Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

”La Prundeni, aproape toate proiectele care se scriu sunt câştigătoare”

05.08.2010

Echipa de la Prundeni lucrează la elaborarea planului de sustenabilitate pentru funcţionarea şi extinderea capacităţilor PAPI din localitate. Polul de dezvoltare locală îşi propune să dezvolte economic localitatea şi să ofere posibilităţi de angajare şomerilor.
Punctul de Acces Public la Informaţie (PAPI) din Prundeni (Vâlcea) a participat activ la scrierea şi depunerea unor proiecte finanţate cu fonduri UE în valoare de peste 22 de milioane de euro, care sunt în curs de implementare. "La Prundeni, aproape toate proiectele care se scriu sunt câştigătoare. Și aceasta pentru că PAPI s-a implicat activ în scrierea lor”, spune Valerian Trupină coordonator local în cadrul proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere (EBC).

Este vorba de înfiinţarea sistemului de canalizare, care costă 2,2 milioane de euro, de construirea unei baze sportive de un milion de lei, de sistemul de colectare selectivă a deşeurilor - 678.000 de euro, ECDL - cursuri de instruire pe calculator - 240.000 de lei, trei proiecte accesate în cadrul Programului Operaţional Sectorial (POS) Dezvoltarea Resurselor Umane (DRU) - 5,7 milioane de lei, centru pentru dezvoltarea economică a comunei Prundeni - 15 milioane de euro, E-educaţie la un click distanţă - 4 milioane de lei, drumul viei şi vinului - 1 milion de lei, un proiect Leonardo - 1,2 milioane de lei, 2 milioane de lei - pentru Oragnizaţiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI) la Călina şi Zavideni.

Planul de sustenabilitate, bazat pe creșterea competitivității

În prezent, se lucrează la elaborarea planului de sustenabilitate, care urmează să asigure în continuare funcţionarea şi dezvoltarea PAPI. Obiectivele vizate de cei care realizează planul constau în crearea de noi locuri de muncă, creşterea atractivităţii locale prin valorificarea resurselor locale - în mod special a pomiculturii, apiculturii şi agroturismului, a resurselor minerale.

Priorităţile sunt sprijinul pentru creşterea competitivităţii economice în sectorul privat, modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii zonale, dezvoltarea resurselor umane şi îmbunătăţirea serviciilor sociale, dezvoltarea subzonelor cu potenţial pomicol, apicol şi turistic, etc.

Pe ce mizează echipa de la Prundeni

Punctele tari în planul de sustenabilitate ar fi aparatura IT performantă, personal calificat, posibilitatea oferirii serviciilor de consultanţă pentru întocmirea documentaţiei proiectelor europene, o echipă specializată pentru depunerea de proiecte europene, precum şi distanţa relativ mică faţă de Râmnicu-Vâlcea (45 km).

Ca şi puncte slabe, au fost notate: populaţia îmbătrânită, puţini tineri dornici de iniţiative individuale, număr redus de firme şi de servicii oferite de acestea, lipsa de informaţii privind modificările legislative, necunoaşterea liniilor de finanţare europene, precum şi condiţiile greoaie de eligibilitate, precum şi perioada mare de timp de la depunerea proiectului şi până la finanţare.

Ca şi ameninţări au fost consemnate creşterea şomajului în urma crizei financiare, exodul specialiştilor din sistemul bugetar, lipsa investitorilor, etc. Printre oportunităţile legate de dezvoltarea ulterioară figurează depunerea continuă de proiecte, constituirea unei echipe de specialişti care să asigure consultanţă celor care vor să depună proiecte europene, schimburi de experienţă, autorizarea PAPI pentru diversificarea serviciilor de instruire.

"Cei din Prundeni se mai gândesc la un pol de dezvoltare locală, prin inventarierea tuturor necesităţilor locale. Se vor identifica, de asemenea, şi programele de finanţare pentru realizarea obiectivelor propuse, se va încerca recalificarea profesională a doritorilor, reducerea şomajului prin implementarea proiectelor europene la nivel local, etc.", mai spune Valerian Trupină.

Veniturile anuale pe care mizează echipa de la Prundeni au fost estimate la circa 60.000 de lei, dar la inventarierea tuturor surselor de finanţare încă se lucrează.

Pe aceeași temă:

Povestea localităţii Prundeni de Vâlcea sau cum se poate trăi în România la fel ca în Suedia

„Aici TV Sat Prundeni din Vâlcea!”

Voturi: 0
Adaugă comentariul tău

de acord

Dată: 07.01.2011 Autor: Tudor.Patru
Subscriu celor ce au scris mai jos.

succes

Dată: 02.12.2010 Autor: shadi.sophia
Desigur daca vin cu un proiect viabil si in folosul comunitatii accentuand factorii de interes au mari sanse sa le fie aprobate o mare parte din proiecte, succes

de admirat

Dată: 02.12.2010 Autor: shadi.sophia
Este de admirat dorinta si munca sustinuta a echipei de proiecte dar trrebuie luate in calcul punctele slabe,, diminuarea lor, pentru ca evaluatorii se pot usor lua dupa ele

Felicitari pentru PAPI

Dată: 02.12.2010 Autor: cristinelM
Deoarece personalul de la PAPI se implica cu adevarat activ si reusesc sa faca dosare foarte clare si concludente este normal sa nu fie respinse.In alte judete unde ar fi neaparat nevoie de proiecte nici macar nu se incearca atragerea unor proiecte,obtinerea unor investitii sau fonduri europene.

Prudeni

Dată: 30.11.2010 Autor: mayer_ooo
Asta datorita profesionalismului cu care lucreaza centrele PAPI si dorinta localnicilor de a-si ridica si promova comunitatea,este un lucru laudabil.

EXEMPLU PT TOTE PRIMARIILE

Dată: 29.11.2010 Autor: Dana
acesti oameni si-au creeat o echipa de profesionisti in atragerea de fonduri europene , numai lucrand in echipa poti face asemene lucruri , de apreciat.

Primar de 10

Dată: 07.10.2010 Autor: costin.zdrangea
Acest primar este un exemplu de adevarat primar. dar, din pacate, sunt din ce in ce mai rari, aproape ca te miri ca mai exista

sa-i clonam

Dată: 30.09.2010 Autor: teodora.iancu
Am vazut ca si Saliste e cam tot asa. Primari care trebuie clonati. Sau oamenii din umbra lor care stiu foarte bine ce au de facut. Din pacate sunt cam putini sau sunt putini cei care accepta sa-i lase in fata!

Exemplu pentru ceilalţi

Dată: 30.09.2010 Autor: florea.marinescu
Prundeniul este o localitate cu un primar care şi-a dat seama că fondurile europene sunt poate cea mai mare şansă de dezvoltare. Prioectele inventariate până acum demonstrează asta cu vârf şi îndesat

Iara21

Comuna Iara este situată în sud-vestul judeţului Cluj, la limita dintre Depresiunea Transilvaniei şi Munţii Apuseni. Depresiunea de contact Iara, situată în partea centrală şi nordică a comunei, este sculptată în sedimente dominant paleogene ale „golfului Iara-Băişoara” şi este conturată în amonte de defileul Surduc. Masivul Muntele Mare este prezent prin extremitatea estică a sa în zona Ocoliş, iar Munţii Trascău sunt prezenţi prin prelungirile din partea estică, sud-estică şi sudică a comunei.citeşte tot textul

poza