Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

18 dascăli letoni, în vizită la Vulcana Băi, datorită unui proiect Comenius inițiat de EBC

07.12.2013
O nouă etapă, în fapt o nouă vizită și schimb de exeperiență, din cadrul proiectului internațional Comenius Regio Coaction “Cooperare fără bariere între regiuni din Letonia şi România pentru îmbunătăţirea ofertei educaţionale” s-a desfăşurat recent la Vulcana-Băi (jud. Dâmbovița). Dacă la sfârşitul anului 2012, a avut loc o vizită în Letonia, ţara parteneră, de această dată, gazdele au fost profesorii şi elevii Şcolii "Ion Mareş" din comunitatea EBC. Oaspeţii au fost partenerii din cadrul acestui proiect, letonii. Delegaţia a fost formată din 16 membri, reprezentanţi ai instituţiilor partenere din Jekabpils, Letonia. Programul, deși extrem de încărcat, a fost pe placul tuturor.

Proiectul îşi propune promovarea dialogului, ca parte a procesului de învăţământ şi a resurselor disponibile, iniţierea unor schimburi de experienţă între profesorii şcolilor din regiunile partenere, promovarea cooperării la nivel european, a schimbului de bune practici în domeniul educaţional, precum şi îmbunătăţirea competenţelor lingvistice a grupului ţintă şi a capacităţii de a lucra în echipă. Proiectul Coaction a fost câştigat şi datorită directoarei şcolii din localitate, care a participat la sesiunile de instruire organizate sub umbrela proiectului ”Economia Bazată pe Cunoaștere”, derulat și finanțat de Ministerul pentru Societatea Informațională.

Delegaţia letonă a fost primită cu pâine şi sare şi de un spectacol de excepţie care a conţinut reprezentanţii artistice ale elevilor şcolilor din comună şi ale tinerilor din ansamblul folcloric.

"A urmat un program încărcat, compus din vizite şi întâlniri cu autorităţile locale şi cadrele didactice din Vulcana-Băi, sesiuni de lucru pentru identificarea problemelor comune şi ale soluţiilor pe care proiectul Coaction le propune, prezentări ale sistemelor de învăţământ din ambele ţări, participarea la lecţii demonstrative. Vizita a culminat cu un seminar internaţional care a numărat nu mai puţin de 80 de participanţi, cadre didactice din tot judeţul şi autorităţi locale din mai multe comune ale ţării. Intitulat „Educaţie şi cultură în comunitate”, seminarul s-a adresat tuturor cadrelor didactice şi altor persoane dornice de o schimbare pozitivă în relaţia esenţială dintre şcoală şi comunitate", a spus profesorul Sorina Pîrvu, responsabil educativ în cadrul proiectului.

Printre participanţi s-au numărat primarul localității Cumpăna, Mariana Gîju, primarul localității Luncavița, Ștefan Ilie, primarul localității Izbiceni, Mircea Velica. Au fost prezenţi şi persoane-factor de decizie cu rol în educație, din Jekabpils, Letonia, Uldis Auzans şi din partea Institutului de Geografie al Academiei Române Bucureşti, Ines Grigorescu. Reprezentanta Institutului de Geografie a prezentat studiul „The impact of labour force migration on local communities. A multi-level approach”, rezultatul unei cercetări laborioase realizate în comuna Vulcana-Băi.

"Oaspeţii noştri au fost extrem de încântaţi de primire, rămânând fără cuvinte în faţa dovezilor de prietenie oferite de gazde. După o săptămână plină de emoţii şi cu rezultate vizibile ale unui parteneriat de succes, ne-am luat cu greu la revedere de la partenerii noştri letoni, care ne-au declarat încântaţi că această vizită le-a oferit ocazia de a-şi schimba în bine imaginea despre România. Ca şi noi, aceştia aşteaptă cu nerăbdare următoarea vizită, programată tot în România. Între timp, colaborarea şi lucrul continuă prin legătura online, iar proiectul Coaction creşte, şi, odată cu el, şi şansele noastre la o relaţie şcoală-comunitate mai fructuoasă şi mai armonioasă", a adăugat directoarea şcolii, Manuela Gheorghe.

Trebuie spus că Manuela Gheorghe, coautoarea proiectului, director al Şcolii „Ion Mareş” Vulcana-Băi este și câștigătoare a titlului de ”Campion al educației digitale”, pentru „Excelenţă în atragerea de finanţări nerambursabile în şcoală”. ”Mă bucur că am posibilitatea de a participa la acest gen de proiecte, fiindcă ştiu că fiecare nouă experienţă într-un cadru multicultural, european, mă ajută să mă dezvolt în calitate de cadru didactic, ca persoană şi, de ce nu, ca membru adoptat al comunităţii din Vulcana Băi”, a declarat aceasta.

Articole similare:

Cu ajutorul EBC, Vulcana Băi a câştigat un nou proiect internaţional, în parteneriat cu Jakabpils, Letonia

Economia Bazată pe Cunoaştere deschide calea proiectelor europene Comenius

Voturi: 0

Cuvinte cheie: Vulcana BăiLuncavițajudețul Dâmbovițaproiecte internaționaleproiecte Comenius

Tormac0

Comuna Tormac se situează în sud-estul judeţului Timiş, în câmpia cu acelaşi nume.Comuna are în administrare localităţile Cadăr, Şipet şi centrul administrativ – Tormac. Din punct de vedere al formei principale de relief comuna Tormac se încadrează în categoria câmpie.citeşte tot textul

poza