Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

25% din participanţii la bursele lunare ale PAPI Valea Sării îşi găsesc loc de muncă

27.05.2011
PAPI Valea Sării şi-a adaptat serviciile la situaţia economică a zonei, organizând sistematic burse ale locurilor de muncă atât pentru locuitorii comunei, cât şi pentru cei din comunele învecinate. Parteneriatul dintre PAPI Valea Sării şi AJOFM Vrancea nu se va rezuma doar la organizarea burselor, ci va fi extins şi la organizarea cursurilor de formare şi reconversie profesională.

Centrul PAPI din comuna Valea Sării, judeţul Vrancea, organizează în fiecare lună câte o bursă a locurilor de muncă.

“La noi, Bursa Locurilor de Muncă este organizată periodic, pentru că avem o relaţie de parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vrancea, care are un astfel de proiect, iar în acest context am organizat lunar, la noi, la sediul Centrului PAPI Valea Sării, astfel de burse pentru cei care vor să îşi găsească un loc muncă. De fiecare dată, PAPI a pus la dispoziţie sala, echipamentele iar personalul RECL s-a ocupat de mediatizarea atât în comuna noastră, cât şi în localităţile învecinate, organizarea acestor burse”, spune managerul RECL Valea Sării, Mirel Bordea.

Anul trecut, a fost încheiat parteneriatul dintre primărie, prin centrul PAPI şi AJOFM, în scopul colaborării la derularea programelor de ocupare a forţei de muncă pentru anul 2010. Atunci, la PAPI a fost organizată o primă Bursă a Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, urmată de alte două burse pentru localnici. Apoi, bursele au început să fie organizate lunar, atât pentru locuitorii celor cinci sate componente ale localităţii, Valea Sării, Matacina, Colacu, Prisaca şi Poduri, dar şi pentru locuitorii din comunele învecinate.

Oferta de locuri de muncă nu este diversificată

Managerul RECL este oarecum nemulţumit pentru că la aceste burse îşi găsesc un loc de muncă doar un sfert dintre cei care se prezintă, dar nemulţumirea sa este un exemplu de exigenţă, pentru că nici bursele organizate în marile oraşe nu ating un astfel de randament. Apoi, la Valea Sării şi în comunele învecinate, ocuparea forţei de muncă depinde foarte mult de domeniile prepondederente în economia zonei, axată în principal pe confecţii şi prelucrarea lemnului.

“Îşi găsesc de lucru în procent de 25-30 %, pentru că majoritatea ofertelor sunt pentru femei în domeniul confecţiilor textile, iar pentru bărbaţi la prelucrarea lemnului. Asta este problema în zona noastră, faptul că nu este o ofertă de locuri de muncă ceva mai diversificată, iar în aceste condiţii îşi pot găsi mai uşor un loc de muncă cei care au anumite calificări. Dar, oricum, pentru foarte mulţi dintre localnici aceste burse sunt de foarte mare ajutor şi se poate spune că aceste activităţi organizate de noi la Centrul PAPI sunt utile pentru locuitorii comunei”, spune managerul RECL Mirel Bordea.

Activităţi în sprijinul localnicilor

Dezvoltarea unor astfel de programe de ocupare a forţei de muncă face parte din strategia asigurării sustenabilităţii Centrului PAPI Valea Sării prin dezvoltarea sistematică a unor parteneriate cu instituţii administrative pentru dezvoltarea unor activităţi care să ofere soluţii concrete problemelor cu care confruntă publicul beneficiar al serviciilor sale. În acest context, mai sunt organizate şi alte generi de activităţi PAPI.

„Ne mai axăm şi pe alte servicii PAPI, cu efect benefic şi în privinţa ocupării profesionale, cum ar fi consilierea şi sprijinirea fermierilor la întocmirea dosarelor pentru Măsura 141. Apoi, am ajutat la găsirea locurillor de muncă vacante, consiliere în privinţa formării profesionale şi recalificării, scrierea unor CV-uri şi trimiterea lor”, a mai adăugar managerul RECL Valea Sării.

Următorul pas, cursurile de formare

Parteneriatul dintre PAPI Valea Sării şi AJOFM Vrancea nu se va rezuma doar la organizarea burselor, ci va fi extins şi la organizarea cursurilor de formare şi reconversie profesională.

„În intenţia noastră este să încercăm, tot în parteneriat cu AJOFM Vrancea, să organizăm şi cursuri de formare profesională şi de recalificare”, spune managerul RECL Mirel Bordea.

Primarul comunei, Nicu Bercuci, spune că în zonă este un deficit de personal specializat în domeniul prelucrării lemnului, patronii acestor firme se vor asocia la parteneriatul dintre PAPI şi AJOFM şi vor organiza, la Centrul PAPI, cursuri de calificare pentru meseriile din prelucrarea lemnului, agricultură şi din domeniul turismului.

Activităţi similare în EBC

Şi un alt Punct de Acces Public la Informaţie (PAPI) s-a implicat activ în absorbţia de către piaţa muncii a persoanelor din comunitatea unde activează. De exemplu, sediul PAPI din localitatea Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, a fost luat cu asalt, la jumătatea lunii aprilie, de aproape două sute de persoane care au venit la Bursa locurilor de muncă în căutarea unei slujbe. Centrul PAPI din Bolintin Vale a început anul trecut un parteneriat cu AJOFM Giurgiu pentru organizarea acestui tip de evenimente în primul rând datorită aşezării centrale a acestui spaţiu şi în al doilea rând, deoarece organizatorii au la dispoziţie tot necesarul din punct de vedere informatic, adică internet, calculatore, videoproiector, flip-chart, imprimantă, scanner sau aparat de fotografiat.

Articole similare:

PAPI din Bolintin Vale continuă parteneriatul cu AJOFM Giurgiu

Voturi: 1

Tormac0

Comuna Tormac se situează în sud-estul judeţului Timiş, în câmpia cu acelaşi nume.Comuna are în administrare localităţile Cadăr, Şipet şi centrul administrativ – Tormac. Din punct de vedere al formei principale de relief comuna Tormac se încadrează în categoria câmpie.citeşte tot textul

poza