Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Activitatea Ocolului Silvic din Gheorgheni este informatizată prin proiectul EBC

23.06.2010
Ocolul Silvic din Gheorgheni, judeţul Harghita, implementează un program de informatizare a activităţii proprii cu ajutorul proiectului “Economia bazată pe Cunoaştere” (EBC), componenta e-Crestere. “Este o iniţiativă pilot pentru România. Din ce ştim noi niciun ocol silvic din ţară nu beneficiază de o informatizare a activităţii la un asemenea standard”, a spus Horvath Arnold, coordonator al proiectului.

Activitatea presupune folosirea unor programe informatice în toate activităţile ocolului silvic, de la măsurare de suprafeţe, inventariere şi până la introducerea datelor şi stocarea pe calculator. Proiectul are mai multe componente. Una dintre acestea se referă la determinarea ariei unei anumite suprafeţe prin GPS şi este utilă persoanelor care fac punerea în valoare în cazul parcelelor unde trebuie intervenit cu tratamentul tăierilor rase. Componenta de punere în valoare presupune introducerea datelor generale despre partidă, după care se inventariază arborii de extras după specie, clasă de calitate şi diametru la 1,3 metri înălţime.

După ce s-au inventariat toţi arborii necesari, cu ajutorul programului se calculează diametrul mediu central din diametrele măsurate cu clupa. Ulterior se măsoară înălţimile arborilor cu diametrul apropiat cel mai mult de diametrul mediu central calculat, folosind cu acest scop un dendrometru digital/electronic.

Automatizarea introducerii datelor primare presupune preluarea datelor culese de pe teren în urma inventarierii, apoi prelucrarea datelor cu programul special elaborat pentru acest scop, calculând volumul unitar după diametrul mediu central şi înălţimea acestuia pe categorii de clasă de calitate şi pe specii.

Informaţiile culese din teren sunt împachetate apoi de program în format .sdf sau .zip şi trimise la ocolul silvic prin GPRS, unde vor fi recepţionate şi stocate automat de un server permanent pornit. Datele trimise de pădurari se însumează în funcţie de partidă, specie, sortiment şi volum. Aceste date furnizează informaţii despre stocurile existente, permiţând calcularea şi evidenţa permanentă a acestora.

Site internet

 

Datele astfel culese vor fi folosite la obţinerea informaţiilor despre stocul din partidă sau pentru elaborarea unor situaţii şi raportări către proprietari, autorităţi silvice. Fiecare activitate desfăşurată în ocol este explicată din perspectiva utilizării echipamentului achziţionat. “Proiectul este inovativ, echipamentele şi softul special create pentru nevoile companiei sunt singulare printre celelalte companii de profil. Automatizarea este extrem de important pentru că scade timpul de lucru şi creşte eficenţa”, a afirmat Horvath Arnold.

 

Proiectul va fi finalizat în septembrie 2010. Tot în cadrul acestei activităţi a fost realizat şi un site de Internet al Ocolului, care poate fi vizitat la adresa www.osrgh.ro. Aici pot fi găsite numeroase informaţii despre activitatea Ocolului. “Suntem la început cu site-ul dar cu timpul va fi în trei limbi, română, maghiară şi engleză”, a mai spus Horvath Arnold.

“Pădurile care sunt în administrare la Ocolul Silvic de Regim Gheorgheni, sunt în totalitate proprietăţi private, care se compun din composesorate (n.r. asociaţii prin care oamenii deţin în comun suprafeţe de teren sau pădure), asociaţii, şcoli, parohii, persoane juridice şi persoane fizice. Ocolul a fost înfiinţat în anul 2006 de către composesoratele din Zona Ghiurghiului. În momentul înfiinţării a avut o suprafaţă în administraţie de aproximativ 19.000 de hectare. În prezent suprafaţa de pădure administrată de Ocolul nostru este de 23.427 hectare”, a spus Melles Elod, şeful Ocolului Silvic din Gheorgheni.

Pe aceeaşi temă:

Detectorul de blocaje în trafic, inventat la Cluj

Comenzi electronice pentru încălţăminte ortopedică la Satu Mare

Voturi: 0
Adaugă comentariul tău

Ocolul silvic.

Dată: 05.12.2010 Autor: mayer_ooo
Prin acest proiect Ocolul silvic isi va gestiona mult mai bine activitatiile prorii si terenurile aflate in subordine.Felicitari!

informatizare

Dată: 29.11.2010 Autor: monicom
Procedurile de informatizare o sa dureze ca-s multe date de introdus in calculator. Asa ca sa nu ne entuziasmam prea repede

vital

Dată: 05.10.2010 Autor: marin.pascu
In acest domeniu, introducerea metodelor IT este vitala, pentru a gestiona mai bine fondul forestier

Să te ţii

Dată: 04.10.2010 Autor: florea.marinescu
Să vezi când vor urmări căprioarele şi defrişările direct prin Google Earth!!!

Spitalele

Dată: 05.08.2010 Autor: dan.vergu
Spitalele cand vor fi informatizate sa nu mai trebuiasca sa te duci cu adeverinte de asigurat tot timpul?

Ţăndărei11

Ţăndărei este un oraş din judeţul Ialomiţa, Muntenia, România. În anul 1968, prin Legea nr. 2 din 16.02.1968, emisă de Marea Adunare Naţională, localitatea Ţăndărei a fost declarată oraş, format prin contopirea a trei sate: Ţăndărei, Ţăndărei Gară şi Strachina.citeşte tot textul

poza