Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Albeştii de Muscel

Albeştii de Muscel este o comună în nordul judeţului Argeş, Muntenia, România,atestata documentar la 1572 (7080)ianuarie 19 conform  " Documenta Romaniae Historica B. Tara Romaneasca volum 7 ,documentul 84 ".Comuna este compusă de satele Albeşti (care este reşedinţa de comună) şi Cândeşti.Este o localitate rurală situată foarte aproape de municipiul Câmpulung Muscel. Este cunoscută datorită "pietrelor de Albeşti de Muscel", care se găsesc în această zonă şi care au o calitate specifică.

poza

Renumită pentru piatra albă de calitate, Albeştii de Muscel şi-a păstrat din activităţile tradiţionale precum sculptura şi cioplitoria dar şi creşterea animalelor de care se leagă datina Focului lui Sumedru. Apropierea de Câmpulung-Muscel şi Curtea de Argeş şi ieşirea spre masivul Iezer se adaugă la atracţia turistică a pajiştilor şi râurilor montane.

Istoric

Data întemeierii satului Albeştii de Muscel nu se cunoaşte cu exactitate. Un lucru este sigur, şi anume că, în timpul stăpânirii romane, se extrăgea piatra din vestitele cariere de aici, care era folosită la construirea castrelor, a altor edificii publice şi a drumurilor.

mai multe detalii...

Resurse locale

Localitatea Albeşti este renumită de secole pentru calitatea pietrei sale albe (Castrul roman de la Jidava s-a construit cu piatră de Albeşti), care a atras atât meşteşugari locali din întreaga ţară cât şi din Grecia şi Italia.

mai multe detalii...

Tradiţii

Recent reînfiinţată, comuna Albeştii de Muscel îşi regăseşte tradiţiile şi evenimentele locale. Foarte importante pentru localnici sunt zilele comunităţii care se ţin în data de 15 august, care coincide cu sărbătoarea Sfintei Marii la Albeşti, şi în data de 8 septembrie la Cândeşti.

mai multe detalii...

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza