Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

”Alimentație tradițională, echilibrată și sănătoasă”, proiect cultural finalizat cu succes în Tulgheș

05.11.2012
Timp de patru luni, elevii din Tulgheș (jud. Harghita) și Sângeorgiu de Pădure (jud. Mureş) au participat la proiectul ”Alimentație tradițională, echilibrată și sănătoasă”, proiect care a câștigat un grant în cadrul programului „eCULTURA”, finanţat de MCSI prin proiectul „Economia Bazată pe Cunoaştere”. Proiectul a fost finalizat cu success și, în tot acest timp, copiii au învățat să mănânce sănătos, dar au aflat și de ce este important să urmeze un regim alimentar corect.

Într-un schimb de experiență, demn de urmat, copiii au îmbinat practic ultilul cu plăcutul. Pe de o parte au conștientizat ce înseamnă alimentația sănătoasă, echilibrată și naturală și ce avantaje aduce, iar pe de altă parte au dezvoltat relații cu partenerii de proiect, reușind astfel să păstreze și să promoveze tradițiile locale și rețete culinare din zonele de unde provin, dar îmbinând armonios și tehnica modernă. De altfel, acesta din urmă, a și fost obiectivul principal al proiectului, derulat cu scopul de a îmbunătăți starea de sănătate a populației, de diversitate și interculturalitate, prin utilizarea eficientă a tehnologiei.

„Diversitatea activităților a reunit în jurul echipei de proiect persoane din toate categoriile sociale și de toate vârstele. Alimentația tradițională este o temă care a pus în valoare atât abilitățile practice ale gospodinelor din sat, cât și fondul de carte culinară și de medicină a bibliotecilor implicate, dar mai ales informațiile culese de pe internet de către utilizatorii tineri. Digitalizarea documentelor și fotografiilor vechi rămâne o activitate care continuă”, a explicat managerul de proiect, bibliotecara Maria-Otilia Bârsan.

Mai întâi fiecare elev a completat un chestionar în care au descris obiceiul lor alimentar. Răspunsurile au fost analizate fiecare în parte și corectate după un stil de viață sănătos, care prevede un consum redus de dulciuri, de produse fast-food și băuturi răcoritoare carbogazoase. Astfel, copiii au reușit să realizeze piramida alimentației echilibrate.

„În centrele PAPI, cu ajutorul suportului logistic și prin intermediul internetului, elevii au realizat mai multe prezentări despre obiceiurile alimentare și despre bolile de nutriție. Au accesat mai multe site-uri de pe care au cules informații, și-au făcut conturi de utilizatori pentru a face schimb de păreri cu alți oameni de pe forumuri, au ales imagini reprezentative de pe internet, au citit articole din reviste de specialitate, și-au luat notițe și le-au folosit în lucrările lor privind alimentația”, a precizat managerul RECL Tulgheș, Bartis Zsolt.

Lecția numărul 1: Fumatul dăunează grav sănătății, frumuseții și bugetului familiei

Totodată, elevii au asistat şi la lecțiile de sănătate publică susținute de două studente la medicină. Împreună cu profesorii, a dezbătut apoi problemele fumatului, consumului de alcool și al drogurilor. Elevilor li s-au cerut să aducă argumente pro și contra acestor vicii. Concluzia elevilor: fumatul dăunează grav sănătății, frumuseții și bugetului familiei. La lecția de sănătate publică au participat 34 de elevi ai claselor a VIII-a A și B de la Școala Generală Tulgheș.

Lecția numărul 2: Să mâncăm sănătos

A doua lecție de sănătate a privit alimentația rațională a omului sănătos la care au participat 28 de elevi ai clasei a V-a de la Școala Generală Tulgheș. În urma acestei lecții elevii au primit și temă de casă: gustarea de la ora 11 să nu fie cumpărată de la magazin, ci să fie adusă de acasă, să fie compusă din două felii de pâine cu dulceață sau brânză și un fruct și să înlocuiască sucurile carbogazoase cu apă sau ceai.

Lecția numărul 3: Să răsfoim prin bibliotecă

Activități au avut loc și în Biblioteca Comunală Tulgheş, Biblioteca Orăşenească Sângeorgiu de Pădure şi Biblioteca Şcolii Generale Tulgheş. Aici elevii au cules fotografii vechi și au organizat expoziții de carte. Șase profesori i-au îndrumat pe elevi să aleagă cu grijă cărțile despre alimentație, să le răsfoiască și să le așeze frumos în forma dorită.

“Ecultura a scos cărțile de pe rafturi, le-a trecut prin mâinile copiilor, iar informațiile interesante le-au luat notițe, iar cele neînțelese le-au fost explicate”, a spus bibliotecara Maria-Otilia Bârsan.

Proiectul ,,Alimentaţie tradiţională, echilibrată şi sănătoasă” (ATES) a obţinut o finanţare de 16.480 lei, Consiliului Local Tulgheş având o contribuţie de 3%. Prezentarea rezultatelor proiectului a avut loc în 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației.

Articole similare:

Copiii din Tulgheş, în vizită la Sângeorgiu de Pădure în cadrul proiectului e eCULTURA

Târg de Sănătate la Gârda de Sus, cu ajutorul managerului RECL

La Tulgheş, EBC ajută la răspândirea conceptului de alimentaţie tradiţională şi sănătoasă

Voturi: 0

Cuvinte cheie: TulgheșSângeorgiu de Pădurejud. Mureşjud Harghitaproiectul Alimentaţie tradiţionalăechilibrată şi sănătoasăelevibibliotecă

Cacica47

Cacica (poloneză Kaczyka) este o comună în judeţul Suceava. Numele satului îşi are originea din limba poloneză, cuvântul “kacyka” însemnând “raţă”.citeşte tot textul

poza