Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Articole

Saschiz, Rupea și Valea Viilor au nevoie de "Voluntari PAPI"

09.11.2010

În comuna Valea Viilor din județul Sibiu a avut loc lansarea oficială a proiectului „Voluntari PAPI” , un proiect de parteneriat între centrele EBC din Sachiz (Mureş), Rupea (Braşov) şi Valea Viilor (Sibiu), finanţat cu 25.570 de lei prin programul de parteneriat Conect din cadrul Economia Bazată pe Cunoaştere (EBC), a anunțat Florentina Călugăr, manager RECL Saschiz.

Timp de patru luni, centrele PAPI din cele trei comunități vor derula o serie de activităţi a căror... mai multe detalii...

Voluntari PAPI în Saschiz, Rupea şi Valea Viilor – un proiect CONECT derulat în cele trei comunităţi

05.08.2010

Centrele PAPI din Saschiz, Rupea şi Valea Viilor vor derula în următoarele patru luni un proiect care are ca şi finalitate crearea unui corp de voluntari. Proiectul regional “Voluntari Papi” este finanţat cu 25.570 de lei în cadrul Programului CONECT.

mai multe detalii...

A început reabilitarea cetăţii Rupea

03.06.2010

Cetatea Rupea din judeţul Braşov a început să fie reabilitată cu fonduri europene în valoare de 30,8 milioane de lei. Reparaţiile vor dura 2 ani de zile şi includ: consolidarea zidurilor, a turnurilor şi a sălilor interioare, introducerea utilităţilor (apă, gaz, curent electric) şi construcţia căilor de acces. Cetatea Rupea va fi inclusă într-un circuit turistic al cetăţilor din Transilvania, având în vedere că obiectivul este căutat atât de turiştii... mai multe detalii...

SOS clasele de germană la Şcoala din Rupea

18.03.2010

Cadrele didactice de la Şcoala Generală Rupea, judeţul Braşov, doresc menţinerea claselor din ciclul primar cu predare în limba germană. Pentru susţinerea acestei doleanţe, profesorul Ana Maria Ţopa a postat o petiţie pe Internet, pe care o pot semna toţi cei care doresc salvarea de la dizolvare a claselor din ciclul primar ale secţiei de germană şi, în acelaşi timp, resping învăţământul simultan care ar putea fi creat în această şcoală.

mai multe detalii...

Fabrica de mobilă din Rupea, recunoscută în toată lumea

02.12.2009În oraşul Rupea din judeţul Braşov funcţionează o fabrică de mobilă care a dus renumele localităţii în toată lumea. A fost înfiinţată de doi întreprinzători cu imaginaţie în domeniul afacerilor, Ida Toro şi Emil Ghişoiu, care au descoperit că mobila veche recondiţionată poate fi o foarte bună marfă de export.mai multe detalii...

Dezvoltarea economică a oraşului Rupea, impulsionată de reabilitarea cetăţii

02.11.2009Consiliul local şi Primăria Rupea (judeţul Braşov) derulează în prezent un important proiect privind reabilitarea cetăţii istorice din oraş. Obiectivul general se referă la „stimularea dezvoltării economice a zonei Rupea prin valorificarea potenţialului turistic, cultural, istoric şi natural al zonei având ca element central vestigiile istorice ale Cetăţii Rupea“.mai multe detalii...

Cetatea Rupea va fi redată circuitului turistic

18.06.2009

Aruncată până de curând într-o umbră nemeritată, Cetatea Rupea, din judeţul Braşov, are şansa să reintre în circuitul turistic peste trei ani. Atunci vor fi finalizate lucrările de reabilitare ale zonei Rupea, care va beneficia de investiţii în valoare de peste 30 de milioane de lei în cadrul unui proiect complex de refacere a infrastructurii.

Recentul proiect vizează reabilitarea zonei cetăţii Rupea pe o suprafaţă de circa 14 hectare,... mai multe detalii...

Cetatea din Rupea întinereşte

26.05.2009

Recent, a fost lansat un proiect care prevede reabilitarea şi extinderea infrastructurii turistice a oraşului Rupea. Contractul de finanţare a proiectului, cu un buget total de peste 30 milioane lei, a fost semnat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru şi Consiliul local Rupea.

mai multe detalii...

Ţăndărei11

Ţăndărei este un oraş din judeţul Ialomiţa, Muntenia, România. În anul 1968, prin Legea nr. 2 din 16.02.1968, emisă de Marea Adunare Naţională, localitatea Ţăndărei a fost declarată oraş, format prin contopirea a trei sate: Ţăndărei, Ţăndărei Gară şi Strachina.citeşte tot textul

poza