Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Articole

25% din participanţii la bursele lunare ale PAPI Valea Sării îşi găsesc loc de muncă

27.05.2011PAPI Valea Sării şi-a adaptat serviciile la situaţia economică a zonei, organizând sistematic burse ale locurilor de muncă atât pentru locuitorii comunei, cât şi pentru cei din comunele învecinate. Parteneriatul dintre PAPI Valea Sării şi AJOFM Vrancea nu se va rezuma doar la organizarea burselor, ci va fi extins şi la organizarea cursurilor de formare şi reconversie profesională.mai multe detalii...

PAPI Valea Sării organizează lunar burse ale locurilor de muncă

23.05.2011

După ce anul trecut a fost încheiat un parteneriat între Primăria Valea Sării, prin centrul PAPI, şi AJOFM Vrancea, ritmul de organizare al burselor pentru locuri de muncă a devenit lunar. La acestea participă atât locuitorii celor cinci sate componente ale comunei - Valea Sării, Matacina, Colacu, Prisaca şi Poduri, tât şi locuitori din localităţile învecinate.

“Îşi găsesc de lucru aproximativ 25-30% dintre participanţi,... mai multe detalii...

La PAPI Valea Sării, dialog pe tema dezvoltării resurselor umane

24.10.2010

Centrul PAPI din comuna Valea Sării, judeţul Vrancea, a devenit una din cele mai active instituţii din mediul rural în domeniul formării profesionale şi reconversiei forţei de muncă. Pe lângă cele trei burse a locurilor de muncă organizate în acest an, în parteneriat cu AJOFM, Centrul PAPI a organizat în colaborare cu agenţia judeţeană și un dialog pe tema accesării fondurilor europene cu efecte în ocuparea şi calificarea forţei de muncă.

mai multe detalii...

Cursuri gratuite de calificare sau perfecţionare profesională în opt comunități EBC din Vaslui și Vrancea

17.09.2010

Locuitorii mai multor comunități din județele Vaslui și Vrancea se pot înscrie la cursuri gratuite de calificare sau perfecţionare profesională. Inițiativa organizării acestor cursuri a aparținut RECL și primăriilor din cele opt localități.

mai multe detalii...

PAPI Valea Sării a organizat o bursă regională a locurilor de muncă

05.07.2010

Punctele de Acces Public la Informaţie (PAPI), înfiinţate în cadrul proiectului „Economia bazată pe Cunoaştere” (EBC) se implică activ în absorbţia de către piaţa muncii a persoanelor din localităţile defavorizate, care practică agricultura de subzistenţă. Specialiştii PAPI şi ai Reţelelor Electronice ale Comunităţilor Locale (RECL) ajută populaţia din comunităţile EBC nu numai în procesul redactării CV-urilor şi a scrisorilor de intenţie către viitorii angajatori, în pregătirea candidaturilor... mai multe detalii...

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza