Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Biblioteca, lectura şi calculatorul, trei cuvinte cheie în comunitatea Hangu

06.04.2012
“Biblioteca, lectura şi calculatorul” a fost titlul ales de managerul RECL Mihai Conuţ din comuna Hangu (jud. Neamţ), în momentul în care a decis să se înscrie în cursa pentru obţinerea de finanţare prin programul e-Cultură. Proiectul său urmăreşte eliminarea indiferenţei faţă de lectură, dar şi dobândirea de către grupul ţintă a unor abilităţi de utilizare a calculatorului.

În urmă cu trei luni, Biblioteca Publică din comuna Hangu a primit din partea unei fundaţii o donaţie de carte alcătuită din 5.000 de volume. În acel moment, curiozitatea i-a împins pe unii dintre localnici să treacă pragul bibliotecii. Pentru ca numărul cititorilor să crească şi mai mult managerul RECL Mihai Conuţ împreună cu bibliotecara Liliana Pîntea au scris un proiect menit să trezească interesul consătenilor de toate vârstele către lectură.

“Donaţia a însemnat o realizare majoră în istoria bibliotecii şi în acest mod s-a dărâmat oarecum mitul ignoranţei. Cei care nu au păşit niciodată în bibliotecă, au venit din curiozitate şi au rămas utilizatori fideli. Printre cititori predomină copiii, care sunt mereu entuziaşti. În acest proiect vrem însă să antrenăm şi persoane mai în vârstă. Deja am vorbit cu câteva şi au îmbrăţişat ideea”, a spus bibliotecarul Liliana Pîntea.

Cursuri de IT susţinute de managerul RECL

Beneficiarii proiectului vor lua parte şi la cursuri de tehnologia informaţiei. Trainerul va fi chiar Mihai Conuţ, managerul RECL, iar instrumentele puse la dispoziţia acestora vor fi calculatoarele cu care şcoala, biblioteca şi Centrul PAPI au fost dotate prin proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere. Cursanţii vor dobândi informaţii care îi vor ajuta să facă faţă cerinţelor pe care le formulează obiectivele proiectului “Biblioteca, lectura şi calculatorul”.

“De exemplu, una dintre activităţi, denumită “Să navigăm pe aripi de poveste”, îi va solicita pe membrii grupului ţintă să citească pasaje dintr-o poveste. Ulterior, vor căuta pe internet imagini sugestive pentru această poveste, vor scrie un document word în care îşi vor exprima părerea despre cele citite şi vor insera imagini sugestive. Lucrările vor fi mai apoi subiecte de discuţii”, a arătat Mihai Conuţ, managerul RECL.

“Ora de poezie online”

Proiectul a fost conceput în colaborare cu Biblioteca Publică din Pătârlagele, judeţul Buzău şi presupune o colaborare continuă între cele două comunităţi. Una dintre activităţi le va prilejui şcolarilor din Hangu, legarea de prietenii online cu cei din Pătârlagele.

“Va fi un fel de videoconferinţă. Elevii noştri vor spune poezii pe care cei din Pătârlagele le vor urmări cu ajutorul camerelor web şi invers. Tot în cadrul acestei activităţi copiii vor coresponda prin yahoo messenger”, a spus Mihai Conuţ, managerul de proiect.

Clasicul şi modernul fac casă bună la Hangu

Proiectul îşi propune reîntoarcerea oamenilor către lectură, dar nu exclude mijloacele moderne, atât de necesare într-o societate a cunoaşterii. De aceea, printre achiziţiile prevăzute în proiect se numără un webcam profesional, un laptop şi programe licenţiate pentru acesta. Toate vor intra în dotarea bibliotecii şi vor permite accesul la informaţie al cititorilor fideli.

“Societatea noastră tinde către utilizarea echipamentelor IT şi a informaţiilor venite online. Nu vrem să împiedicăm evoluţia, dar nici să renunţăm definitiv la cartea în format tipări, pentru că şi ea reprezintă o valoare. Încercăm doar să le îmbinăm într-un mod util şi plăcut”, a conchis bibliotecarul Liliana Pîntea.

Articole similare:

“Biblioteca un tărâm nedescoperit, explorată cu un click” la Mircea Vodă

La Biblioteca Târgu Frumos, acces nelimitat la cunoastere

Voturi: 1

Cuvinte cheie: Hangu (jud. Neamţproiectul e-Culturăproiectul Bibliotecalectura şi calculatorullecturăbiblioteca

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza