Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comuna Roata de Jos, inclusă în programul “Tineri pentru România”

30.03.2012
În această vară, localitatea Roata de Jos (jud. Giurgiu) va fi vizitată de opt tineri voluntari belgieni. Aceştia vor desfăşura activităţi de ecologizare şi animaţie alături de elevii Şcolii cu clasele I-VIII Roata de Jos. Programul ”Tineri pentru România” - ”Jeunese en Roumanie” reprezintă de fapt o concretizare a unui parteneriat încheiat de centrul PAPI cu Centrul de Afaceri Transfrontalier ”Danubius” Giurgiu.

Foto (de la dreapta la stânga): Daniel Coulon - preşedintele organizaţiei belgiene ”Jeunese en Roumanie” , Sorin Dadiloveanu - coordonatorul din partea Centrului de Afaceri Transfrontalier Giurgiu și Gabriela Tila - profesor de franceză la școala Roata de Jos

Parteneriatul a fost încheiat de personalul centrului PAPI încă din februarie 2011. În tot acest interval de timp, comunitatea Roata De Jos a primit din partea Centrului de Afaceri Transfrontalier ”Danubius” informaţii preţioase cu privire la oportunităţile de accesare a fondurilor europene. La începutul anului, personalul PAPI a aflat despre programul ”Tineri pentru România” şi a decis să îi găzduiască timp de două săptămâni pe cei opt voluntari în comunitatea Roata de Jos, sperând că în felul acesta elevii vor avea parte de o experienţă plăcută şi utilă.

“În luna ianuarie am primit o informare de la Centrul de Afaceri Transfrontalier ”Danubius” cu privire la acest program. Am discutat cu doamna directoare Sanda Neacşu, care a fost foarte încântată, aşa că am decis să depunem şi noi o cerere. În data de 20martie 2012, dl. Daniel Coulon - preşedintele organizaţiei belgiene şi dl. Sorin Dadiloveanu - coordonatorul din partea Centrului de Afaceri Transfrontalier au vizitat deja localitatea noastră şi am stabilit împreună detaliile organizatorice ale proiectului”, a arătat Cristina Drăghiciu, consilier superior la Primăria Roata de Jos.

Un câştig pentru comunitatea locală

În cele 15 zile petrecute la Roata de Jos, tinerele voluntare îşi vor oferi serviciile atât pentru desfăşurarea de activităţi distractive cu copiii cât şi la muncile agricole. Vor iniţia de asemenea activităţi de ecologizare, în care vor fi antrenaţi şi şcolarii din Roata de Jos.

“Absolut orice vor face tinerii belgieni vor face şi copiii noştri, pentru că vrem să punem bazele unui parteneriat în adevăratul sens al cuvântului.Vor fi împreună şi la muncă şi la distracţie. Condiţiile în care vor trăi cele opt voluntare vor fi cât se poate de rustice. Deşi am fi avut multe alte alternative de cazare, ele ne-au cerut să le cazăm într-o sală de sport, unde să le punem la dispoziţie doar apă curentă, un aragaz şi un frigider. Vor veni cu saltele pneumatice şi cu saci de dormit, iar această perioadă va fi pentru ele o adevărată expediţie”, ne-a povesit Sanda Neacşu, directorul Şcolii cu Clasele I-VIII, Roata de Jos.

O vacanţă de neuitat

Cei care vor avea, cu siguranţă, cel mai mult de câştigat din această colaborare vor fi copiii din comuna Roata de Jos.

“Vor dezvolta abilităţi de lucru în echipă, de comunicare, vor lua parte la jocuri sportive , jocuri logice, care la final se vor termina cu mici premii”, a spus Cristina Drăghiciu, consilier superior la Primăria Roata de Jos.

Şi pentru că posibilităţile de petrecere a timpul liber sunt destul de limitate în comuna Roata de Jos, conducerea şcolii speră să le ofere în acest fel copiilor o vacanţă de neuitat.

“Deja am luat legătura cu un instructor de dansuri din localitatea noastră care activează în prezent la Palatul Copiilor din Bucureşti, pentru că ne dorim să le înveţe pe tinerele din Belgia dansuri şi tradiţii populare din zona noastră. De asemenea, vom organiza şi câteva excursii împreuncă cu elevii noştri, una la Comana, alta în Portul Giurgiu, şi cea de-a treia la Bucureşti, pentru a le arăta oaspeţilor câteva obiective turistice. Îmi doresc din toată inima ca acest program să fie o reuşită”, a conchis Sanda Neacşu, directorul Şcolii cu Clasele I-VIII, Roata de Jos.

Articole similare:

La Papi Recaş, cursurile de engleză sunt predate de un voluntar al Corpului Păcii din SUA

Voturi: 2

Cacica47

Cacica (poloneză Kaczyka) este o comună în judeţul Suceava. Numele satului îşi are originea din limba poloneză, cuvântul “kacyka” însemnând “raţă”.citeşte tot textul

poza