Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitatea din Rus renaşte cu capre şi albine

03.06.2010
Unul dintre cele mai interesante experimente economice de redresare a unei comunităţi rurale este în plină desfăşurare în comunitatea Rus, din judeţul Sălaj. Mai multe familii nevoiaşe au primit deja şi vor mai primi stupi de albine, cu ajutorul cărora pot să-şi asigure mijloacele de trai. De asemenea, sătenii vor primi şi capre de rasă. Acest demers este realizat de Fundaţia Heifer, în colaborare cu Fundaţia Agapis şi cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Valea Someşului”.

Experimentul economic din Rus este bazat pe o logică simplă. Oamenii primesc o donaţie vie din partea Fundaţiei Heifer şi sunt obligaţi să doneze, mai departe, animale ori stupi de albine altor familii cu posibilităţi materiale reduse. Demersul a început anul trecut. Atunci, 15 familii din comuna Rus au primit câte cinci stupi de albine. Deja, cele mai multe dintre aceste familii au resimţit îmbunătăţirea stării lor economice. A existat doar un singur eşec. Un localnic a plecat să muncească în construcţii la Bucureşti, nu şi-a pregătit corespunzător stupii pentru iarnă, iar albinele au murit. Însă, în celelalte 14 cazuri, lucrurile au mers foarte bine. Astfel că, în această primăvară, sătenii din Rus au reuşit să doneze altor familii cu o stare materiale modestă 20 de stupi, generaţi de stupii de albine primiţi anul trecut.

Încredere confirmată

„Este un lucru extraordinar să vezi cum îşi confirmă încrederea oameni cărora poate comunitatea din care fac parte nu le-a acordat până acum suficient capital de încredere. Este o satisfacţie extraordinară”, a declarat Alin Prunean, coordonator local în cadrul proiectului „Economia Bazată pe Cunoaştere” (EBC) şi totodată activist civic care a ajutat comunitatea locală din Rus. El a declarat că organizaţiile neguvernamentale care au creat proiectul din Rus au decis să sprijine în continuare comunitatea locală.

Încă 55 de stupi şi 34 de capre-cadou

Pe 5 iunie 2010, de la ora 12,00, alţi 55 de stupi vor ajunge în posesia a 11 familii din comunitate. La fel ca şi cei care au primit albine anul trecut, şi aceşti beneficiari vor trebui să dăruiască mai departe primii stupi roiţi. Însă, ajutorul dat membrilor comunităţii din Rus nu se rezumă doar la albine. Tot sâmbătă, localnicii din Rus vor primi şi 30 de capre şi patru ţapi reproducători. Animalele fac parte din rasa Alpină Franceză, care are o mare productivitate şi care este uşor de întreţinut. Specialiştii în zootehnie spun că 60 la sută din efectivul de capre din Franţa aparţine acestei rase. O capră de acest fel costă 200 de euro. Recordul de lactaţie este de 2000 de litri pe an, în condiţiile în care zilele de lactaţie la această rasă de capre însumează 300 de zile pe an. Alin Prunean spun că „aceste capre provin din alte două comunităţi locale care au beneficiat de acest tip de ajutor. Este vorba de Neamşa din judeţul Sibiu şi de Dragu, din judeţul Sălaj. Este pentru prima dată când darul viu primit de o comunitate locală este mutat într-o altă comunitate”. De ajutorul concretizat în capre de rasă vor beneficia şase familii din comuna Rus.

Pe aceeaşi temă:

Un dar de 500 de oi, pentru combaterea sărăciei la Tulgheş

34 de familii din Măerişte au primit cadou câte o vacă

Voturi: 4
Cuvinte cheie: Rusjudeţul Sălajcredit agricol viualbinecapredezvoltare localăbusinessRECLEBC
Adaugă comentariul tău

Rus

Dată: 02.12.2010 Autor: mayer_ooo
Buna aceasta colaborare post pe post sigur va avea succes comertul cu miere si lactate de capra .

noroc

Dată: 01.12.2010 Autor: monicom
Sa fie cu noroc, si la capre si la albine

a meritat

Dată: 29.11.2010 Autor: monicom
Daca a fost un singur esec si 14 succese, atunci putem considera ca a meritat efortul

sustinere

Dată: 05.10.2010 Autor: marin.pascu
Cei de la Heifer ar merita niste decoratii din partea Romaniei, pentru toate lucrurile bune pe care le-au facut!

Heifer

Dată: 05.10.2010 Autor: georgiana.boldeanu
Oamenii astia de la Fundatia Heifer ar trebui mediatizati mai mult. Sunt in Romania de cel putin opt ani si cred ca numai in ultimii trei ani am auzit mai des de ei

excelent!

Dată: 29.06.2010 Autor: ana.istrate
Oricat de incet ar merge este un sistem foarte binevenit care ar trebui extins. Mai ales ca e vorba si despre amimalute de rasa buna!

of

Dată: 08.06.2010 Autor: georgiana.boldeanu
Of, a inceput din 1944 si merge atat de greu? Ma rog, recunosc ca decat de loc este minunata si aceasta idee, dar ma asteptam sa mearga mai repede. Adica ma asteptam sa fie o initiativa mai proaspata si cu o dimanica mai mare... Oricum, felicitari initiatorilor!

felicitari

Dată: 08.06.2010 Autor: dan.husi
Intr-adevar, reteta merita extinsa! Mai vreau sa citesc asa ceva.

Da mai departe!

Dată: 08.06.2010 Autor: Liteanu.Tamara
Citind acest articol, îmi vine în minte filmul ˝Dă mai departe˝, cu Kevin Spacey, Helen Hunt și Haley Joel Osment, apărut în 2000, film care reprezintă o lecţie de viaţă. În cazul în care ai un anumit grad de maturitate spirituală, acest film te îndeamnă la o introspecţie cu efecte profunde la nivelul sufletului şi al credinţei în bine. În aceste timpuri pe care le parcurgem cu toţii, timpuri în care profitul şi banii sunt de o importanţă copleşitoare pentru societate, acest film e un îndemn la întoarcerea spre ceea ce e cu adevarat important: iubirea de oameni. Importanţa iubirii aproapelui tău şi importanţa ajutorării lui fără a aştepta nimic în schimb. Dorinţa şi aspiraţia spre o lume mai bună sunt motoarele care au dus omenirea mai departe, nelăsând-o pradă planului strict material. Mişcarea ˝Dă mai departe˝ a fost începută de Dumnezeu. Se bazează pe iubire şi adevăr. Imaginează-ţi! Faci cuiva un bine şi îi spui că, în loc de orice altă răsplată, vrei ca acesta să ajute, la rândul lui, alte persoane, care vor continua ˝jocul˝ ajutând şi ele alte persoane - şi tot aşa până când întreaga lume va fi prinsă în acest lanţ al bunătăţii şi amabilităţii. Imposibil? Iata un cuvânt pe care ar trebui să-l înlocuim în existenţa noastră de zi cu zi. De ce ni se pare sacrificiul prea mare, când binele pe care l-am putea perpetua nu are o dimensiune impusă? De multe ori, sunt suficiente câteva cuvinte spuse din inimă şi deja efectul este vizibil. Stă în firea umană ca atunci când eşti tratat cu rău, să răspunzi cu rău, iar atunci când eşti tratat cu un bine, să dai mai departe acel bine. Dar dacă mai şi multiplici binele, imaginaţi-vă efectele în timp: din trei se va face nouă, apoi douăzeci şi şapte şi aşa mai departe. Chiar dacă te loveşti la tot pasul de răutate, indiferenţă, violenţă, laşitate, mizerie umană, nu renunţa! Ăsta e secretul. Revenind la articolul ˝Comunitatea din Rus renaşte cu capre şi albine˝, Fundaţia Heifer, căreia îi aparţine iniţiativa de a sprijini familii nevoiaşe de pe întreg mapamondul pentru a pune capăt foametei şi sărăciei în timp, este acel ˝distribuitor de bine˝ pentru 5x5x5x....x5 oameni de pa Pământ. Din 1944, Heifer International a oferit efective animale şi agricole ecologice de formare pentru a îmbunătăţi vieţile celor care se luptă zilnic pentru surse de hrană şi de venit. Heifer International activează în prezent în 50 de ţări, inclusiv SUA, pentru a ajuta familiile şi comunităţile să devină mai încrezătoare în forţele proprii. Voluntarii sunt esenţiale pentru misiunea Heifer International. Pentru a afla despre oportunităţile de voluntariat în zona dvs., vă rugăm să apelaţi (888) 548-6437 sau e-mail volunteer(at)heifer.org. Pentru mai multe informaţii despre Heifer International, vizitaţi site-ul www.heifer.org.

cum se facem?

Dată: 07.06.2010 Autor: georgeta.vamos
Asta este o treaba exceptionala care ar trebui sa se extinda in toata tara. Cum facem?

moral

Dată: 07.06.2010 Autor: mihai.panail
Este un gest profund moral, in urma caruia omul capata ajutor si invata sa ajute si el pe altii

nu e o simpla donatie

Dată: 05.06.2010 Autor: petru.popescu
Aici e vorba despre altceva decat o simpla donatie. Cine primeste isi ia si o obligatie - aceea de a avea grija de vietatile primite, de a le inmulti si de a da mai departe si altora. Nu e acelasi lucru cu a da imbracaminte de pomana! Omul invata sa-si faca un rost si sa dea si altora, mai departe, acest exemplu. E un sistem mult mai inteligent de intr-ajutorare.

nu e o simpla donatie

Dată: 05.06.2010 Autor: petru.popescu
Aici e vorba despre altceva decat o simpla donatie. Cine primeste isi ia si o obligatie - aceea de a avea grija de vietatile primite, de a le inmulti si de a da mai departe si altora. Nu e acelasi lucru cu a da imbracaminte de pomana! Omul invata sa-si faca un rost si sa dea si altora, mai departe, acest exemplu. E un sistem mult mai inteligent de intr-ajutorare.

si mai mult

Dată: 05.06.2010 Autor: teodora.iancu
Este ceea ce ar trebui sa facem cu totii, in fiecare zi, cu ce putem, pentru semenii nostri mai putini norocosi decat noi. Nu neaparat cu oi, vaci, capre ci si cu mancare, haine sau ce mai putem...

Buna treaba

Dată: 05.06.2010 Autor: andrei.maruc
M-a impresionat acest articol. Cu alte cuvinte o familie care n-a primit nimic este ajutata sa se scoata si ea cumva, sa lupte.

o idee extraordinara

Dată: 04.06.2010 Autor: magda.mihai
Este o idee extraordinara aceasta actiune facuta pe profilul "dar din dar....". Am mai citit si desspre astfel de donatii de vacute. Excelent! Ar mai fi loc si de alte asemenea ... porci, pasari... tot ce i-ar trebui omului prin batatura si nu mai are de unde sa-si procure.

Albine

Dată: 04.06.2010 Autor: andrei.maruc
Eu ma intreb daca oamenii acestia care primesc albinele au vreo notiune despre acest mestesug. Ma gandesc la mine care daca m-as pomeni cu un stup in curte n-as sti ce sa fac, m-as inchide de fapt in casa de frica...

generalizare

Dată: 04.06.2010 Autor: dan.husi
Capre, vacute, familii de albine. Un sistem care cu siguranta merita extins

Ţăndărei11

Ţăndărei este un oraş din judeţul Ialomiţa, Muntenia, România. În anul 1968, prin Legea nr. 2 din 16.02.1968, emisă de Marea Adunare Naţională, localitatea Ţăndărei a fost declarată oraş, format prin contopirea a trei sate: Ţăndărei, Ţăndărei Gară şi Strachina.citeşte tot textul

poza