Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunităţile din Mărginimea Sibiului şi Delta Dunării se mobilizează pentru a-i oferi României "un viitor turistic enorm, care poate fi strălucitor"

05.10.2009

Locuitorii din Marginimea Sibiului si împrejurimi, precum si cei din Delta, au intrat în zodia Sperantei. Majoritatea au început sa-si faca planuri de viitor, dupa ce au prins de veste ca cele doua zone ale tarii se numara acum printre "destinatiile turistice de excelenta pe plan mondial".

Dupa doar câteva saptamâni de gândire, foarte multi spun ca stiu deja ce au de facut de aici înainte, pentru ca sunt convinsi ca faima mondiala le va aduce mai multi turisti, iar acest lucru va însemna dezvoltarea zonelor în care traiesc si posibilitatea de creare a mai multor locuri de munca.

România, tripla campioana mondiala

Toata aceasta forfota a fost creeata de atribuirea în acest an a trei trofee internationale "Pomme d'Or" sau "Golden Apple" ("Marul de Aur"), de catre Federatia Internationala a Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism (FIJET), pentru trei destinatii sau personalitati turistice din România. Este vorba despre cele doua zone turistice - Rezervatia Biosferei Delta Dunarii si Zona Ecoturistica Marginimea Sibiului, "Cea mai romantica regiune ecoturistica din lume", dupa Forbes Magazine. Cel de-al treilea "Mar de Aur" a fost acordat unei companii aeriene românesti low-cost.

Trebuie spus ca Premiul FIJET Golden Apple este, pentru industria turismului, echivalentul Oscarului pentru cinematografie si, mai mult, este pentru prima data în toata istoria sa de aproape 40 de ani, de când a fost înfiintat, când acesta este atribuit, în acelasi an, pentru trei destinatii/ personalitati turistice ale unei tari.

Unicul "Golden Apple" detinut pâna acum de România a fost decernat, în 1975, Manastirii Moldovita.

De atunci, abia în acest an, dupa o munca asidua de promovare a atractiilor turistice românesti prin media, Clubul Presei de Turism - Press Tour FIJET România - a reusit sa convinga Comisia de evaluare pentru Golden Apple a FIJET ca destinatiile propuse îndeplinesc toate criteriile necesare pentru ca România sa fie selectata pentru atribuirea celor Trei "Mere de Aur".

Evaluarea s-a facut cu prilejul Reuniunii periodice a Consiliului Director al FIJET, care a avut loc, pentru prima data în România, în perioada 9 - 15 mai. Obiectivele turistice care au facut obiectul vizitelor de evaluare au fost Palatul Parlamentului si Muzeul Cotroceni, din Bucuresti, statiunea Mamaia, judetul Tulcea si Complexul Cormoran din Delta Dunarii, Muzeul Astra din Sibiu, Saliste, Sibiel, Sighisoara, Bran, Brasov, Poiana Brasov si statiunile de pe Valea Prahovei.

Rezultatele au fost anuntate abia în toamna, iar, cu prilejul acordarii distinctiilor, la Saliste, Tijani Haddad, presedintele Comitetului Executiv al FIJET si deputat în Parlamentul Tunisiei, a declarat ca: "În afara de ospitalitate, am constatat ca România are un viitor turistic enorm, care poate fi stralucitor".

Si, de fapt, cu patru trofee din 41, câte s-au acordat de-a lungul timpului, România se situeaza acum pe primul loc, alaturi de Belgia si Spania, între cele mai premiate destinatii turistice.

Fiecare "Mar de Aur" este unic, fiind realizat manual de catre un artist american. Bazele de marmura sunt taiate manual dintr-o cariera din mexic, apoi slefuite în SUA, unde sunt si asamblate, la Los Angeles, de catre un om care a facut acest lucru vreme de 40 de ani. În interiorul "merelor" de cristal este aur de 23 de karate care pluteste într-un lichid special, astfel încât acesta sa nu îsi piarda luciul sau sa îsi schimbe culoarea.

Locuitorii din Saliste: "Vom putea duce departe obiceiurile din mosi-stramosi"!

Festivitatea de premiere a avut loc la începutul lunii septembrie la Saliste, centrul Marginimii Sibiului si, de atunci, oamenii din zona si cei din Delta au avut timp sa-si faca o idee ce ar putea sa însemne pentru ei aceasta reusita nationala. "Pentru noi turismul este aproape singura posibilitate de a evolua în viitor. Avem, într-adevar, o zona frumoasa care s-a pastrat asa cum era în vechime si cred ca acest lucru este foarte important pentru noi, pentru ca nu sunt multe locuri în tara si poate chiar în strainatate cu un specific rural atât de accentuat", a afirmat Georgeta Dumitrascu din Saliste. “Acum ne asteptam ca pe viitor sa vina si mai multi turisti. Este foarte bine, pentru ca se dezvolta zona si se creeaza locuri de munca. La noi se pastreaza obiceiurile din mosi-stramosi si le vom putea duce mai departe. Iar, oierii din Marginime fac brânza cea mai buna din lume. Cine o gusta nu o mai uita, si atunci o sa avem, cu totii, si mai mare succes”, crede Ilie Albu, tot din Saliste.

Administratia locala de aici se pregateste, si ea, pentru a face fata tuturor provocarilor viitoare impuse de aceasta recunoastere internationala. “Distinctia acordata Marginimii Sibiului reprezinta o recunoastere a activitatii de agroturism dezvoltata pâna acum în aceasta zona. În privinta Salistei, ne mândrim cu satul Sibiel unde se face turism înca din anii 1970. La vremea respectiva, preotul Zosim Oancea a înfiintat muzeul de icoane pe sticla. Au venit vizitatori din întreaga lume la acest muzeu. Acum, la Sibiel avem 35 de pensiuni, în Saliste avem altele, în total sunt peste 50 de pensiuni în zona noastra”, a spus primarul din Saliste, Teodor Banciu. În plus, în centrul orasului a fost amenajat un centru de informare care sa raspunda nevoilor turistilor care ajung în Marginime.

Localitatile din Marginime se asociaza

Proiectele de viitor ale administratiei din Saliste se refera la activitati comune cu toate localitatile din zona Marginimii. “Am creat deja o asociatie de dezvoltare la care au aderat primariile si consiliile locale. Obiectivul principal al acesteia este acela de creare a unor rute de turism care sa cuprinda întreaga zona a Marginimii. Vrem sa înfiintam o agentie de turism, mai multe centre de informare si sa dezvoltam programe culturale specifice. Pâna acum, tipul acesta de actiuni s-au derulat doar individual, la nivelul unei localitati sau a unui grup de localitati”, a completat Teodor Banciu.

Atractiile turistice ale zonei sunt prezentate chiar de primar: “Se pot vizita sase muzee din orasul nostru. În Fântânele exista doua manastiri. Avem o tabara nationala de sculptura cu 70 de obiecte din lemn, care se pot vedea la sase kilometri spre munti, în Poiana Soarelui. În satul Gales înca mai functioneaza o moara pe apa. Turistii pot veni cu o punga de porumb sau un sac de porumb si morarul pregateste o faina de malai speciala pentru mamaliga. Se pot vizita stâne, case de gospodari, ateliere de tâmplarie, ateliere de pictura pe sticla, ateliere de mestesugari”.

În Delta, pregatiri febrile în asteptarea avalansei de turisti

Si cel de-al doilea "Mar de Aur", care a ajuns în Delta, i-a determinat pe localnici sa-si faca planuri. Cu acest titlu de "destinatie de exceptie", Rezervatia Biosferei Delta Dunarii va fi, cu adevarat, cunoscuta de cercurile de afaceri din domeniul turistic, iar specialistii în domeniu apreciaza ca, începând de anul viitor, afluxul de turisti va creste semnificativ. "Ne pregatim deja pentru a face fata previzibilei avalanse de turisti", a declarat Victor Tarhon, presedintele Consiliului Judetean Tulcea, cel care a primit, în numele locuitorilor Deltei Dunarii, prestigiosul trofeu. "Anul acesta, în Delta au început mai multe lucrari de infrastructura turistica. Construim trei porturi turistice – la Sf. Gheorghe, Murighiol si Enisala. Plaja din orasul Sulina se modernizeaza si va fi transformata într-o baza de agrement capabila sa asigure servicii comparabile cu cele de pe alte plaje similare din lume. Iar, în principalele zone turistice ale Deltei construim foisoare de observare a peisajului si a faunei salbatice existente pe teritoriul rezervatiei”, a continuat acesta.

Perspective de dezvoltare pentru zonele sarace

La rândul lor, primarii din satele sarace ale Deltei îsi pun mari sperante în faptul ca jurnalistii de turism au declarat aceasta rezervatie ca una de excelenta. Alexandru Damianov, primarul comunei Ceatalchioi, spune ca „pâna acum, satele Ceatalchioi, Patlageanca, Plaur si Salceni, cele mai sarace din Delta, care fac parte din comuna noastra, au fost cunoscute în presa internationala doar pentru ca au avut gripa aviara sau din cauza inundatiilor catastrofale care au înghitit foarte multe gospodarii. Iata ca jurnalistii de turism recomanda întreaga Delta, deci si satele noastre ca destinatie turistica de exceptie. Localnicii, specialisti în ale pescuitului, dar si iscusiti în prepararea mâncarurilor pescaresti, abia asteapta sa-i gazduiasca, în pensiunile lor moderne, pe turistii care vor asculta sfatul jurnalistilor de specialitate si vor veni în vacanta în Delta Dunarii”.

Conservarea peisajului si a biodiversitatii

Grigore Baboianu, guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, considera ca „recunosterea acestei destinatii turistice de exceptie pe plan mondial nu ar fi fost posibila daca aceasta zona nu se afla, în ultimele doua decenii, de când a fost creata rezervatia, sub protectie ecologica, ceea ce a permis o conservare durabila a biodiversitatii". "Desi am pus un accent mai mare pe conservarea stricta a florei si faunei salbatice din Delta nu am împiedicat dezvoltarea bazei turistice a zonei. În ultimii ani, pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii s-au construit numeroase baze turistice, dar autorizarea lor s-a facut cu respectarea stricta a normelor ecologice specifice unei rezervatii naturale. Astfel, turistii iubitori de natura neatinsa de interventia omului pot gasi în Delta servicii turistice adecvate. Vom încuraja, însa, în continuare, dezvoltarea acestor baze turistice doar în vatra satelor, nu si în perimetrele salbatice, pentru a nu distruge atractia pentru care turistii vin în vacanta la noi”.

Resurse online

 

Muzeul de Icoane pe Sticla din Sibiel, unic în Europa

 

Informatii specializate pentru turistii din Marginime

 

Gestionare integrata a deseurilor la Saliste

 

Parcul Natural Apuseni - destinatie turistica europeana de excelenta

 

Miniport turistic la Sfantul Gheorghe

 

Satul pescaresc Murighiol se transforma în statiune de lux

 

Exemplul investitorilor englezi din Delta, replicat în satele din Nufaru

 

Voturi: 1
Adaugă comentariul tău

Munca

Dată: 21.10.2009 Autor: Elena.Netea
Cum ai spus si tu, osul la munca dar osul la munca se pune greu ca mentalitatea este sa stai sa astepti poate pica para malaiata in gura lui Natafleata.

Vaitatul are o limita

Dată: 20.10.2009 Autor: stan.paraschiv
Cand vor vedea ca vaicarelile nu le mai sunt de folos si ca nu starnesc mila nimanui vor face ce au facut cei din Saliste si din Delta, adica vor pune osul la munca.

nepasare

Dată: 19.10.2009 Autor: dumitru.voinescu
Nu le pasa domnule de nici un mar, nu le pasa de turisti, se vaita si tot se vaita ca sunt saraci, asa este romanul, se vaita.

treaba lor

Dată: 19.10.2009 Autor: georgeta.vamos
Cand se vor satura sa ia marul putrezit, se vor pune si ele pe treaba ca sa creasca incasarile din turism.

Turism de calitate

Dată: 18.10.2009 Autor: alina.mares
Cele doua regiuni au demonstrat ca si in Romania se poate face turism de calitate, in ciuda afirmatiilor rauvoitoare despre modul in care se face turism la noi. Insa da, recunosc, exista multe alte localitati care ar lua nu marul de aur, ci marul putrezit intr-o astfel de competitie mondiala.

asociere

Dată: 16.10.2009 Autor: andrei.maruc
Cred ca asocierea dintre oameni poate avea rezultate uimitoare in turism.

Merit

Dată: 14.10.2009 Autor: nora.roman
Cred ca merele de aur au fost acordate pe merit insa pe viitor "la noblesse oblige".

La ei acasa

Dată: 14.10.2009 Autor: marin.ion
la ei acasa n-au cum sa fie falsi, macar la gandul asta sa ne consolam, si branza lor este foarte buna.

Etichete

Dată: 14.10.2009 Autor: costin.zdrangea
Solutia este ambalarea produselor si introducerea etichetelor cu stampila producatorului asa cum exista peste tot. Am vazut ca si in Serbia care nu este membra a UE exista astfel de etichete, insa la noi se revolta si nu stiu de ce. Acuma, ca zici de falsii sibieni, imi dau seama de ce.

Branza

Dată: 14.10.2009 Autor: teodora.iancu
Branza de Sibiu este cea mai buna, insa in piete au patruns multi "sibieni" falsi.

Mancare

Dată: 14.10.2009 Autor: dorina.velicu
Nu depinde totul de mancare, dar sunt de acord cu tine ca nu trebuie sa-l lasi flamand sau sa-i dai 2 mici stricati sa faca toxinfectie si sa ajunga saracul in spitalele noastre. Trebuie si sa-l distrezi, sa-l plimbi, sa-i oferi variante de petrecere a timpului liber.

Viitor enorm

Dată: 14.10.2009 Autor: andrei.maruc
Ca sa faci "un viitor turistic enorm" trebuie sa-i dai turistului de mancare, nu sa-l pui fata in fata cu bucataria saraciei, ca doar nu suntem italieni sa-i dai doua macaroane cu rosii si el sa zica "gratzie". Nu este asa de scump sa-l faci pe om sa se simta bine si sa mai vina si a doua oara.

Mobilizare

Dată: 13.10.2009 Autor: dan.husi
Asemenea distinctii ii pot mobiliza pe cei din comunitatea respectiva, pentru a-si pastra blazonul vor munci si mai mult.

Primarul

Dată: 12.10.2009 Autor: dorina.velicu
Primarul Banciu chiar munceste am vazut la TV ca omul este pasionat iar daca de pe urma muncii primariei sale se vad Oscaruri merita apreciat. Sa fie mai multi ca el ar ajuta tara, nu conteaza partidul. Gospodarul e important.

Distinctie puternica

Dată: 12.10.2009 Autor: costin.zdrangea
Citeam undeva ca aceasta distinctie este cea mai tare din lume, cred ca e prima data cand o obtinem si noi. Pana acum croatii erau abonati la ea.

Un bun inceput

Dată: 12.10.2009 Autor: andrei.maruc
Este un inceput excelent insa cu doua flori nu se face primavara, trebuie insistat pe toate localitatile cu potential.

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza