Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Cu ajutorul Centrul PAPI Schela, GAL „Lunca Joasă a Siretului” a ieşit câştigător

09.09.2013
Centrul PAPI Schela a sprijinit încă de la început Grupul de Acţiune Locală „Lunca Joasă a Siretului” care, în luna septembrie 2012, a fost declarat câştigător al procesului de selecţie a GAL-urilor. Concursul a fost lansat de Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013, iar finanţarea nerambursabilă primită a fost de 2.850.000 euro. Din această sumă 280.000 de euro vor ajunge în comuna Schela în urma aprobării proiectului privind renovarea, reabilitarea și modernizarea căminului cultural.

Strategia de dezvoltare locală a Grupului de Acţiune Locală „Lunca Joasă a Siretului” se bazează pe câteva priorităţi de dezvoltare care includ temele prevăzute pentru a fi dezvoltate în cadrul cooperării: turism fluvial şi peisaje având ca element principal apa, ecoturism şi agroturism în spaţii natural protejate, valorificarea produselor locale, stimularea creării de firme şi a spiritului întreprinzător, dar şi arta rupestră şi patrimoniul cultural.

Partenerii Grupului de Acţiune Locală „Lunca Joasă a Siretului” sunt primăriile comunelor Lieşti, Fundeni, Tudor Vladimirescu, Braniştea, Şendreni, Schela, Slobozia Conachi, Smârdan (din judeţul Galaţi) şi comunei Siliştea (din judeţul Brăila). Acestora li se alătură trei ONG-uri: Asociaţia pentru Protecţia Mediului şi Dezvoltare Durabilă, Asociaţia „Inimă şi suflet”, Asociaţia Prosilva Lieşti, dar şi mai mulţi parteneri privaţi.

„Cu ajutorul infrastructurii IT puse la dispozitie de Ministerul pentru Societatea Informațională, prin intermediul proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere, Autoritatea Publică Locală Schela, din judeţul Galaţi, a aplicat pentru implementarea locală a Grupului de Acţiune Locală „Lunca Joasă a Siretului”, a spus managerul RECL Schela, Mircea Dima. ”În continuare, PAPI Schela sprijină activ acest proiect de interes regional şi comunitar, susţinându-l atât organizatoric cât și prin prin promovare mediatică, la nivel local şi naţional. Această mediatizare se derulează în special prin intermediul mediului online: realizare de emisiuni de informare publică difuzate online pe canalul web al Primăriei Schela, cât şi prin publicarea acestor materiale pe site-ul comunităţii www.comunaschela.weebly.com. De asemenea, PAPI Schela reprezintă o interfaţă activă între membrii GAL „Lunca Joasă a Siretului” - persoane juridice din Schela şi ceilalţi parteneri din GAL” .

Grupul de Acţiune Locală „Lunca Joasă a Siretului” a luat ființă în septembrie 2012 și a aplicat la sesiunea deschisă pe Axa LEADER din acest an. Imediat ce a fost lansat apelul de proiecte, în 10 aprilie 2013, comunitățile au aplicat și au depus documentațiile necesare. Comunele din GAL “Lunca Joasă a Siretului” au primit o finanţare nerambursabilă în valoare de 2.850.000 euro, sumă ce va fi distribuită în proiecte către beneficiarii finali, şi anume instituţii publice și persoane juridice din sectorul privat. Primăria Schela a obținut fonduri nerambursabile în valoarea de 280.000 de mii de euro din care va reabilita, renova și moderniza căminul cultural și, în plus, îi va ajuta și pe întreprinzătorii locali să se dezvolte.

„GAL-ul e un APDRP (Agenție de plăți pentru dezvoltare rurală și pescuit) mai mic. Noi ne-am înscris în secţiunea valabilă până în 2014 şi ne bucurăm că am câştigat. Suma totală obținută este una considerabilă. Primul obiectiv propus spre realizare din aceşti bani este căminul cultural, iar în al doilea rând mi-aş dori ca suma rămasă, ce va fi una importantă, să fie accesată de producătorii locali, pentru diverse măsuri, cum ar fi instalarea tinerilor fermieri sau orice ar putea să ducă spre dezvoltarea comunei, pentru existenţa unor locuri de muncă, a unor ocupaţii. Dar la fel de mult mi-aş dori să se dezvolte şi turismul în comuna noastră. Nu pot spune că avem cine ştie ce în zonă, dar 2 % din pădurile noastre sunt sub arie protejată. Suntem aproape de Galaţi, peisajul e superb, aer curat, de aceea mizăm și pe turism”, a adăugat primarul comunei Schela, Maricel Petrea.

În afară de dezideratele administrației publice locale, au fost invitați și ceilalți membrii ai comunității să-și pună în aplicare planurile personale de dezvoltare.

„Prin intermediul PAPI Schela, cei care vor să depună proiecte, se pot informa asupra liniilor de finanţare, termenelor de depunere, sesiunilor şi apelurilor de proiecte din fonduri europene. Pe aceștia îi ajutăm, de asemenea, la întocmirea unor părţi de proiect, acolo unde ne permite competenţa profesională. Mediatizăm şi promovăm demersurile întreprinzatorilor locali, cu scopul de a găsi noi oportunităţi de investiţii sau pieţe de desfacere”, a declarat managerul RECL Mircea Dima.

În acest scop, avantajele depunerii unor proiecte spre finanțare prin intermediul GAL-ului au fost explicate pe scurt de către managerul RECL: ” Proiectele depuse la GAL nu vor mai ajunge la selecţia naţională, deci şansele de aprobare sunt mai mari. PAPI Schela va colabora cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), iar instituţiile şi întreprinzătorii privaţi din opt comune gălăţene pot depune proiecte, până la finele lui 2013, pentru a atrage până la 200.000 de euro, bani europeni nerambursabili. Întreprinzătorilor le va fi mai uşor să acceseze banii europeni prin intermediul GAL-ului”.

Programul LEADER este dedicat spaţiului rural românesc şi vizează economia rurală, potenţialul demografic, sănătatea, şcoala, cultura. GAL reprezintă, de fapt, interlocutorii populaţiei din teritoriile respective în vederea îmbunătăţirii mediului şi spaţiului rural, a creşterii calităţii vieţii, diversificării activităţilor economice din spaţiul rural.

Articole similare:

Cu sprijinul EBC, GAL Dărmăneşti va atrage fonduri europene

RECL Cristineşti a avut o contribuţie importantă la înfiinţarea GAL „Codrii Herţei”

Voturi: 0

Ţăndărei11

Ţăndărei este un oraş din judeţul Ialomiţa, Muntenia, România. În anul 1968, prin Legea nr. 2 din 16.02.1968, emisă de Marea Adunare Naţională, localitatea Ţăndărei a fost declarată oraş, format prin contopirea a trei sate: Ţăndărei, Ţăndărei Gară şi Strachina.citeşte tot textul

poza