Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Cu ajutorul EBC, Vulcana Băi a câştigat un nou proiect internaţional, în parteneriat cu Jakabpils, Letonia

01.02.2013
Comunitatea din Vulcana Băi (jud. Dâmboviţa) se bucură de implementarea unui nou proiect internaţional, intitulat “Cooperare fără bariere între regiuni din Letonia şi România pentru îmbunătăţirea ofertei educaţionale”. Directoarea şcolii din localitate a fost un pion important în scrierea acestui proiect. Cunoştinţele acumulate de către aceasta la instruirea organizată în cadrul programului „Economia Bazată pe Cunoaştere”, derulat de MCSI, în decembrie 2011, şi-au spus cuvântul şi, astfel, comunitatea a reuşit să câştige acest proiect.

Derulat în cadrul programului Comenius Regio Coaction, proiectul are drept principale obiective promovarea dialogului, ca parte a procesului de învăţământ şi a resurselor disponibile, iniţierea unor schimburi de experienţă între profesorii şcolilor din regiunile partenere, promovarea cooperării la nivel european, a schimbului de bune practici în domeniul educaţional, precum şi îmbunătăţirea competenţelor lingvistice a grupului ţintă şi a capacităţii de a lucra în echipă.

„Am lucrat mult la scrierea acestui proiect şi trebuie să recunosc că după instruirea EBC de la Braşov am o nouă viziune de scriere a proiectelor, mult mai complexă. Cunoştinţele deprinse acolo le-am folosit în scrierea proiectului pe care mă bucur că l-am câştigat. Fiecare proiect finanţat de Uniunea Europeană este un pas de care noi avem mare nevoie pentru a ne dezvolta şi pe care comunitatea noastră îl face către Europa, către o lume mai bună pentru fiecare dintre noi, pentru a avea condiţii mai bune de studiu şi de viaţă şi o mai bună înţelegere a rolului nostru, deloc neglijabil, pe harta Europei”, a spus coautoarea proiectului, Manuela Gheorghe, director al Şcolii „Ion Mareş” Vulcana-Băi și câștigătoare a titlului de ”Campion al educației digitale”, pentru „Excelenţă în atragerea de finanţări nerambursabile în şcoală”. ”Mă bucur că am posibilitatea de a participa la acest gen de proiecte, fiindcă ştiu că fiecare nouă experienţă într-un cadru multicultural, european, mă ajută să mă dezvolt în calitate de cadru didactic, ca persoană şi, de ce nu, ca membru adoptat al comunităţii din Vulcana Băi”, a continuat aceasta.

La sfârşitul anului 2012, în cadrul proiectului Comenius Regio în care este implicată Şcoala Vulcana Băi, a avut loc o vizită în Letonia, ţara parteneră.

„Ne este partener în acest proiect Consiliul local şi ACOR (Asociaţia Comunelor din România), împreună cu ai căror membri am călătorit până la Jakabpils, un mic oraş din Letonia, unde am descoperit că avem foarte multe lucruri în comun cu cei de acolo”, a adăugat Manuela Gheorghe.

În Letonia, grupul din Vulcana Băi i-a cunoscut pe cei trei parteneri, a vizitat instituţiile gazdă şi a participat la întâlniri de lucru în cadrul cărora au fost identificate problemele comune ale şcolilor şi ale comunităţilor, şi, totodată, au fost identificate soluţiile care vor fi implementate în următorii doi ani.

„Acest proiect este deosebit de util pentru comuna noastră şi spun acest lucru din două perspective. Mai întâi, are în vedere dezvoltarea relaţiilor între două state membre ale Uniunii Europene şi, în al doilea rând, priveşte dezvoltarea capacităţii de a accesa proiecte. Schimburile de experienţă sunt întotdeauna binevenite, pentru că ai mereu ceva de învăţat, iar sistemul nostru de învăţământ se poate îmbunătăţi luând şi aplicând aspecte pozitive de care noi ducem lipsa. Creşte astfel nivelul de educaţie, de cultură şi, de asemenea, şi interesul oamenilor din comunitatea EBC pe care o conduc pentru a îmbunătăţi oferta educaţională şi pentru a scrie şi depune şi câştiga alte proiecte cu finanţare care să ne ajute”, a adăugat primarul comunei Vulcana Băi, Emil Drăghici.

Proiectul are o valoare de 20.000 de euro şi va fi finalizat în data de 31 iulie 2014.

Articole similare:

Economia bazată pe Cunoaştere deschide calea proiectelor europene Comenius

Proiect internaţional la Şcoala Panaci

Elevi din Recaş - jurnalişti online într-un proiect internaţional

Voturi: 0

Cuvinte cheie: Vulcana Băijud. DâmboviţaeleviComeniusfonduri europene

Cacica47

Cacica (poloneză Kaczyka) este o comună în judeţul Suceava. Numele satului îşi are originea din limba poloneză, cuvântul “kacyka” însemnând “raţă”.citeşte tot textul

poza