Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

E-vacanţă la Ştefan cel Mare, între teama de nou şi bucuria succesului

22.06.2012
Instrumente TIC însuşite, experienţe de cercetare şi punere în practică a unor idei inovatoare finalizate cu succes şi ...dorinţa de a merge mai departe. Sunt realizările cu care se mândresc elevii şi profesorii de la Şcoala cu clasele I-VIII din Ştefan cel Mare (jud. Călăraşi) la finalul proiectului e-Vacanţă. Deşi reticenţi şi temători la început, aceştia declară acum că nu vor sta pe gânduri în momentul în care EBC va da startul unei noi ediţii a acestui program.

Ediţia de iarnă a proiectului e-Vacanţă a însemnat pentru Şcoala din Ştefan cel Mare o experienţă nouă şi plăcută în acelaşi timp. Coordonatoarea proiectului a fost doamna Adriana Iliuţă, bibliotecar- documentarist la şcoala din localitate, care recunoaşte că experienţele pe care le-a avut de trecut au fost pe cât de instructive şi provocatoare pe atât de dificile. A reuşit însă cu sprijinul colegilor din echipa de proiect şi a 10 elevi de elită ai şcolii să transforme fiecare activitate din proiect într-un veritabil succes.

“La începutul proiectului eram reticenţi, oarecum nesiguri, totul suna bine în teorie, dar nu ştiam cât de bine se va reflecta şi în practică. Am aflat despre o mulţime de instrumente TIC de care nu aveam cunoştinţă, pe care le-am folosit în realizarea materialelor din cadrul proiectului. Iar lucrul care mi-a plăcut cel mai mult a fost faptul că nimic nu s-a făcut la întâmplare. Totul a fost gândit, planificat, organizat şi mai ales monitorizat şi evaluat. Lucrurile nu au fost niciodată lăsate la o parte ca fiind prea grele, ne-am antrenat unii pe alţii astfel încât să nu rămână niciodată responsabilitatea unei singure persoane. Aş vrea să îi văd şi pe oamenii mari cum pun la cale şi în funcţiune atât de multe lucruri pe cât au reuşit să facă 10 elevi cu mintea deschisă şi orientaţi către nou, aşa cum a fost grupul participant. S-au mobilizat la fiecare activitate, au cercetat, au cerut ajutorul atunci cand au avut nevoie ,au implicat şi alti colegi dar şi membrii ai comunităţii”, ne-a povestit Adriana Iliuţă managerul de proiect.

Clubul micilor ecologişti

Toate activităţile au fost dificile, însă cea care le solicita copiilor să elaboreze şi implementeze o idee de dezvoltare a comunităţii locale, a fost o adevărată provocare. Îndrumaţi de profesori şi de managerul RECL, aceştia au devenit prietenii naturii identificând problemele de mediu din comunitate şi reuşind să atingă ţinta finală şi anume înfrumuseţarea mediului natural din Ştefan cel Mare. Pentru aceasta au amenajat spaţiul verde al şcolii, au ecologizat parcul din localitate şi au organizat activităţi de conştientizare a comunităţii locale cu privire la importanţa menţinerii unui mediu sănătos.

“În acest proiect, am urmărit formarea şi dezvoltarea unui mod de gândire ecologic în rândul elevilor, cadrelor didactice, şi membrilor comunităţii locale. S-au desfăşurat lucrări agrotehnice specifice de întreţinere a diverselor tipuri de vegetaţie, lucrări de colectare şi selectare a deşeurilor, măturare, săpare, greblare, tăiere şi sădire de plante, igienizare şi cosmetizare a coronamentului copacilor, refacere şi constituire de spaţii verzi şi garduri vii”, a arătat Adriana Iliuţă.

Colaborare strânsă cu managerul RECL

Mândri de realizările lor şi de impactul pe care proiectul l-a avut în rândul elevilor, dascălii de la Şcoala din Ştefan cel Mare sunt hotarâţi să ia parte şi la ediţiile următoare e-Vacanţă. Aceştia nu uită să amintească şi contribuţia pe care managerul RECL Gina Vasilescu a avut-o la buna desfăşurare a proiectului.

“În toate activităţile derulate am avut parte de sprijinul nemijlocit al managerului RECL, care de altfel este un colaborator de nădejde al şcolii noastre. Indiferent ce fel de ajutor am solicitat din partea acesteia, nu a ezitat să ne sprijine. Am realizat împreună pliante, ne-a pus la dispoziţie tehnologia din PAPI şi i-a sfătuit pe elevii noştri. Ne-am propus să participăm şi la următoarele ediţii e-Vacanţă, pentru că genul acesta de activităţi contribuie în mod semnificativ la dezvoltarea intelectuală a elevilor”, a conchis managerul de proiect.

Articole similare:

“La Teiu „e-Vacanta!” a prilejuit crearea de prietenii durabile cu copiii din alte ţări

După trei ani de eforturi susținute, copiii din Dărmăneşti au câştigat concursul e-Vacanţă! 2010

„e-Vacanţă”, primul pas al Şcolii din Vărăşti spre podiumul „Galei Premiilor în Educaţie”

Voturi: 0

Cuvinte cheie: Ştefan cel Marejud. Călăraşiproiectul e-Vacanţăeleviecologizare

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza