Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

EBC ajută la digitizarea istoriei comunității Sângeorgiu de Pădure

07.12.2012
Patrimoniul cultural istoric al comunităţii Sângeorgiu de Pădure (jud. Mureş) este acum accesibil tuturor celor interesaţi de trecutul acesteia. Peste 600 de fotografii, mărturii vii ale obiceiurilor străvechi locale, pot fi vizualizate cu un simplu click, datorită proiectului eCULTURA “DigiCult”, finanțat de MCSI.

Fotografie veche din istoria localității

“Digicult” este, pe scurt, denumirea proiectului eCULTURA derulat de comunitatea Sângeorgiu de Pădure în colaborare cu localitatea Dărmăneşti (jud. Dâmboviţa). Iniţiatorul proiectului, managerul RECL Sângeorgiu de Pădure Menyhart Istvan şi-a propus un obiectiv ambiţios: salvarea patrimoniului local. A creat două pagini de Facebook, una în limba română (http://www.facebook.com/SangeorgiuDePadure?ref=ts&fref=ts) şi alta în maghiară unde a fost reconstruit pas cu pas trecutul acestei comunităţi. Sute de persoane din Sângeorgiu de Pădure şi nu numai, s-au grăbit să posteze fotografii care vorbesc despre oamenii care au făcut cinste acestor locuri, dar şi despre obiceiurile de altădată.

“Am primit fotografii atât de la localnici din Sângeorgiu de Pădure cât şi de la oameni care nu mai trăiescde mult aici. Implicarea a fost foarte mare, prin urmare am reuşit să intrăm în posesia unor fotografii foarte vechi, chiar şi din anii ’30. În felul acesta, am aflat că pe vremuri, aici existau grupuri de amatori de teatru ori învăţământ de duminică”, a povestit Menyhart Istvan.

Bibliotecari, instruiţi de managerul RECL

Deşi la debutul proiectului eCULTURA, bibliotecarii din Sângeorgiu de Pădure nu se puteau mândri cu noţiuni prea vaste de utilizare a calculatorului, managerul RECL i-a instruit pas cu pas în tehnologia informaţiei, astfel că acum paginile de Facebook sunt reactualizate zilnic chiar de către aceştia.

“Bibliotecarii noştri au fost instruiţi în digitalizare. Au învăţat noţiuni diverse de la editarea unui text, la administrarea unei pagini de facebook, ori descărcarea unui material de pe reportofon în calculator. Toate pozele primite şi filmuleţele făcute de noi cu diverse ocazii au fost puse pe DVD-uri care vor fi păstrate în patrimoniul bibliotecilor”, a arătat managerul RECL.

Publicaţie pentru tineri

Proiectul “Biblioteca publică – Centru cultural de interacţiune şi implicare comunitară şi de promovare a culturii digitalizate” le-a prilejuit partenerilor vizite la instituţii precum Biblioteca Judeţeană din Târgu Mureş. Aici au făcut cunoştinţă cu specialişti din domeniu şi au încercat să înveţe din experienţa acestora. La finalul proiectului, a fost editată o publicaţie care se adresează în primul rând tinerilor, dar şi tuturor celor interesaţi de valorile culturale şi istorice ale comunităţii locale. Împreună cu specialişti din diferite zone ale vieţii culturale, membrii echipei de proiect au încercat să găsească răspunsuri la unele întrebări generale legate de păstrarea patrimoniului cultural istoric.

“O voluntară de-a noastră, Andrea Barabas, a mers la Arhivele Naţionale şi la Muzeul Judeţean de Istorie încercând să afle dacă acolo se găsesc documente. Tot ea a stat de vorbă şi cu un reporter radio pentru a afla ce reportaje despre Sângeorgiu de Pădure au fost realizate de postul respectiv, cât sunt păstrate şi cum pot fi accesibile tuturor. Din această publicaţie cei interesaţi pot să afle cum şi de unde pot intra în posesia unor informaţii despre istoria şi cultura comunităţii noastre mureşene”, a conchis managerul RECL.

Articole similare:

“Biblioteca un tărâm nedescoperit, explorată cu un click” la Mircea Vodă

Fasching-ul săsesc, reînviat la Saschiz de programul “eCultura”

Voturi: 1

Cacica47

Cacica (poloneză Kaczyka) este o comună în judeţul Suceava. Numele satului îşi are originea din limba poloneză, cuvântul “kacyka” însemnând “raţă”.citeşte tot textul

poza