Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

EBC i-a ajutat pe localnicii din Dalboşeţ să devină antreprenori

26.09.2012
Localnicii din comuna Dalboşeţ (jud. Caraş-Severin) au participat în urmă cu un an la un curs de antreprenoriat, organizat la Centrul PAPI, beneficiind astfel de dotările moderne puse la dispoziţie prin programul „Economia Bazată pe Cunoaştere”, derulat de MCSI. Ei au fost ajutaţi, după aceea, să-şi deschidă propriile afaceri, iar acum întreprinzătorii din localitate au participat la un concurs de proiecte pentru antreprenori şi cele mai bune şase planuri de afaceri vor fi premiate în această lună cu câte 2.000 de lei.

PAPI Dalboşeţ

În urmă cu un an, în comuna Dalboşeţ, la Centrul PAPI, a fost organizat un curs pentru ca şomerii să poată deveni antreprenori. Localitatea este o comună izolată, unde numărul locurilor de muncă este foarte mic, iar afacerile private nu au prea existat. Localnicii au livezi şi animale, dar câştigurile lor sunt modeste fără a avea un adevărat plan de afaceri.

„Este vorba despre o localitate cu 1700 de locuitori care nu are nici măcar frizerie. Au funcţionat câteva mici magazine tip alimentara, însă unele s-au închis”, a explicat managerul RECL Dalboşeţ, Nicolae Găină.

Din şomeri, antreprenori

Comuna Dalboşeţ părea, astfel, a fi sortită eşecului şi sărăciei. Atunci, la Centrul PAPI au fost organizate cursuri destinate exclusiv şomerilor pentru a fi ajutaţi să devină antreprenori. Un număr de 30 de persoane au participat la aceste cursuri care s-au derulat în cadrul proiectului POSDRU „S.I.O.M – Servicii integrate de ocupare în muncă în regiunea vest”. Oamenii au învăţat cum să-şi întocmească actele pentru a firmă, cum să acceseze o finanţare pentru a-şi dezvolta o afacere sau cum să creeze un plan de afaceri exact pe specificul afacerii pe care şi-o doreau. Nicolae Găină, managerul RECL Dalboşeț, a explicat că pentru localitate se poate spune că acest curs a fost un succes: şase dintre absolvenţi şi-au făcut propriile firme care acum funcţionează din plin.

Astfel, în comuna care nu avea nici măcar frizerie, există acum o firmă de construcţii, o tâmplărie, iar micile magazine au fost redeschise. „Unii şi-au închis afacerile pentru că nu au ştiut cum să le conducă. După ce au învăţat ce trebuie să facă, şi-au reluat activitatea, iar magazinele închise s-au redeschis și acum funcţionează bine”, a explicat Nicolae Găină.

Adriana Boba şi Daniela Iorga, absolvente ale cursului de antreprenoriat, şi-au deschis câte un magazin alimentar, Ioachim Şelaru are o firmă de construcţii, iar Iosif Bala, o tâmplărie. Toţi au fost şomeri, dar acum sunt antreprenori şi spun că le merge foarte bine.

Premii pentru cele mai bune planuri de afaceri

Pentru a-i motiva în continuare pe cei din Dalboşeţ să devină antreprenori, prin PAPI s-a derulat un nou proiect, o continuare a celui de anul trecut. Concursul „Cel mai bun plan de afaceri” este organizat de către Asociaţia pentru Dezvoltare Locală ADL PROGRES din Piatra Neamţ în cadrul proiectului „SIOM – Servicii Integrate de Ocupare în Muncă în Regiunea VEST”, un proiect finanţat de Fondul Social European prin intermediul POSDRU. În cadrul acestui proiect, la începutul lunii august a fost demarat un concurs de proiecte pentru antreprenori şi cele mai bune şase planuri de afaceri vor fi premiate cu câte 2.000 de lei. Concursul a fost organizat în scopul impulsionării, stimulării şi dezvoltării antreprenoriatului, a încurajării creării de noi întreprinderi, susţinerii spiritului managerial şi promovării culturii antreprenoriale în societate.

Din Dalboşeţ au participat şase persoane care, în urma cursului absolvit în urmă cu un an, au devenit antreprenori. Au depus proiecte pe construcții Ioachim Șelaru, Marcel Velcotă, Iosif Bala și pentru diverse afaceri, Adriana Popa, Marioara Badescu și Mirela Velcotă. „Acum aşteptăm rezultatele”, a declarat Nicolae Găină, managerul RECL.

Comisia de evaluare va decide în perioada care sunt cele mai bune plan de afaceri şi în curând, primele şase vor fi premiate. Câştigătorii vor fi recompensaţi cu diplome şi premii băneşti, iar generatorii celor mai creative şi mai practice idei vor beneficia de asistenta pentru implementarea planurilor de afaceri. Toţi participanţii vor primi Certificate de participare.

Articole similare:

Viitorii antreprenori se formează la Homocea la iniţiativa mangerului RECL

Centrul PAPI din Cacica – gazda unui curs de antreprenoriat pentru femei

La Sângeorgiu de Pădure, antreprenoriatul se formează de pe băncile şcolii

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Dalboşeţjud. Caraş-Severinantreprenoriplan afacericursuri antreprenoriat

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza