Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

EBC iniţiază un schimb de experienţă între bibliotecari la Sângeorgiu de Pădure

01.08.2012
Proiectul “DigiCult”, elaborat de Sângeorgiu de Pădure (jud. Mureş) în cadrul proiectului eCULTURA, finanţat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, prin programul EBC, le-a oferit iniţiatorilori săi posibilitatea de a împărtăşi din experienţa profesională dobândită în decursul timpului, cu bibliotecari din alte localităţi. Ideile şi sfaturile colaboratorilor vor fi puse în practică la Sângeorgiu de Pădure, pentru a transforma spaţiul bibliotecii într- unul cât mai primitor pentru cititori.

Despre proiectul comun al comunităților EBC
Sângeorgiu de Pădure și Dărmănești
la Columna TV

La începutul lunii iulie, managerul RECL Menyhart Istvan şi bibliotecarii din Sângeorgiu de Pădure au primit vizita partenerilor de proiect, reprezentanţii comunei Dărmăneşti (jud. Dâmboviţa). Timp de două zile şi jumătate, aceştia au putut învăţa unii din experinţa celorlalţi şi au încercat să găsească împreună modalităţi de a îmbunătăţi serviciile bibliotecilor publice locale sau şcolare pe care le administrează.

“Programul eCULTURA, pe lângă beneficiul direct de a stimula viaţa culturală locală, a mai adus un beneficiu indirect, aceea de a crea posibilitatea bibliotecilor şi bibliotecarilor din diferite comunităţi, să colaboreze şi să împărtăşească experienţa dobândită. Şi proiectul „DigiCult”, elaborat de Sângeorgiu de Pădure, a prevăzut o întâlnire cu partenerii de proiect, respectiv cu biblioteca din Dărmăneşti - Dâmboviţa. Pentru locul întâlnirii noastre am ales Sângeorgiu de Pădure, datorită faptului că dispunem de camere de oaspeţi mobilate cu aportul PAPI, astfel cheltuielile cu cazarea participanţilor au fost economisite. Programul activităţilor a fost foarte elaborat”, a declarat managerul RECL Menyhart Istvan.

În vizită pe plaiurile mureşene

Într-adevăr, activităţile la care au luat parte oaspeţii au fost extrem de diverse. Gazdele le-au oferit posibilitatea de a vizita cele mai atractive obiective turistice din împrejurimi, multe dintre ele adevărate dovezi care grăiesc despre trecutul şi valorile culturale locale, cele pe care de altfel proiectul DigiCult, îşi propune să le păstreze neatinse.

Astfel, vizitatorii au trecut pragul Bisericii Reformate din Sângeorgiu de Pădure, în cripta căreia este înmormântată Claudina Rhedely, stră-stră bunica reginei Elisabeta II-a a Marii Britanii, au admirat Lacul Bezid, au respirat aerul proaspăt din salinele de la Praid, au admirat obiectele artizanale confecţionate de localnicii din Corund şi au probat cea mai mare pălărie de paie din ţară expusă la Muzeul Pălăriilor din Paie din Crişeni.

“Muzeul Pălăriilor din Paie din Crişeni, este unic în ţara noastră, de aceea, deşi drumul de 15 km care duce spre această locaţie este destul de degradat, am considera oportun să îl vizităm. Oaspeţii noştri au avut ocazia să probeze ceea mai mare pălărie de paie din ţară, iar fetele au fost răsplătite cu verighete de paie, realizate de gazda noastră”, ne-a povestit managerul RECL Menyhart Istvan.

Schimb de experienţă

Dincolo de frumuseţile şi tradiţiile locale dezvăluite oaspeţilor, în cele două zile şi jumătate cât au petrecut împreună, bibliotecarii din cele două comunităţi au vizitat Biblioteca Judeţeană din Târgu Mureş şi au învăţat din experienţa deosebită a celor de aici.

“Întâlnirea cu directoarea bibliotecii doamna Monica Avram a fost extrem de benefică, atât pentru proiectul actual, precum şi pentru alte proiecte pe care am putea realiza în viitor în parteneriat. Doamna directoare ne-a prezentat în detaliu iniţiativa „Prietenii cărţii”, iniţiativă care merită să fie preluată de cât mai multe comunităţi.Aceasta presupune înfiinţarea unei asociaţii culturale, prin intermediul căreia foarte multe dintre proiecte ar putea fi accesate mult mai uşor. Sunt oameni ori fundaţii din străinătate care doresc să doneze cărţi şi preferă să facă acest lucru mai degrabă către o asociaţie decât către o primărie. Ne dorim şi noi să ne alăturăm acestei iniţiative”, a arătat managerul Menyhart Istvan.

Idei pentru îmbunătăţirea serviciilor bibliotecii

Vizitatorii din Dărmăneşti au trecut atât pragul Punctului de Acces Public la Informaţie cât şi pe cel al Bibliotecii din Sângeorgiu de Pădure. Proaspăt redeschisă, aceasta ar avea nevoie de îmbunătăţiri, care să transforme spaţiul într- unul mult mai atractiv pentru cititori.

“Biblioteca noastră a fost închisă pentru o vreme şi am reuşit să o redeschidem de foarte puţină vreme Colegul nostru din Dărmăneşti a venit cu idei destul de bune despre decorarea acestui spaţiu, astfel încât el să devină mai primitor. La PAPI am analizat împreună stadiul actual al proiectului nostru în cadrul programului eCULTURA şi am făcut brainstorming, pentru a găsi posibilităţi de colaborare ulterioare. O relatare despre vizita pe care am primit-o a fost făcută de postul de televiziune Columna TV”, a conchis Menyhart Istvan.

Articole similare:

Proiectul “eLibrary&TV”, un pas spre dezvoltarea comunităţii Teiu

“Biblioteca un tărâm nedescoperit, explorată cu un click” la Mircea Vodă

Fasching-ul săsesc, reînviat la Saschiz de programul “eCultura”

Voturi: 0

Cuvinte cheie: Sângeorgiu de PădureDărmăneştijud. Mureşjud. DâmboviţabibliotecabibliotecarieCulturăschimb experienţă

Cacica47

Cacica (poloneză Kaczyka) este o comună în judeţul Suceava. Numele satului îşi are originea din limba poloneză, cuvântul “kacyka” însemnând “raţă”.citeşte tot textul

poza