Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Echipele câştigătoare ale competiţiei e-Vacanţă au fost premiate în tabăra de la Poiana Pinului: „Trebuie să continuaţi să învăţaţi ceea ce aţi început!”

16.09.2009

După o vară de muncă susţinută, pentru copiii câştigători ai competiţiei e-Vacanţă a venit şi momentul mult-aşteptat: ceremonia de premiere, desfăşurată la finalul taberei de la Poiana Pinului ( judeţul Buzău). Cea de a patra ediţie a concursului e-Vacanţă, organizat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale , în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a fost câştigată de 15 şcoli, din 11 judeţe.

La ediţia 2009 a competiţiei e-Vacanţă au participat 77 de şcoli, din 26 de judeţe, faţă de 44 de şcoli înscrise în concurs în 2008. Întrecerea a început imediat după încheierea cursurilor, pe 16 iulie şi a durat până pe 31 august. Profesorii care au coordonat cele 15 echipe câştigătoare au apreciat că acest concurs a fost “provocator”, atât pentru ei, cât şi pentru copii. “Am lucrat cu echipe de câte 40-60 de copii care au fost foarte încântate de activităţile desfăşurate în cadrul competiţiei e-Vacanţă. Pentru aceşti copii care provin din comunităţi defavorizate participarea la activităţile e-Vacanţă a reprezentat un câştig enorm. Şi părinţii lor merită apreciaţi pentru că au acceptat să se dispenseze în perioada verii de copiii care îi ajutau la muncile agricole de vară”, spune Rodica Ghimpu, profesoară la Şcoala cu clasele I-VIII Râu Alb de Jos – judeţul Dâmboviţa, instituţie clasată pe cel de-al patrulea loc al competiţiei e-Vacanţă. Unele dintre activităţile din proiectul e-Vacanţă nu i-au vizat însă numai pe copii, ci şi pe părinţii lor, explică profesoara Rodica Ghimpu: “Chiar dacă uneori ne-a fost foarte greu, am încercat să producem o schimbare în optica acestor părinţi. Cu cei tineri ne-a fost mult mai uşor. În cadrul Şcolii părinţilor i-am învăţat pe aceştia să caute informaţii pe Internet, să-şi creeze adrese de messenger, să caute pe site-ul admitere.ro rezultatele examenului de capacitate susţinut de copii. Pentru că erau neîncrezători în veridicitatea acestora, ne-am dus şi la liste şi am verificat. Mulţi pătrinţi au fost, de asemenea, încântaţi pentru că au putut conversa cu soţii plecaţi la muncă în Spania”.

Beneficiile aduse de e-Vacanţă comunităţilor sărace au fost evidenţiate şi de Copelia Oros, profesoară la Şcoala de Arte şi Meserii din Halmeu – judeţul Satu Mare, câştigătoarea locului doi al actualei ediţii a competiţiei. “Oamenii din comunităţile pe care le reprezentăm au o viaţă grea, muncesc mult în agricultură iar copiii lor îi ajută mereu la căpşuni, varză, gogoşari. Aceşti copii sunt la fel de inteligenţi ca şi copii care provin din familii mai înstărite, de aceea nu trebuie să-i uităm, ci trebuie să-i susţinem. Ei ştiu să lucreze la fel de bine pe calculator ca şi alţi copii, ştiu să facă lucruri extraordinare. Tabăra aceasta care ne-a fost oferită ca premiu este un lucru minunat, pentru că aceşti copii nu-şi permit să meargă în tabere”, afirmă profesoara Copelia Oros.

Dacă în cazul copiilor de la ţară părinţii au manifestat o oarecare reticenţă faţă de mersul la şcoală al copiilor pe timp de vară, la oraş situaţia a fost cu totul alta, explică Judit Păduraru, profesoară la Şcoala cu clasele I-VIII Mihai Eminescu Buhuşi – judeţul Bacău, câştigătoarea locului întâi la competiţia e-Vacanţă. “Părinţii au fost încântaţi de ceea ce am făcut cu copiii care astfel şi-au petrecut într-un mod constructiv vacanţa. Filmuleţele şi pliantele pe care le-au realizat ei au fost distribuite în oraş iar locuitorii le-au apreciat munca”, spune Judit Păduraru.

Unele dintre echipe au considerat atât de interesantă şi de benefică această competiţie încât au participat până acum la toate ediţiile. “Ne-am implicat cu toţii, şi profesori, şi directoarea şcolii, şi Primăria, care ne-a asigurat consumabile şi ne-a sprijinit. Participăm de la începutul competiţiei şi toată lumea ne sprijină pentru că facem ceva bun pentru aceşti copii. Echipa noastră a avut elevi din clasele a II-a şi până la a VIII-a iar acum am obţinut locul şapte pe ţară”, arată Elisabeta Arsene, profesoară la Şcoala cu clasele I-VIII Sălcioara – judeţul Tulcea.

Micii “muncitori ai cunoaşterii”

Ceremonia de premiere desfăşurată la finalul taberei de la Poiana Pinului a fost una emoţionantă, în care copiii au cântat imnul taberei şi au comunicat cu iniţiatorii proiectului. Arabela Aprahamian, reprezentantul Băncii Mondiale, a încercat să afle, de la premianţii e-Vacanţă, ce înseamnă, în opinia lor, proiectul „Economia bazată pe cunoaştere”. „Să facem cunoştinţă cu cât mai mulţi copii!”, „Să învăţăm să lucrăm la calculator”, „Să discutăm, să colaborăm, să ne informăm” - au spus copiii într-un glas. Oficialul Băncii Mondiale le-a explicat apoi copiilor că prin tot ceea ce au făcut în cadrul competiţiei ei au devenit, de fapt, nişte „muncitori ai cunoaşterii”. „Noi toţi suntem nişte mincitori ai cunoaşterii. Şi eu sunt un muncitor al cunoaşterii, şi profesorii voştri reprezintă nişte muncitori ai cunoaşterii. Obiectul muncii noastre este să aflăm informaţii, să cunoaştem informaţii şi apoi să transformăm aceste informaţii în bani”, a arătat Arabela Aprahamian care a ţinut să sublinieze meritele profesorilor şi ale părinţilor acestor copii talentaţi şi muncitori, care i-au încurajat pe elevi să-şi petreacă vacanţa într-un mod folositor. „Încurajaţi-i pe aceşti copii, pentru că talentul lor trebuie să fie susţinut. Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru faptul că aţi participat la acest concurs, vreau să mulţumesc echipei dedicate a proiectului, domnului ministru şi domnului secretar de stat”, a încheiat reprezentantul Băncii Mondiale.

Prezent în tabăra de la Poiana Pinului, la festivitatea de premiere a echipelor fruntaşe ale concursului e-Vacanţă, secretarul de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Costel Topcian, a apreciat că tot ceea ce au făcut copiii participanţi la actuala ediţie a întrecerii între şcoli reprezintă un lucru extraordinar şi le-a urat succes în continuare elevilor premianţi. „Aici, în această tabără aveţi ocazia să legaţi prietenii pe care să le continuaţi în spaţiul virtual. Cred că programul e-vacanţă este un lucru extraordinar”, a arătat Topcian.

Virgil Paraschiveanu, specialist în educaţie şi formare în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a ţinut să evidenţieze, la rândul său, anvergura la care a ajuns competiţia e-vacanţă în 2009. Astfel, în concurs s-au implicat benevol peste 4.000 de copii şi peste 500 de cadre didactice, 77 de şcoli au ajuns la momentul final, iar participanţii au elaborat aproape 10.000 de materiale ( e-Poveşti, Desene pe monitor, Graffitti pe monitor, Concurs de animaţie, Comunicare prin Internet, Şcoala mea, comunitatea mea, Comunitatea mea în lume, Micii jurnalişti, Cercetaşi pe Internet, PAPI Voluntar, Şcoala părinţilor, Activitatea la iniţiativa şcolii, în cadrul cărora elevii au folosit platforme colaborative de tip web 2.0 şi aplicaţii ca wiki, Google Docs, Google Panoramio, Pivot, Instant Messaging). „Am reuşit să transpunem într-un joc intenţia noastră de învăţare. Şcoala s-a transformat într-un loc în care se merge din septembrie în septembrie, nu din septembrie până în iunie”, a arătat Virgil Paraschiveanu.

Despre competiţia e-Vacanţă

Competiţia e-Vacanţă se adresează elevilor şi profesorilor din cele 255 de localităţi incluse în Proiectul Economia bazată pe Cunoaştere şi urmăreşte să-i încurajeze pe aceştia în utilizarea inovativă a tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) în educaţie. Economia Bazată pe Cunoaştere este un proiect realizat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi finanţat de Guvernul României printr-un împrumut acordat de Banca Mondială. Proiectul are un buget de 69.4 milioane de dolari, iar scopul lui este acela de a iniţia şi susţine activităţi bazate pe tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, în comunităţi dezavantajate din punct de vedere al accesului la cunoaştere. Prin proiect au fost înfiinţate, cu sprijinul primăriei din fiecare localitate, 255 de Reţele Electronice ale Comunităţilor Locale (RECL), şi se organizează cursuri de instruire pentru membrii acestora. Fiecare reţea include un Punct de Acces Public de Informare (PAPI) şi mai multe puncte de acces în şcolile din comunitate, în fiecare bibliotecă publică şi în fiecare primărie.

Şcolile câştigătoare sunt următoarele:

1. Şcoala cu clasele I-VIII Mihai Eminescu Buhuşi - Bacău (117,6 puncte)

2. Şcoala de Arte şi Meserii Halmeu - Satu Mare (103 puncte)

3. Şcoala cu clasele I-VIII Ştefan cel Mare - Călăraşi (101,2 puncte)

4. Şcoala cu clasele I-VIII Râu Alb de Jos - Dâmboviţa (97 puncte)

5. Şcoala cu clasele I-VIII Pârteştii de Sus Cacica - Suceava (96,4 puncte)

6. Şcoala cu clasele clasele I - X SAM Dărmăneşti - Dâmboviţa (96,2 puncte)

7. Şcoala cu clasele I-VIII Sălcioara - Tulcea (95,6 puncte)

8. Şcoala cu clasele I-VIII nr. 1 Perişoru - Călăraşi (95,4 puncte)

9. Şcoala "Garabet Ibraileanu" Târgu Frumos - Iaşi (95,4 puncte)

10. Şcoala cu clasele I-VIII Traian - Bacău (91,6 puncte)

11. Şcoala cu clasele I-VIII nr. 1 Costeşti - Iaşi (90,8 puncte)

12. Şcoala cu clasele I-VIII „Martian Negrea” Valea Viilor - Sibiu (88,8 puncte)

13. Şcoala cu clasele I-VIII "Vladimir Streinu" Teiu - Argeş (88,4 puncte)

14. Şcoala cu clasele I-VIII Vărăşti - Giurgiu (86,8 puncte)

15. Şcoala de Arte şi Meserii Vintileasca - Vrancea (86,2 puncte)


Resurse online

Despre e-Vacanţă

Competiţia „e-Vacanţă!” își anunţă câștigătorii

Competiţia “e-VACANŢĂ!”, la a patra ediţie - Educaţia modernă aşează cunoaşterea la baza economiei

Premiul I „e-Vacanţă”, câştigat de 30 de copii şi un computer

„e-Vacanţa” la Halmeu - fotoreporter la 8 ani

e-Vacanţă! la Râu Alb de Jos sau cum să-ţi petreci vacanţa mare la şcoală

e-Vacanţă!, prilej pentru copiii din Dărmăneşti să-şi facă propriul blog

Vacanţă creativă la Sălcioara

Copiii din Târgu Frumos, avizi de informaţie şi pricepuţi în utilizarea computerului

Viitori informaticieni de la Traian au luat calea muntelui

Elevii din Vintileasca, premiaţi la Sibiu şi la „e-Vacanţă!”

Voturi: 2
Adaugă comentariul tău

Frumos

Dată: 07.12.2010 Autor: Iuly
Foarte frumos, o asteptam pe urmatoarea !

Un concurs deosebit si placut.

Dată: 06.12.2010 Autor: GRVARSMEARDAM
Un concurs deosebit si placut.

e-Vacanta

Dată: 05.12.2010 Autor: GRVARMOISESCUG
Proiectul e-Vacanta este foarte instructiv . Copiii isi petrec vacantele lucrand pe calculatoare , iar acest lucru ii va avantaja in viitor !

despre e-vacanta

Dată: 29.11.2010 Autor: GRVARDANCUG
Despre e-vacanta numai cuvinte de lauda. Am vazut ca de doi ani copiii scolii noastre si-au petrecut vacantele intr-un mod foarte placut si instructiv in acelasi timp.

UN CONCURS FOARTE BUN

Dată: 28.11.2010 Autor: tudorc
UN CONCURS FOARTE BUN

e-Vacanta

Dată: 17.01.2010 Autor: costin.zdrangea
Nu numai e-Vacanta trebuie sa se faca, ci si e-Matematica, e-Fizica, e-Biologie. peste tot trebuie sa apara cate un e ca sa intram si noi in rand cu copiii din celelalte tari.

Copiii

Dată: 07.10.2009 Autor: vasile.mincu
Mi-ar placea sa-i cunosc pe copii acestia care scriu povesti atat de frumoase, am intrat in sectiunea cu povestile lor si am fost impresionat.

Parintii copiilor

Dată: 06.10.2009 Autor: petru.popescu
Interesant este ca in acest proiect au fost prinsi parintii, mai scutesc si ei bani pe telefon daca iau legatura cu sotii plecati la munca afara, macar acum stiu sa o faca.

Bineinteles ca trebuie sa continue

Dată: 06.10.2009 Autor: marin.ion
Trebuie sa continue acesti copii, insa daca au prins gustul computerului, acest lucru va fi ceva firesc.

Felicitarile mele

Dată: 06.10.2009 Autor: andrei.maruc
Ma impresioneaza aceasta poveste cu e-Vacanta dar ea trebuie generalizata in toata tara pentru ca un numar cat mai mare de copii si de profesori sa profite de calculatoare invatandu-se sa le foloseasca.

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Ţăndărei11

Ţăndărei este un oraş din judeţul Ialomiţa, Muntenia, România. În anul 1968, prin Legea nr. 2 din 16.02.1968, emisă de Marea Adunare Naţională, localitatea Ţăndărei a fost declarată oraş, format prin contopirea a trei sate: Ţăndărei, Ţăndărei Gară şi Strachina.citeşte tot textul

poza