Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Economia bazată pe Cunoaştere deschide calea proiectelor europene Comenius

28.12.2010

Realizarea Punctelor de Acces la Informaţie Publică (PAPI) a schimbat viaţa comunităţilor implicate în proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere (ECB). Accesul la o nouă tehnologie, iar prin ea, la informaţie, a deschis orizonturi noi membrilor acestor comunităţi, iar ei şi-au putut îmbogăţi nu doar viaţa profesională, dar şi cultura şi au beneficiat, totodată, de experienţe pe care altfel nu le-ar fi putut avea.

Corina Ciobanu, la schimbul de experiență
de la Bilbao, Spania

În această toamnă, Şcoala cu clasele I-VIII „Vladimir Streinu” din comuna Teiu, judeţul Argeş a participat la un seminar Commenius în Spania.

“Dacă cineva mi-ar fi spus în urmă cu trei ani că aşa va începe totul, poate nu aş fi crezut, dar ceea ce este sigur este că EBC a făcut totul posibil. Și nu numai să avem - ca şi comunitate - acces la cunoaştere, ci să și profităm din plin de beneficiile tehnologiei informaţiei, mai precis de tot ceea ce înseamnă activitate PAPI”, este de părere Corina Ciobanu, profesoară la şcoala din Teiu şi iniţiatoarea multor proiecte organizate în parteneriat cu managerii RECL din localitate.

Un nou proiect

Ea a arătat că, proiectele ”e-Vacanţa!”, cel de “Înfrăţire şcolară europeană” (Twinning), iniţiate de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), prin Proiectul EBC, au avut o influenţă largă, nu doar asupra echipelor care le-au pus în practică, ci asupra întregii comunităţi, copiii implicându-și și părinții în multe din activitățile din cadrul acestor proiecte.

“În plus, am avut şi un mare atu, acela de a fi în permanenţă informaţi, ceea ce ne-a dat posibilitatea să ne afirmăm şi să accedem la o lume nouă. Şi se pare că acest proiect ne-a deschis apetitul pentru iniţierea altor schimburi interculturale, având acelaşi obiectiv: accesul neîntrerupt la informaţie, la cunoaştere. Astfel, încetul cu încetul, am început derularea altor proiecte în care am depus tot efortul pentru a valorifica ceea ce am învăţat prin derularea proiectului EBC. Aşa că, în perioada 14-19 noiembrie 2010 am participat la un seminar Comenius în oraşul Bilbao, din Spania, având ca temă “Promovarea educaţiei antreprenoriale şi învăţarea comunitară: provocările şcolii în secolul XXI”, la care au participat 76 de ţări, printre care şi România, reprezentată de Şcoala cu clasele I-VIII „Vladimir Streinu” din comuna Teiu şi încă alte trei şcoli din ţară. Proiectul a fost susţinut financiar de Agenţia Naţionala în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale”, relatează Corina Ciobanu.

În timpul seminarului, profesoara a participat şi la diferite cursuri din care a învăţat despre modul în care se depune un proiect Comenius, despre alegerea partenerilor europeni în vederea realizării proiectelor sau despre stabilirea temelor.

Socializarea, cea mai eficientă metodă

Dar scopul seminarului nu a fost doar de a-i instrui pe participanţi cu informaţii tehnice, ci şi acela de a le oferi ocazia de a cunoaşte oraşul Bilbao, prin vizitarea unor muzee sau socializarea cu alţi profesori.

“Activităţile au avut un rol foarte important, dat fiind faptul ca ne-au oferit posibilitatea de a cunoaşte şi cultura altor popoare şi ne-a ajutat foarte mult să ne lămurim cu privire la tot ceea ce presupune depunerea unui proiect Comenius. Comunicarea dintre participanţi a fost una pe cât de benefică, pe atât de utilă în vederea stabilirii relaţiilor sociale dintre viitorii posibili parteneri. Ne-a ajutat să ne cunoaştem, să socializăm, a fost un adevărat schimb de experienţă”, a mai spus Corina Ciobanu.

Dezvoltarea spiritului întreprinzător la copii

Proiectul pe care îl are în vedere şcoala din Teiu se referă la dezvoltarea spritului antreprenorial al copiilor din localitate şi se numeşte „Our children: future european entreprenorial citizens”. Data până la care poate fi depus este 21 februarie 2011, tema proiectului fiind axată pe drepturile copilului, dezvoltarea respectului de sine şi faţă de ceilalţi.

“Obiectivul principal al proiectului va fi pregătirea elevilor pentru provocările secolului XXI, precum şi susţinerea lor în a-şi dezvolta aptitudini şi un spirit comunitar. De asemenea, prin mobilităţile elevilor dorim ca aceştia să cunoască şi alte culturi şi să aibă posibilitatea de-a explora diferenţele şi asemănările dintre ei şi copiii altor popoare. Din proiectul pe care intenţionăm să-l depunem, nu va lipsi nici componenta TIC, o parte importantă a acestuia, care va permite împărtăşirea de noţiuni, e-mail-uri, realizarea de conferinţe on-line, găzduirea unui site al proiectului, comun tuturor partenerilor implicaţi”, a completat profesoara din Teiu.

Instituţiile implicate în proiect vor fi din Spania, Austria, Irlanda, Turcia, Marea Britanie, Italia şi România (şcoala „Vladimir Streinu” din Teiu). Printre rezultate se pot enumera realizarea unui website, dar şi a unor biografii, reviste sau dvd-uri. Data estimativa de începere a proiectului este octombrie 2011.

“La întoarcerea de la acest seminar am făcut o diseminare a rezultatelor în cadrul şcolii, prezentând elevilor şi cadrelor didactice, dar şi reprezentanţilor PAPI şi membrilor comunităţii obiectivele pe care le urmărim prin depunerea acestui proiect multilateral Comenius, care sunt partenerii europeni, ce activităţi dorim să desfăşurăm şi care va fi rolul pe care fiecare dintre participanţi şi-l va asuma”, a conchis Corina Ciobanu.

Ce este Programul Comenius

Experienţa şcolii din Teiu nu este singulară. Tot în luna noiembrie, şcoala Nr. 1 Bicaz, a participat la reuniunea din Polonia din cadrul proiectului “Contribuţia elevilor la păstrarea planetei verde şi curată”. Cei cinci elevi, însoţiţi de trei dascăli, au revenit în ţară după o experienţă nouă şi plăcută totodată, care le-a oferit posibilitatea să cunoască alte obiceiuri şi moduri de viaţa, descoperind asemănări şi deosebiri între sistemele sociale şi educaţionale din România şi Polonia, să schimbe impresii şi să lege prietenii fară să ţină cont de graniţele care îi despart. De experienţa oferită de Comenius, în cadrul proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere, au beneficiat şi elevii din Zimnicea sau Panaci.

Programul Comenius sprijină financiar realizarea de parteneriate şcolare, proiecte de formare a personalului didactic, reţele de parteneriat şcolar, precum şi participarea la stagii de formare iniţială şi continuă pentru a creşte calitatea şi a consolida dimensiunea europeană în educaţie.

Articole similare:

Proiect multinaţional lansat la Şcoala Nr. 1 Bicaz

Proiect internaţional la Şcoala Panaci

Elevi din Recaş - jurnalişti online într-un proiect internaţional

Voturi: 1

Cuvinte cheie: Teiujudețul ArgeșBicazZimniceaPanacișcoalăschimburi de experiență internaționaleprogramul Comenius

Adaugă comentariul tău

Respect pentru dascali adevarati.

Dată: 03.01.2011 Autor: matei_dan_baru
D-na prof. Corina Ciobanu este un model de urmat pentru toate cadrele didactice din tara. Implicarea in proiecte scolare internationale, aduce, in primul rand, beneficii pentru Institutia pe care o reprezinti, poti face cunoscut sistemul educational romanesc si aplici la clasa metode noi, de predare -invatare - evaluare, preluate din sisteme educationale de succes. La multi ani, Corina! prof. Matei Dan, Scoala Baru - Hunedoara.

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Iara21

Comuna Iara este situată în sud-vestul judeţului Cluj, la limita dintre Depresiunea Transilvaniei şi Munţii Apuseni. Depresiunea de contact Iara, situată în partea centrală şi nordică a comunei, este sculptată în sedimente dominant paleogene ale „golfului Iara-Băişoara” şi este conturată în amonte de defileul Surduc. Masivul Muntele Mare este prezent prin extremitatea estică a sa în zona Ocoliş, iar Munţii Trascău sunt prezenţi prin prelungirile din partea estică, sud-estică şi sudică a comunei.citeşte tot textul

poza