Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Grafica e-Vacanţă 2009: O lume fericită şi multicoloră, văzută prin ochi de copil

05.10.2009
Activităţile 2, 3 şi 4 ale competiţiei e-Vacanţă – desene pe monitor, graffitti pe monitor, şi concursul de animaţie - au fost printre cele mai iubite de copiii participanţi la ediţia 2009 a concursului, care au dovedit că au o imaginaţie bogată în zugrăvirea unei lumi fericite şi multicolore.
Tema „Animalele văzute de noi”

Abordând o paletă largă de teme, de la şcoală, familie, natură, culori şi până la calculatoare şi Internet, tinerii graficieni au demonstrat că stăpânesc mijloacele tehnice moderne şi au dat măsura unei imaginaţii bogate şi chiar a talentului lor artistic în germene.

Desenul în general dezvoltă motricitatea, implică memoria, afectivitatea, vointa, stimulează percepţia, formarea reprezentărilor, imaginaţia şi spiritul creativ al copiilor; în particular, desenul pe monitor implică un surplus de abilităţi de grafică şi cunoaşterea computerului.

Dezvoltare impresionantă a abilităţilor de lucru

Profesorii îndrumători au remarcat, în cazul copiilor care au participat şi la ediţiile anterioare ale competiţiei e-Vacanţă, o dezvoltare impresionantă a abilităţilor de lucru, ca şi trecerea la execuţia unor desene mai complicate.
Pentru toţi participanţii animaţia pe computer a părut a fi mai dificilă, însă ei speră că până la următoarea întrecere se vor perfecţiona şi în acest domeniu.

Ursuleţul este însetat,
dar un pinguin şi o şopârlă îi fură apa

Copiii s-au implicat cu mult entuziasm în toate activităţile de grafică, punând mult suflet şi culoare pentru a-şi ilustra temele alese. Printre temele preferate de concurenţi s-au numărat „Animalele văzute de noi”, „Culori şi forme în ochi de copil”, „Peisaje”, „Voi fi proiectant”, „Printre stele”, „Forme geometrice”, „Roboţi”, „Jocul preferat”, „La mare”, „Cosmosul”, „Prietenul meu, computerul”, „Home Sweet Home” şi chiar „Puterea rock-ului”.

Personajele care apar în desenele concurenţilor sunt pline de semnificaţii, emoţii, sentimente şi gânduri trăite de ei, în legătură cu anumite evenimente sau persoane din viaţa lor.

Noapte senină

Casele - care simbolizează iubire, confort şi siguranţă – sunt calde, vii şi primitoare, oamenii sunt frumoşi şi zâmbitori, în ciuda greutăţilor care le apasă pe umeri, roboţii nu sunt simple maşini de tinichea, ci par însufleţiţi, rachetele se îndreaptă spre tatonarea necunoscutului iar „Calculatorul” ocupă un rol decisiv în interacţiunea cu lumea, motiv pentru care micii artişti îl amplasează într-un loc central în orice locuinţă.

Clorile alese sunt şi ele vii, pline de optimism. Copiii lucrează mult cu roşu, galben, portocaliu şi verde, zugrăvind, cu intenţii estetice evidente, o lume fericită şi multicoloră.

Animaţia pe computer, mai dificilă

Profesorii remarcă o creştere a calităţii creaţiilor copiilor, de la o ediţie la alta a concursului e-Vacanţa. „Desenele pe monitor, cu care s-au familiarizat şi în anii trecuţi, au devenit mult mai bune. Am remarcat o mai mare uşurinţă în mânuirea mouse-ului, ca şi descoperirea unor funcţii noi care îi ajută să obţină efecte de impact”, ne spune doamna Rodica Ghimpu, profesor în localitatea Râu Alb de Jos din judeţul Dâmboviţa. Domnia sa crede că talentul artistic al unora dintre copiii care s-au evidenţiat în cadrul activităţilor de grafică ar fi mai bine fructificat dacă în şcoli ar exista profesori de desen, care să încurajeze elevii cu potenţial şi să-i îndrume către activităţile artistice. „Din păcate, în şcoala noastră, ca şi în alte unităţi de învăţământ din mediul rural, nu există profesori calificaţi de desen, iar orele care ar fi trebuit să revină acestora se împart între celelalte cadre didactice”, arată Rodica Ghimpu. Dacă desnele şi graffitti pe monitor au fost secţiuni accesibile pentru copii, concursul de animaţie a avut un grad mai ridicat de dificultate. „A fost ceva mai complicat, pentru că făceam pentru prima dată aşa ceva, însă acum am învăţat cum se lucrează şi anul viitor vom fi pregătiţi”, a explicat doamna profesoară Rodica Ghimpu.


Resurse online

Pagina oficială a concursului

Regulamentul concursului

Voturi: 2

Cuvinte cheie: e-Vacanţăgraficăpremianţitabără

Adaugă comentariul tău

Talente

Dată: 20.10.2009 Autor: dan.vergu
Conteaza foarte mult daca micutii sunt incurajati la varste fragede. Ei se vor gandi cu placere la aceste incurajari si vor cauta sa continue aceste activitati.

Firesc

Dată: 19.10.2009 Autor: marin.pascu
La Impuscatul se ajunge oricum si in orice context, pentru ca lumea are reflexul de a se raporta la epoca lui. Cautarea de talente trebuie reluata insa pe baze noi, cred eu.

Prea departe

Dată: 19.10.2009 Autor: georgeta.vamos
Mergeti prea departe cu presupunerile si cu amintirile; omul zicea ca tinerele talente trebuie depistate numai. Nu inteleg cum de s-a ajuns la Impuscatul.

Cantarea Romaniei

Dată: 18.10.2009 Autor: liviu.maier
Eu n-am mai prins asa ceva, dar parintii mei care erau profesori au prins si eu stiu de la ei. Cand era Cantarea Romaniei faza pe sat, comuna, oras sau judet totul se lasa balta, oamenii indiferent ce meserii aveau, le abandonau pentru cateva saptamani si dadeau reprezentatii de teatru, cantau, jucau, fiecare dupa posibilitati si directive, in fata unui comitet de oameni de la Partidul Comunist care decideau daca merg mai departe sau nu. Era ingrozitor pentru ei si de-abia asteptau sa treaca acest cosmar.

de acord

Dată: 14.10.2009 Autor: costin.zdrangea
Sunt de acord cu tine dar sa nu fie o noua "Cantare a Romaniei" ca ma apuca nebunia, adica sa fie optional: cine vrea vine, cine nu, nu.

Concursuri judetene

Dată: 14.10.2009 Autor: andrei.maruc
Solutia ar fi concursurile judetene si comunale pentru descoperirea talentelor!

Bucuria de a desena

Dată: 13.10.2009 Autor: dan.husi
Copilaria este legata indestructibil de bucuria de a desena. Daca le-o iei, copiii devin nefericiti. In legatura cu profesorii, nu stiu cati absolventi de arte plastice doresc sa vina la tara, si daca doresc, probabil atunci nu exista post pentru ei.

Profesori

Dată: 12.10.2009 Autor: costin.zdrangea
Este ciudat cum o tara ca Romania nu poate angaja profesori de desen. Asa, talentele se pierd. Si la sport este la fel: daca n-ai sport de masa, nu poti avea nici talente.

Ţăndărei11

Ţăndărei este un oraş din judeţul Ialomiţa, Muntenia, România. În anul 1968, prin Legea nr. 2 din 16.02.1968, emisă de Marea Adunare Naţională, localitatea Ţăndărei a fost declarată oraş, format prin contopirea a trei sate: Ţăndărei, Ţăndărei Gară şi Strachina.citeşte tot textul

poza