Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Istoric: Valea Sării

Comuna este străbătută de râul  Putna şi de ani de istorie. Prin satul Colacu, comuna Valea Sării, în al Doilea Război Mondial, armatele nemţeşti străbăteau drumurile făcându-şi drumul printre pădurile dese care se află nu departe.

Scurt istoric
 
Comuna Valea Sării este cuprinsă în ţara Vrancei din curbura munţilor Carpaţi Comuna Valea Sării este aşezată de-a lungul râului Putna pe o lungime de 11 km. , în partea de vest a Vrancei străbătută de drumul naţional DN 2D care face legătura între Focşani şi Braşov la o distanţă de 50 km. de Focşani oraş reşedinţă de judeţ , până la Vidra avem o distanţă de 10 km. iar până la extremitatea vestică hotar cu judeţul Covasna 40 km.
                Prima atestare documentară a comunei ar fi anul 1623 .
                De la prima lege administrativă din 1664 au fost două comune , Valea Sării compusă din satele Matacina , Gornetul , Valea Sării şi Prisaca şi comuna Colacu compusă din satele Poduri şi Colacu .
                De la 1864 şi până în prezent s-au petrecut trei schimbări administrative :
-          De la 01 ianuarie 1930 lână la 01 iunie 1941 comuna Colacu a fost arondată la comuna Tichiriş .
-          De la 01iulie 1941 până la 31 decembrie 1945 Comuna Valea Sării este arondată la comuna Colacu cu sediul în Colacu.
-          De la 01 ianuarie 1946 şi în prezent comuna Colacu este arondată la Comuna Valea Sării având reşedinţa în Valea Sării.
Dacă luăm aşezările (satele) din cuprinsul comunei, ca vechime, după tradiţii şi documente , se poate spune că cele mai vechi aşezări sunt   Gornetul de unde locuitorii cu timpul au roit în satele Colacu , Valea Sării şi Matacina la această dată satul Gornetul fiind desfiinţat , Chiliile care astăzi ţine de satul Prisaca după care ar fi   satul Matacina , despre satele Colacu şi Poduri pentru prima dată se vorbeşte în documente în anul 1673 într-un „ zapis „   .
Numele de Valea Sării vine de la „Pârâul Sărat„ care curge de la NV la SE trecând peste un masiv de sare , se varsă în râul Putna şi desparte satul Colacu de Matacina .
Numele satului Colacu vine da la cursul râului Putna care în Balta Colacului dădea roată unui mic podiş numit Podecea , făcând un arc ( colac).
Odată cu construirea drumului judeţean s-a modificat şi cursul apei prin spargerea stâncii de la Piscul Cimpoieşului   .
Din punct de vedere cultural , dacă până în anii 1895 doar 5 – 6 elevi învăţau la Vidra , între anii 1895 – 1902 mai mulţi copii au învăţat la Tichiriş în fostele case ale căldăraşilor .
În perioada lui Spiru Haret când iau fiinţă şcoli în fiecare comună în 1902 se înfiinţează şi la Valea Sării şi Colacu şcoli .
Primii învăţătorii fiind amintiţi : GHINDAR , VETRESCU , VASILE IRIMIA, urmaţi mai târziu de Neculai Diaconu şi Gheorghe Giurgea .
Ocupaţia de bază din cele mai vechi timpuri a fost creşterea animalelor şi agricultura închisă ( agricultură pentru consum propriu nu pentru comerţ ) .
De-a lungul timpului pe teritoriul comunei s-au împădurit şi consolidat terenuri degradate în suprafaţă de cca. 600 hectare .
Dezvoltarea comunei din punct de vedere economic de-a lungul timpului s-a făcut prin pomicultură şi prin creşterea şeptelului de animale .
Populaţia comunei în anul 1868 era de 1635 de locuitori , în anul 1930 era de 1916 locuitori , în anul 1971 erau 2864 de locuitori , iar în anul 1991 erau 2227 de locuitori.
 

Ţăndărei11

Ţăndărei este un oraş din judeţul Ialomiţa, Muntenia, România. În anul 1968, prin Legea nr. 2 din 16.02.1968, emisă de Marea Adunare Naţională, localitatea Ţăndărei a fost declarată oraş, format prin contopirea a trei sate: Ţăndărei, Ţăndărei Gară şi Strachina.citeşte tot textul

poza