Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

La Diosig, proiectele începute de EBC pentru sprijinirea viticultorilor vor continua

20.02.2013
Pentru comuna Diosig (jud. Bihor), programul „Economia Bazată pe Cunoaştere”, derulat de Ministerul pentru Societatea Informațională, reprezintă unul dintre principalele fundamente pentru dezvoltarea localităţii. Viticultorii din comună au beneficiat din plin de acest proiect şi au reuşit să-şi dezvolte plantaţiile şi să obţină noi soiuri de vinuri. Pentru ei, viitorul se conturează a fi unul de succes.

Concurs de vinuri

La Diosig, proiectele PAPI vor continua să ofere sprijin afacerilor derulate de viticultorii din comunitate pentru ca vinul de Diosig să ajungă, în curând, unul renumit.

În prezent, în colaborare cu Fundaţia Româno-Americană, se derulează un parteneriat prin care agricultorilor li se oferă consultanţă de specialitate de la PAPI pentru a accesa fonduri europene. În luna martie 2013 vor avea loc o serie de întâlniri, tocmai pentru a li se explica concret micilor întreprinzători cum pot obţine finanţări UE, de la prezentarea întregului mecanism de accesare a banilor, până la întocmirea actelor.

„Agricultorilor noştri le este teamă să acceseze finanţări europene tocmai pentru că sunt speriaţi că ar putea greşi la întocmirea actelor. Altora le este frică de perioada de raportare. Majoritatea spun că se vor dezvolta atunci când vor avea banii proprii, pentru că nu pot risca să piardă totul dacă accesează un credit bancar, iar anul agricol se dovedeşte a fi unul mai puţin bun”, a explicat Diana Corbuţiu, manager RECL Diosig.

PAPI, printre organizatorii Concursului anual de vinuri

De aceea, reprezentanţii EBC din Diosig îi vor sprijini în continuare pe viticultori. Pe pagina de Facebook a centrului PAPI vor fi mediatizate în continuare toate proiectele şi programele de finanţare pentru agricultură. Cei care doresc să acceseze finanţări vor primi consultanţa necesară, iar cei care vor să fie promovaţi vor fi ajutaţi de către reprezentanţii RECL ca vinurile lor să devină tot mai cunsocute.

De altfel, o tradiţie veche a localităţii Diosigul este “Concursul de vinuri”, care este aşteptat şi în acest an, printre organizatori numărându-se şi PAPI Diosig. Manifestarea va avea loc în ziua de 16 februarie 2013 şi va reuni toţi viticultorii din zonă, dar şi pe cei renumiţi din Ungaria. Manifestarea se încadrează în “tiparul” promovării specificului local și a întreprinzătorilor, o contribuție importantă în acest sens având și centrul PAPI din comună.

„O contribuţie la renumele comunităţii noastre a avut-o de-a lungul timpului Podgoria Diosig. Din soiurile de struguri de vin şi de masă cultivate aici se obţin vinuri recunoscute atât în zona de vest a ţării, cât şi în străinătate”, a precizat Diana Corbuţiu, managerul RECL Diosig.

Succesul acestei competiții, ce a reușit cu sprijinul PAPI să-și câștige un loc important în rândul manifestărilor de profil din țară, este dovedit și de faptul că la ediția de anul trecut au fost înscrise în concurs peste 140 de soiuri de vinuri, atât din producția regională cât și din Ungaria.

Articole similare:

Balul Strugurilor din Păsăreni promovează viticultura din Mureş

EBC deschide apetitul eleviilor din Recaş şi Diosig pentru viticultură

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Diosigjud. Bihorviticultoriagriculturăfonduri europeneconcurs vinuripromovareservicii PAPI

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza