Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

La Sângeorgiu de Pădure, antreprenoriatul se formează de pe băncile şcolii

07.05.2012
„Scrierea unui plan de afaceri” a fost o competiţie de mare succes, care i-a angrenat pe liceenii din comunitate în perioada săptămânii „Şcoala Altfel”. Iniţiativa i-a aparţinut managerului RECL din Sângeorgiu de Pădure, Istvan Menyhart, care a înregistrat un nou succes. Plini de entuziasm, elevii i-au cerut la final să le organizeze cursuri de management, astfel ca, în momentul în care vor ieși de pe băncile şcolii, să-şi poată deschide propriile afaceri.

Managerul RECL este şi autorul proiectului care a condus în 2010 la înfiinţarea în Sângeorgiu de Pădure (jud. Mureş)a Centrului Europe Direct Târnave, care funcţionează în incinta PAPI. Anual, prin intermediul acestui centru, Istvan Menyhart derulează proiecte menite să ducă la dezvoltarea comunităţii locale. Pentru 2011 managerul şi-a propus derularea împreună cu copiii a unor activităţi care au drept obiectiv pregătirea acestora pentru viaţă. Aşa a luat naştere ideea organizării unei competiţii intitulate „Scrierea unui plan de afaceri”, care a urmărit dezvoltarea spiritului antreprenorial la elevii de vârstă liceală.

„Este cunoscut faptul, că în România doar 1 din 100 de tineri decid să înceapă o afacere pe cont propriu, faţă de 1 din 4 tineri în Cehia, Polonia sau Ungaria. Cu trei ateliere tematice, în timp scurt nu vom putea schimba această rată nefavorabilă - eram conştienţi de acest lucru şi în momentul în care Centrul de Informaţii Europe Direct în parteneriat cu Grupul Şcolar din Sângeorgiu de Pădure a organizat cele trei ateliere - dar totuşi putem contribui la răspândirea spiritului antreprenorial. Aceste gânduri ne-au preocupat, atunci când, bazându-ne pe cele trei priorităţi ale strategiei Europe 2020: Creşterea sustenabilă, Creşterea inteligentă respectiv Creşterea incluzivă, am conceput şi am organizat cele trei atelierele de lucru în cadrul programului pe care l-am denumitt C+++”, ne-a povestit managerul Istvan Menyhart.

Idei de afaceri pentru dezvoltare comunitară

Copiii au fost informaţi din timp de dascălii lor despre această competiţie. Tot cadrele didactice s-au ocupat în primă fază şi de clarificarea cu aceştia a noţiunilor de “creştere sustenabilă”, „creştere incluzivă” şi “creştere inteligentă”. Organizaţi pe grupe de câte 4-5 elevi, liceenii au conceput planuri de afaceri pe cele trei directive, care mai de care mai interesante.

„Un astfel de subiect prezintă de obicei interes în rândul elevilor. S-a plecat de la premisa că aceştia ar avea o sumă de 10.000 de euro de investit într-o afacere. Pornind de la această idee, elevii au întocmit un plan de afaceri în care au arătat cum ar cheltui această sumă. De exemplu, o grupă s-a gîndit că în localitatea noastră nu există un cămin de bătrâni şi au conceput un plan de înfiinţare a unuia. Alţii s-au axat pe înfiinţarea unor ferme, ţinând cont de specificul agricol al regiunii noastre’’, a aratat profesoara Edit Pal.

Oaspeţi din Târgu Mureş

În competiţia „Scrierea unui plan de afaceri” nu s-au înscris numai elevii din Sângeorgiu de Pădure, ci şi câteva grupe de liceeni de la Grupul Şcolar Electromureş din Târgu Mureş. Lucrările participanţilor au fost evaluate de un juriu alcătuit din profesori şi elevi. La final, cele mai bune planuri de afaceri au fost premiate cu cărţi şi diplome. Dar cel mai mare câştig a fost dat, poate, de entuziasmul şi interesul manifestat de către liceeni.

“După finalizarea programului, am constatat cu bucurie solicitarea elevilor de a organiza cursuri extraşcolare de scriere şi de managementul proiectelor, care de altfel au fost incluse în planul nostru de activităţi pe anul în curs”, a conchis managerul RECL Istvan Menyhart.

Articole similare:

O zi cu „Şcoală altfel”, la centrul PAPI Luduş

PAPI Zlatna organizează proiecţii documentare pentru elevi

PAPI Nufărul vrea inovaţie pentru educaţie

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Sângeorgiu de Pădurejud. Mureşprogramul ”Şcoala altfel”elevicompetiţia Scrierea unui plan de afaceriantreprenoriat

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza