Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

La Sângeorgiu de Pădure se învață toate tainele limbajului folosit pentru redactarea proiectelor de finanțare

29.12.2010
20 de persoane au participat la cursurile de formare manageri de proiecte desfășurate la PAPI Sângeorgiu de Pădure, prin Centrul de Informare Europe Direct Târnave. Iniţiativa este parte componentă a programului comunitar „Tineret în Acţiune”, care oferă finanţare pentru proiecte de educație non-formală destinate tinerilor și își dorește instruirea participanților în scopul atragerii de fonduri pentru comunitate.

Pentru că viitorul stă în tinerele generații, comunitatea din Sângeorgiu de Pădure dorește să acceseze fonduri din programul „Tineret în Acţiune” al Uniunii Europene, program destinat educării tinerilor prin metode non-formale.

Pentru a putea atrage aceste fonduri, doritorii trebuie să aibă o idee de proiect pe care să o prezinte cât mai bine printr-un proiect scris, respectând toate regulile impuse de oficialitățile de la Bruxelles. Pentru că astfel de proiecte presupun completarea unor formulare complexe și folosirea unui limbaj specific, autoritățile comunei Sângeorgiu de Pădure s-au gândit să realizeze cursuri de formare de manageri de proiecte.

„La aceste cursuri au fost invitaţi coordonatorii de proiecte, membrii ai unor ONG-uri care activează în domeniul tineretului, reprezentanţi ai instituţiilor publice implicate în lucrul cu tinerii, reprezentanţii şcolilor şi grupuri de tineri, din microregiunea Târnava Mică, Bălăuşeri-Sovata, care sunt interesaţi să depună proiecte pentru finanţare”, a spus Istvan Menyhart, managerul RECL Sângeorgiu de Pădure.

Sesiunea de formare a oferit informaţii despre cum se elaborează un proiect în cadrul acestor linii de finanţare, ce paşi trebuie urmaţi în planificarea şi scrierea unui proiect şi cum trebuie completate cererile de finanţare. Participanţii au mai aflat și ce activităţi pot fi derulate într-un astfel de proiect, pentru a fi siguri că proiectele lor vor respecta regula utilizării învăţării non-formale şi vor promova valorile europene susținute de programul „Tineret în Acţiune”.

„Au fost prezentate în general cele cinci linii de finanţare a programului, iar după votul participanţilor au fost descrise în detaliu aceste linii de finanţare denumite «Schimburi de tineri şi Iniţiative ale tinerilor». Obiectivul acestui curs a fost să se identifice cel puțin două idei care să poată fi transformate în proiecte, proiecte care să fie depuse până la 1 februarie 2011, următoarea dată limită din acest program”, a completat Istvan Menyhart.

Participare benefică

Participanții la cursuri s-au arătat foarte bucuroși că au reușit să învețe lucruri noi și speră ca acum să poată redacta proiectele mai bine în așa fel încât acestea să aibă șanse mai mari pentru a obține finanțarea dorită.

„A fost un curs deosebit de util, mai ales că au fost multe probe practice din care am învăţat foarte multe lucruri. Am lucrat concret pe formulare de proiect pentru a înţelege şi mai bine modul de completare. Cei care au făcut prezentarea ne-au explicat principalele probleme cu care ne confruntăm la scrirea unor astfel de proiecte”, a spus Toth Domokos, cursant la PAPI Sângeorgiu de Pădure şi profesor la o şcoală din această comunitate.

Profesorul Domokos a mai explicat că aceste cursuri au fost extrem de importante mai ales pentru faptul că formatorii au prezentat toate tainele limbajului folosit pentru redactarea proiectelor, limbaj care dacă nu este respectat cu strictețe poate atrage respingerea cererii de finanțare.

„Deja scriu un proiect, în cadrul programului «Tineret în Acţiune», împreună cu un coleg de la şcoala la care predau. M-a ajutat foarte mult să înţeleg limbajul specific scrierii de proiecte”, a mai spus Toth Domokos.

Instruirea nu se oprește aici

Cursul, considerat un succes atât de organizatori, cât și de participanți, a fost doar primul pas în formarea managerilor de proiecte. Până la următoarea întâlnire a cursanților, la centrul PAPI, ei vor menține legătura prin intermediul internetului și vor colabora la definitivarea proiectului.

„Cu datele de contact ale participanţilor am creat un grup de discuții online şi, pe măsură ce primim informaţii relevante prin intermediul Europe Direct sau prin reţeaua naţională Eurodesk, le vom trimite grupului. Pentru cei care vor încerca să pună în aplicare cele învățate și să scrie proiecte, în luna februarie 2011 vom organiza cursuri pentru a-i familiariza cu metode de educaţie non-formală”, a mai precizat Istvan Menyhart.

„Tineret în Acţiune” este programul comunitar care pune în practică cadrul legal de susţinere a activităţilor de învăţare non-formală pentru tineri. Programul este iniţiat de către Comisia Europeana, Parlamentul European şi ţările membre ale UE. Programul este implementat în perioada 2007 - 2013 cu un buget total de 885 milioane euro. Priorităţile programului sunt: cetăţenia europeană, participarea activă a tinerilor, diversitatea culturală şi incluziunea tinerilor cu oportunităţi reduse.

Articole similare:

Asociaţia tinerilor voluntari din Târgu Frumos, o instituţie importantă a oraşului

„Tineri învăţaţi – tineri protejaţi”, la Colegiul Naţional “Octavian Goga” din Marghita

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Sângeorgiu de Pădurejudețul Mureștineri în acțiuneyouth in action
Adaugă comentariul tău

avem mare nevoie de asemenea oameni

Dată: 22.01.2011 Autor: dumitru.voinescu
Numai asa se va ridica tara. Cu oameni instruiti clar cum sa intocmeasca un proiect de finantare cu mari sanse de aprobare dar sa-l si urmareasca pe parcursul implemantarii. Cred ca peste un an nu vom mai avea probleme cu absortia fondurilor europene.

Cacica47

Cacica (poloneză Kaczyka) este o comună în judeţul Suceava. Numele satului îşi are originea din limba poloneză, cuvântul “kacyka” însemnând “raţă”.citeşte tot textul

poza