Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

La Tulgheş, EBC ajută la răspândirea conceptului de alimentaţie tradiţională şi sănătoasă

21.09.2012
Proiectul ”Alimentaţie tradiţională, echilibrată şi sănătoasă” (ATES), derulat de către comunitatea Tulgheș în cadrului programului de granturi eCULTURA, și finanțat de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale aduce o serie de beneficii importante pentru cele două comunităţipartenere, Sângeorgiu de Pădure (jud. Mureş) și Tulgheş (jud. Harghita). Copiii din cele două comune sunt implicați în diverse activități prin intermediul cărora vor putea afla tot ce ține de orientarea către un stil de viață sănătos. Cea mai recentă activitate din proiect s-a deruat la Tulgheș, unde cei implicați în proiect au urmat lecţii de sănătate publică, pregătite de două studente la medicină în colaborare cu profesorii şi elevii Şcolii Generale din localitate. Activitatea s-a desfăşurat în sala de clasă dotată cu infrastructură TIC a Şcolii din Tulgheş, pusă la dispoziţie prin programul „Economia Bazată pe Cunoaştere”, derulat de MCSI.

”Cele două clase a VIII-a, A şi B, ale Şcolii din Tulgheş au participat la lecţia în cadrul căreia s-au dezbătut probleme legate de fumat, consumul de alcool şi de droguri. Doamna psiholog Onorica Ciucanu împreună cu elevele Lavinia, Cezara şi Sânziana de la Grupul Şcolar Corbu au susținut o campanie împotiva acestor vicii. Elevii au fost solicitaţi să aducă argumente pro şi contra fumatului, să prezinte toate informaţiile pe care ei le cunosc despre efectele dăunătoare ale acestuia. Experimentul cu «PET-ul fumător» şi «Povestea tristă a Rodicăi» i-au determinat pe elevi să tragă concluzia că fumatul dăunează grav sănătăţii, frumuseţii şi bugetului familiei”, a explicat bibliotecara din Tulgheş, Maria-Otilia Bârsan.

O altă lecţie de sănătate publică inclusă în proiectul ATES a avut loc în cadrul orei de dirigenţie a clasei a V-a a Şcolii Generale Tulgheş.

”Împreună cu dirigintele, profesorul Petru Lădaru, am abordat tema ,,Alimentaţiei raţionale a omului sănătos”. Elevii au completat un chestionar despre obiceiurile lor alimentare, apoi am analizat şi corectat părerile lor greşite ce au reieșit în urma discuţiilor avute. Le-am explicat că un consum excesiv de dulciuri, alimente fast–food şi băuturi răcoritoare duce la dezechilibre ale metabolismului şi la apariţia unor boli grave încă din copilărie. De aceea, micul dejun, cea mai importantă masă a fiecări zile a fost motivat prin dictonul: ,,Dimineaţa să mănânci ca un rege, la amiază ca un prinţ şi seara ca un cerşetor”. Piramida alimentaţiei echilibrate a fost activitatea practică a lecţiei”, a adăugat Maria-Otilia Bârsan.

Elevii din Tulgheş nu s-au plictisit în vacanţă

Cu ajutorul suportului logistic al centrului PAPI, elevii clasei a VI-a B au reuşit să realizeze interesante prezentări despre obiceiurile alimentare şi bolile de nutriţie în care au folosit informaţii şi imagini preluate de pe Internet. În timpul lor liber au cules fotografii vechi şi au realizat decoraţiuni pe care le–au oferit cadou partenerilor din proiect. Alexandru Ţiţu, elev în clasa a VII-a, foarte interesat de tehnica modernă, a vrut să se implice şi mai mult în proiect şi a scanat, împreună cu alţi colegi, fotografii vechi şi au realizat lucrări de prezentare în Power Point cu conserve de fructe de la munte şi siropuri diferite.

”Îmi plac cel mai mult activităţile pe calculator, dar am fost şi în excursii, care, de asemenea, îmi plac foarte foarte mult. Mă implic și am participat la toate activitățile din proiect pentru că învăţăm foarte multe lucruri interesante despre alimentaţie şi despre bolile de nutriţie pe care altfel nu aveam cum să le aflăm”, ne-a povestit Alexandru Ţiţu.

În acest proiect câștigat de către cele două comunități urmează şi alte activităţi, precum reportaje filmate și interviuri cu persoane vârstnice care pot să dezvăluie secretele longevităţii lor, lecţii de sănătate publică, piramida alimentaţiei raţionale, gustarea tradiţională, dulciuri tradiţionale şi hramul satului Pintic-Tulgheş, expoziţii de carte şi lucru manual, cursuri de calculatoare şi, la final, se va realiza un calendar gastronomic comun al celor două comunităţi implicate.

”Obiectivul principal al proiectului este să păstrăm şi să promovăm tradiţiile locale culinare naturale în educaţie pentru a îmbunătăţi starea de sănătate a populaţiei, pentru diversitate şi interculturalitate, prin utilizarea eficientă a tehnologiei. Proiectul se derulează până în 30 septembrie 2012. Activităţile sunt numeroase şi interesante îmbinând în mod armonios tradiţia cu tehnica modernă, alimentaţia sănătoasă, echilibrată şi naturală cu mişcarea sportivă, drumeţiile şi munca agricolă”, a arătat managerul RECL Tulgheş, Bartis Zsolt.

Biblioteca Comunală din Tulgheş împreună cu Biblioteca Orăşenească Sângeorgiu de Pădure şi Biblioteca Şcolii Generale Tulgheş s-au numărat printre cele 33 de biblioteci din ţară câştigătoare ale concursului, datorită mijloacelor moderne aflate la centrele PAPI şi Biblionet. O bogată corespondenţa on-line între cele trei instituţii de cultură şi Autoritatea de Management eCULTURA a început încă din luna februarie și până când proiectul a fost definitivat şi depus, iar apoi declarat câştigător.

Proiectul ,,Alimentaţie tradiţională, echilibrată şi sănătoasă” (ATES) a obţinut o finanţare de 16.480 lei de la Guvernul României şi Banca Mondială cu o contribuţie de 3% din partea Consiliului Local Tulgheş.

Articole similare:

Copiii din Tulgheş, în vizită la Sângeorgiu de Pădure în cadrul proiectului e eCULTURA

Târg de Sănătate la Gârda de Sus, cu ajutorul managerului RECL

Voturi: 0

Cuvinte cheie: TulgheşSângeorgiu de Pădurejud. Mureşjud Harghitaproiectul Alimentaţie tradiţionalăechilibrată şi sănătoasăelevibibliotecă

Cacica47

Cacica (poloneză Kaczyka) este o comună în judeţul Suceava. Numele satului îşi are originea din limba poloneză, cuvântul “kacyka” însemnând “raţă”.citeşte tot textul

poza