Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

La Valea Viilor, peste 80% dintre elevi aleg TIC-ul

05.08.2009

Situată în nordul judeţului Sibiu, în Podişul Târnavelor, comuna Valea Viilor pare o întoarcere în trecut. Centrul comunei, inclus în Patrimoniul Unesco, este dominat de Biserica Evanghelică, construită cu şapte sute de ani în urmă. Majoritatea caselor din localitate au, de asemenea, o vechime de peste o sută de ani. Când intri, însă, în şcoala din localitate, lucrurile se schimbă. Pentru că aici, dotările moderne se îmbină cu pasiunea elevilor pentru noile tehnologii informatice, pe care le studiază în cadrul laboratorului EBC din şcoala lor.

Daniela Vasiliu

„Cu toate că elevii şcolii noastre frecventează cu plăcere centrul PAPI din localitate, de cele mai multe ori aceştia nu merg acolo pentru a învăţa ceva, ci pentru a naviga pe Internet, pentru jocuri sau socializare cu alţi copii; în cadrul şcolii, însă, au tendinţa de a învăţa”, spune Daniela Vasiliu (foto), Directorul Şcolii cu Clasele I-VIII Marţian Negrea din Valea Viilor. „În acest sens, am considerat o oportunitate introducerea orelor de TIC - opţional în programa şcolară, copiii având astfel posibilitatea să pună în practică la PAPI cunoştinţele teoretice de tehnologia informaţiei pe care le dobândesc în clasă”.

Centrul PAPI din Valea Viilor

„De asemenea, şi la nivelul şcolii desfăşurăm constant activităţi extra-curriculare în colaborare cu centrul PAPI, cum ar fi, de exemplu, revista şcolii pe care o realizăm împreună sau acţiunile pe care le organizăm cu ocazia a diverse sărbători”, mai spune Daniela Vasiliu. „Tot la PAPI se realizează şi diplomele pe care le acordăm la finele anului şcolar sau cu alte ocazii, albume şcolare şi diverse materiale multimedia pe care le folosim în procesul didactic”.

Sergiu Vasiliu

„Deşi sunt opţionale, la orele de informatică vin majoritatea copiilor şcolii, în primul rând pentru că le place foarte mult”, spune Sergiu Vasiliu, Manager RECL Valea Viilor şi Profesor de informatică la Şcoala din localitate. „Deşi au şi alte materii opţionale, un procent de 80% dintre elevi au ales TIC-ul, iar numărul lor este în creştere, pentru că dacă anul trecut am avut trei clase, anul acesta vor fi patru. Avem câte o oră pe săptămână, începând de la clasa a patra până la a opta, dar şi cei mici vin cu doamnele învăţătoare şi prezintă tot felul de materiale, filmuleţe sau lecţii asistate de calculator. De asemenea, elevii din Motiş, care fac naveta şi termină programul înainte de ora 14.00, vin în laborator pentru a petrece în mod util timpul de aşteptare până la venirea mijloacelor de transport”.

Laboratorul EBC

În cadrul orelor de tehnologia informaţiei, pe lângă activităţile din programă, elevii învaţă să folosească creativitatea şi noţiunile învăţate într-un mod util. „În perioada de Paşte, de exemplu, sau când au revenit din vacanţă, copiii au realizat felicitări specifice acestei sărbători sau diverse desene prin care au ilustrat ce a fost mai frumos în vacanţa respectivă”, mai spune profesorul Vasiliu. „Fiind puţin mai mari, elevii de clasa opta au avut ca temă promovarea comunităţii, văzută prin ochii lor. Au folosit grafică, text, fotografii şi tot ce au considerat necesar pentru realizarea unui pliant care să le reprezinte cât mai bine comunitatea”.

„Copiii sunt foarte activi şi din acest motiv încerc să le canalizez toată energia către ceva constructiv, încerc să îi fac înveţe să utilizeze calculatorul nu numai pentru joc, ci şi pentru a crea ceva frumos, pentru a şti să scrie un document bine aranjat în pagină şi corect redactat”, concluzionează profesorul.

Magryna Lup

Iar pasiunea copiilor din Valea Viilor pentru tehnologia informaţiei reiese chiar din spusele lor. „Eu frecventez atât laboratorul EBC din incinta şcolii, cât şi centrul PAPI din comună”, spune Magryna Lup, elevă a Şcolii Marţian Negrea. „Pe lângă activităţile din programa şcolară, folosesc Internetul pentru a-mi scoate materiale folositoare pentru teze, referate la diferite materii şi multe alte lucruri care îmi sunt necesare. De asemenea, laboratorul şi centrul PAPI sunt foarte bine dotate cu aparatură modernă, care mă ajută să modific poze sau fişiere multimedia”.

Angelo Coman
Catalin Pop

„Laboratorul EBC este un loc interesant şi frumos al şcolii noastre, unde toţi elevii au acces la Internet”, spun şi colegii Magrinei, Angelo Coman şi Cătălin Pop. „De asemenea, ne bucurăm tare mult când avem timp să mergem la centrul PAPI din localitate, unde avem posibilitatea să ne documentăm pentru şcoală şi să socializăm cu prietenii noştri”.

Şcoala Marţian Negrea din Valea Viilor

În laboratorul EBC, activitatea nu a fost întreruptă nici pe perioada vacanţei, aproximativ 25 de elevi desfăşurând aici activităţile din cadrul concursului „eVacanţă”, parte a Proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere, la care şcoala din Valea Viilor participă pentru al doilea an consecutiv.


Resurse online

Primăria Valea Viilor

Voturi: 0

Cuvinte cheie: Valea Viilor

Adaugă comentariul tău

important

Dată: 05.10.2010 Autor: marin.pascu
Mie mi se pare important ca micutii sa fie incurajati sa mearga pe acest drum

Valea Viilor

Dată: 24.08.2010 Autor: andrei.maruc
Eu nu sunt de acord, copilul este subsolicitat, daca il fortezi, asimileaza, daca nu - il pierzi

Remarca rautacioasa

Dată: 13.09.2009 Autor: costin.zdrangea
Lasati copii sa se odihneasca! Toti am fost mici si am avut vacante in care ne-am jucat si odihnit. Au timp sa fie si productivi, doar or sa munceasca o viata intreaga

Activitate neintrerupta

Dată: 12.09.2009 Autor: georgeta.vamos
Ma bucura scoala timp de 12 luni pe an, asa cum este de pilda si in Australia. Copiii au timp sa se leneveasca in vacante ceea ce este contraproductiv.

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza