Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Liceul Moldova – un strop de lumină pentru copiii cu deficienţe de vedere din Târgu Frumos

08.07.2009

În drumul către Iaşi, nu mult după ce treci de Paşcani, la intrarea în orăşelul Târgu Frumos, vizitatorii pot vedea clădirea Liceului Moldova, instituţie şcolară cu o menire aparte, unde învaţă, de ani buni, elevii cu deficienţe de vedere.

Înfiinţată în anul 1961, această şcoală a funcţionat neîntrerupt până astăzi, fiind unica instituţie de învăţământ din zona Moldovei destinată instruirii şi educării copiilor cu deficienţe de vedere. Instituţia găzduieşte, în regim internat, copii nevăzători sau cu deficienţe severe de vedere, cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani.de pe raza celor opt judeţe ale Moldovei.


Profesorii, preparatorii, psihologii şi profesorii educatori colaborează cu personalul specializat de la Centrul de plasament "Moldova" pentru educaţia şi integrarea socială a elevilor şcolii. De-a lungul timpului, elevii acestei şcoli au devenit la rândul lor profesori la majoritatea şcolilor pentru copii cu deficienţe de vedere din ţară.

Profesorul de limba şi literatura română George Cârligeanu-Bîrţu şi învăţătorul Aurel Bulancea, cadre didactice ale acestei instituţii, au pus bazele primuluiabecedar românesc special creat pentru copiii nevăzători. Astăzi, copiii cu deficienţe de vedere din toată ţara învaţă tainele scrisului şi cititului în limbaj Braille din această carte.

Profesorul Gheorghe Ionescu participă la instruirea în informatică a nevăzătorilor

Profesorul Gheorghe Ionescu s-a reorientat profesional din 1997: "Am fost titular la Liceul de nevăzători din Târgu-Frumos la catedra de limba română. În urma ofertei venite din partea fundaţiei Visio din Olanda, care organiza stagii de pregătire în diverse centre din Europa, m-am specializat pe instruirea de nevăzători în informatică", explică profesorul.

Gheorghe Ionescu alături de alţi câţiva membri ai Asociaţiei Nevăzătorilor ( ANR) din Iaşi, a pus bazele unei şcoli de calculatoare pentru nevăzători. Această şcoală o pot urma gratuit toţi nevăzătorii din judeţ. Computerele sunt dotate cu sinteză audio, respectiv persoana care lucrează poate asculta informaţiile oferite pe ecran în formă grafică sau în imagini. Astfel, nevăzătorii pot auzi ceea ce redactează într-un document, pot inscripţiona CD-uri sau pot citi orice carte îşi doresc.

În prezent, profesorul Ionescu, şi el nevăzător, iniţiază în tainele calculatorului elevii liceului Moldova din Târgu Frumos, iar, în mod voluntar, la ANR Iaşi perfecţionează cursanţi - majoritatea pensionari – în procesarea de documente scanate şi prelucrarea sunetului de pe benzi magnetice. „Posibilitatea de a lucra la calculator le-a oferit nevăzătorilor mai multă încredere în forţele proprii. Ai sentimentul că nu mai depinzi atât de mult de cei din jurul tău. Poţi să "citeşti" singur o carte sau ziarul de dimineaţă", explică profesorul.

Visul

Expoziţie de pictură Cristian Turbatu

Cristian Turbatu este unul dintre absolvenţii liceului în promoţia 2008. Este impresionant să descoperi că picturile expoziţiei sale „Crâmpei de suflet prin cioburi de privire” au fost realizate de un pictor nevăzător.

De-a lungul anilor, şcoala specială din Târgu Frumos s-a implicat în diferite activităţi cultural-artistice (spectacole, concursuri locale, judeţene şi naţionale) şi sportive (concursuri de şah la nivel local şi naţional etc.), cu rezultate deosebite la nivel naţional.

Himera
Trecute clipe

Talente recunoscute în toată ţara

În perioada 17 - 21 Iunie 2009, copii talentaţi ai liceului au participat la Festivalul Internaţional de Folclor pentru copii şi tineri interpreţi "Dobroge, mândră grădină", desfăşurat la Eforie Sud - Mangalia – Albeşti. Elevii Liceului Moldova, coordonaţi de profesorii Gisela Petrila şi Ioan Ursu, au obţinut multe premii, impresionând juriul şi asistenţa cu talentul lor deosebit. Marele Trofeu, medalia de aur şi premiul I le-au primit Roxana Poiană şi Gheorghiţă Cornea, pentru interpretarea vocală. Medalia de argint şi premiul II au fost obţinute de Alexandru Cozaciuc, Oana Mocanu şi Livia Tiron. Premiul III şi medalia de bronz au ajuns la Andreea Maftei, Florin Novac şi Andrei Ţarnă. Pentru Andrei Ţarnă, Ionela Colodiuc şi Lucica Mahmote juriul a acordat menţiune.


Resurse online

Liceul Moldova, Târgu Frumos

Descriere Târgu Frumos

Asociaţii din judeţul Iaşi

Voturi: 1

Adaugă comentariul tău

Yapp!!

Dată: 13.05.2010 Autor: Cristian
Acelea sunt lucrarile mele, ele sunt din perioada liceului... daca mai doriti sa imi mai vedeti lucrarile sau eventual a le mi le cumpara va astept la adresa mea de email cristian_turby@yahoo.com sau la numarul de tel 0757395056

E ceva

Dată: 13.09.2009 Autor: dumitru.voinescu
Pentru o tara ca Romania e o performanta sa se implice cu adevarat in ajutarea acestor copilasi sarmani. Insa aseasta scoala din Iasi poate ca este numai o exceptie, iar adevarul este cu totul diferit

Mi se rupe sufletul

Dată: 12.09.2009 Autor: georgeta.vamos
Mi se rupe sufletul, oare cu ce-or fi gresit acesti copilasi? Oare in cazul unora nu se pot face operatii afara?

Dar

Dată: 31.07.2009 Autor: maria.vasilescu
Daca ar fi mai bine prezentate creatiile lor, eventual cu posibilitatea de a le vinde. Sau ma gandesc prea departe si prea pragmatic?

Ah

Dată: 30.07.2009 Autor: ana.istrate
Un tanar nevazator, pictor. Si inca ce picturi... A treia, mai ales.

Ţăndărei11

Ţăndărei este un oraş din judeţul Ialomiţa, Muntenia, România. În anul 1968, prin Legea nr. 2 din 16.02.1968, emisă de Marea Adunare Naţională, localitatea Ţăndărei a fost declarată oraş, format prin contopirea a trei sate: Ţăndărei, Ţăndărei Gară şi Strachina.citeşte tot textul

poza