Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Locuitorii din Baru își întâlnesc personalitățile comunei prin intermediul comunicării online

01.11.2012
În comuna hunedoreană Baru a fost implementat proiectul „Întâlniri cu Personalităţile Comunei” din cadrul programului „De ieri şi astăzi pentru mâine”, un grant eCULTURA acordat în cadrul proiectului „Economia Bazată pe Cunoaştere”, derulat de MCSI. Acţiunile şi activităţile proiectului s-au desfăşurat pe o perioadă de cinci luni ( iunie – octombrie 2012) şi au avut ca scop principal punerea în valoare a personalităţilor ce au marcat istoria locală, dar şi organizarea a trei întâlniri cu oameni născuţi în comuna Baru, care, prin reuşitele lor, pot fi modele de succes pentru tânăra generaţie.

 Pentru a le arăta tinerilor din localitate că poţi ajunge o personalitate marcantă şi dacă te-ai născut în mediul rural, echipa de proiect a făcut o selecţie atentă a personalităţilor din Baru. „A fost destul de greu de ales, pentru că în cadrul proiectului s-au putut derula întâlniri cu doar trei dintre personalităţile comunei”, a declarat Silvia Sălăşan, manager RECL Baru.

Prima întâlnire a fost programată cu Bogdana Butnar, Industry Manager Google Romania, o tânără născută şi educată la Baru care le-a împărtăşit oamenilor din localitatea hunedoreană câteva secrete ale succesului său. A doua întâlnire l-a avut drept protagonist pe preotul prof. Liviu Tit Bora, o altă personalitate-simbol pentru membrii comunităţii din Baru.

Avocată de succes în SUA

Dacă primele două întâlniri i-au adus pe invitaţi direct în faţa localnicilor, prezenţi de altfel în număr mare la Casa de Cultură, cea de-a treia și ultima a fost diferită. Deoarece invitata, Elena Moldovan, care s-a născut în satul Petros, ce aparține comunei Baru, locuieşte acum în SUA, întâlnirea cu cei din Baru a avut loc on-line

„Acţiunea s-a desfăşurat la biblioteca şcolii, deoarece acolo avem o conexiune mai bună la internet. Au venit peste 50 de persoane, mulţi tineri, cadre didactice, foşti profesori care au vrut să o vadă şi să-i pună întrebări Elenei Moldovan. Au intrat în direct pe Skype, s-au văzut şi discuţiile au început imediat”, a declarat Silvia Sălăşan, manager RECL Baru.

Prietenii şi profesorii săi au întrebat-o despre viaţa de peste ocean, despre carieră, despre familie.

„În prezent lucrez ca analist legal la Moody's Investors, una dintre cele mai cunoscute agenţii de rating, cercetare şi analiză de risc financiar din lume”, le-a spus Elena Moldovan celor din Baru.

Şi-a prezentat familia, soţul Mihai şi cele două fetiţe, pe Dalia, de 3 ani şi jumătate şi Amalia, de un an şi jumătate care îi umplu viaţa de bucurie. Tinerii au întrebat-o cum a reuşit ea, o fată dintr-un sat din Hunedoara să ajungă o femeie de succes în SUA. Elena Moldovan i-a uimit prin răspunsul dat: “Trebuie să înveţi să respecţi instituţiile statului. Restul este doar muncă”.

Primele opt clase, absolvite la Școala din Baru

Elena Moldovan s-a născut în satul Petros, din comuna hunedoreană Baru. În Baru a absolvit primele opt clase, apoi a plecat la Cluj unde a absolvit cursurile Liceului de Informatică „Tiberiu Popoviciu” şi în 1998, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai”. În vara aceluiaşi an a reuşit să promoveze examenul de intrare în magistratură şi la 23 de ani a devenit judecătoare la Judecătoria Deva. După examenul de definitivat, în anul 2001, s-a reîntors la Cluj, unde a lucrat ca judecător până în anul 2004, specializându-se în drept civil.

„În această perioadă, a fost aleasă să lucreze ca judecător delegat la Ministerul Justiţiei, în cadrul Comisiei pentru constatarea calităţii de luptător în rezistenţa anticomunistă. A fost o experienţă cu totul deosebită, a avut acces la dosarele fostei Securităţi şi a fost cutremurată de coşmarul trăit de atâtea victime ale comunismului şi de implicaţiile de o viaţă pe care aceste orori politice le-au avut atât asupra acestor oameni, cât şi asupra familiilor şi prietenilor lor”, a povestit Narcisa Sorescu, organizator al evenimentului.

În 2004, Elena Moldovan, Nuţi cum îi spun prietenii din Baru, a plecat în SUA, urmându-si soţul care şi-a început doctoratul în Sisteme Informaţionale.

„La scurt timp după ce a ajuns aici, Elena a început un masterat în International Business and Trade Law (Afaceri Internaţionale şi Drept Comercial) la Fordham University School of Law, New York”, a explicat Narcisa Sorescu.

A reuşit apoi să intre în baroul statului New York şi a fost asociat la o firmă de avocatură în Manhattan, White & Associates, apoi la una dintre cele mai mari şi mai cunoscute firme de avocatură din lume, Cadwalader, Wickersham & Taft.

Articole similare:

Un proiect din cadrul EBC îi face cunoscuţi pe tinerii de succes din Baru

Aleea Personalităţilor, inaugurată cu ocazia Zilelor oraşului Târgu Frumos

Portalul EBC, punctul de plecare în realizarea monografiei comunei Balta Albă

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Barujud. HunedoaraeCulturaproiectul De ieri şi astăzi pentru mâinepersonalităţiavocatăElena Moldovan

Iara21

Comuna Iara este situată în sud-vestul judeţului Cluj, la limita dintre Depresiunea Transilvaniei şi Munţii Apuseni. Depresiunea de contact Iara, situată în partea centrală şi nordică a comunei, este sculptată în sedimente dominant paleogene ale „golfului Iara-Băişoara” şi este conturată în amonte de defileul Surduc. Masivul Muntele Mare este prezent prin extremitatea estică a sa în zona Ocoliş, iar Munţii Trascău sunt prezenţi prin prelungirile din partea estică, sud-estică şi sudică a comunei.citeşte tot textul

poza