Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Metodă originală în educație inițiată de RECL Baru

08.12.2013
În comuna Baru ( jud. Hunedoara) proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere, derulat și finanțat de Ministerul pentru Societatea Informațională, a avut o contribuție extrem de originală în educația tineretului din localitate. Astfel, au fost organizate întâlniri cu fii ai comunei, ce au ajuns personalități ale vieții publice naționale și internaționale, demonstrându-se pe această cale tinerei generații, că dacă înveți poți să ajungi departe în viață, oriunde te-ai născut.

În comuna Baru a fost folosită o metodă originală pentru a-i determina pe tineri să învețe. Acest lucru a fost posibil datorită implicării personalului PAPI, care a conceput o serie de activități - „Întâlniri cu Personalităţile Comunei”, ce s-au derulat în cadrul proiectului eCULTURA „De ieri şi astăzi pentru mâine”. Acţiunile şi activităţile proiectului s-au desfăşurat pe o perioadă de cinci luni ( iunie – octombrie 2012) şi au avut ca scop principal punerea în valoare a personalităţilor ce au marcat istoria locală, dar şi organizarea a trei întâlniri cu oameni născuţi în comuna Baru, care, prin reuşitele lor, pot fi modele de succes pentru tânăra generaţie.

Apoi, a fost realizat un Ghid Cultural, în care sunt imagini şi date despre toți cei mai de seamă oameni din Baru.

Toate acestea au avut un scop bine determinat: acela de a le prezenta tinerilor din comună modele demne de urmat și de a dărâma mitul conform căruia un elev din mediul rural nu are aceleași șanse ca și unul de la oraș în obținerea unei diplome universitare sau a unui loc de muncă de succes.

Ghidul personalităților din comuna Baru a fost considerat extrem de interesant în rândul tinerilor. „În calitatea mea de ales local, unul din obiectivele asumate este acela de a reda comunității slujirea administrației publice locale. Realizarea acestui obiectiv are de-a face cu modernizarea unei comunități, modernizare ce implică și educația. Educația, piesă de rezitență a unei comunități, are nevoie de modele. Acest ghid a venit exact la momentul potrivit, când modelele popularizate nu sunt cele adevărate”, a declarat Daniel Răducanu, primarul comunei Baru.

În cadrul Ghidului, tinerii au avut posibilitatea să-l cunoască pe medicul chirurg, prof.univ.Tiberiu Opriș, una dintre personalitățile medicale de renume din Transilvania. Medicul ORL, prof.univ. Ștefan Gărbea este și el originar din Baru și a fost un medic renumit la București. De asemenea, din comuna Baru, s-au tras mai multe persoane care au ajuns cadre universitare: prof.univ. dr. Tiberiu Rodean, un inginer chimist cu multe realizări științifice, prof.univ.de Tiberiu Vladislav, un cunoscut matematician, etc.

Tot printre personalitățile din Baru se numără și Maria Horod Gârbea, întemeietoarea Muzeului Satului, Bogdana Butnar, Industry Manager Google Romania, Elena Moldovan, o avocată de succes din SUA, preoți, profesori, ingineri, etc.

Prin intermediul proiectului eCULTURA, locuitorii din Baru și în special tinerii, au avut posibilitatea să discute direct cu Bogdana Butnar, Industry Manager Google Romania și cu Elena Moldovan, analist legal la Moody's Investors.

Bogdana Butnar le-a explicat tinerilor „rețeta sa de succes” și le-a răspuns la întrebările lor, majoritatea legate de modul cum a reușit în carieră. Avocata Elena Moldovan, fost judecător în România, le-a povestit tinerilor din Baru despre locul său de muncă din SUA. „Ȋn prezent lucrez ca analist legal la Moody's Investors, una dintre cele mai cunoscute agenţii de rating, cercetare şi analiză de risc financiar din lume”, le-a spus Elena Moldovan. Ea a fost întrebată de către elevii din Baru cum a reușit o fată dintr-un sat din Hunedoara să ajungă o femeie de succes în SUA. Elena Moldovan i-a uimit prin răspunsul dat: trebuie să înveți să respecți instituțiile statului. Restul este doar muncă.

Silvia Sălășan, manager RECL Baru spune că EBC a fost într-adevăr un real câștig pentru comună. În localitate puține familii au calculatoare, așa că, copiii și tinerii au descoperit tainele internetului venind la PAPI.

Articole similare:

Locuitorii din Baru își întâlnesc personalitățile comunei prin intermediul comunicării online

Aleea Personalităţilor, inaugurată cu ocazia Zilelor oraşului Târgu Frumos

Voturi: 0

Cuvinte cheie: Barujud. HunedoaraeCulturaproiectul De ieri şi astăzi pentru mâinepersonalităţiGhidul personalităților din comuna Baru

Tormac0

Comuna Tormac se situează în sud-estul judeţului Timiş, în câmpia cu acelaşi nume.Comuna are în administrare localităţile Cadăr, Şipet şi centrul administrativ – Tormac. Din punct de vedere al formei principale de relief comuna Tormac se încadrează în categoria câmpie.citeşte tot textul

poza