Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Noi cursuri de calificare profesională la PAPI Diosig

05.12.2013
Centrul PAPI Diosig, județul Bihor, desfăşoară un program de perfecţionare profesională în mai multe domenii, predominând însă cel al utilizării calculatorului. Implicarea PAPI şi a personalului RECL a constat, în primul rând, în întocmirea documentației privind accesarea și derularea proiectelor, selectarea cursanţilor şi menţinerea legăturii cu organizatorii cursurilor.

În lunile august și septembrie 2013, zeci de persoane din Diosig aflate în căutarea unui loc de muncă au început un program de perfecţionare profesională. „Cursurile se defășoară în cadrul proiectului „Stimularea culturiii antreprenoriale și calificării cheie în mediul rural” - MICRA, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin programul POSDRU„ Investește în oameni. Cursurile sunt gratuite”, a declarat Diana Corbuţiu, managerul RECL Diosig.

Cursurile sunt susținute și de către Primăria Diosig și vizează mai multe domenii: operare PC, lucrător în comerț, lucrător în construcții, etc. Perioada de înscriere a fost mediatizată atât prin afişe distribuite în comună, realizate la centrul PAPI, cât şi prin articole în mediul online, pe platformele online de socializare la care managerul PAPI are acces: site-ul comunei, profilul Facebook al PAPI Diosig, după care tot personalul PAPI a realizat selecţia cursanţilor.

„Cursul cel mai căutat este cel de operare PC. În luna august am avut o serie de 20 de persoane și în cursul lunii septembrie, încă una, tot de 20 de persoane”, a explicat Diana Corbuţiu, managerul RECL Diosig. Cursurile de operator PC se desfășoară în laboratorul de informatică al școlii din Diosig, iar cel de lucrător în comerț, care va începe peste câteva zile, la sediul PAPI Diosig.

Cursurile de calificare, o șansă în plus în găsirea unui loc de muncă

Printre cursanți s-a numărat și Barna Kun, un localnic de 48 de ani. „Am urmat cursul de calculatoare pentru că îmi doresc un loc de muncă mai bun și sunt convins că numai învățând bazele acestei noi tehnologii pot avea mai multe șanse în a găsi unul”, a explicat Barna Kun.

O altă cursantă a fost Ana Maria Juhasz. Tânăra, deși este însărcinată, a absolvit cursul pentru că după ce va naște, își va căuta mai ușor un loc de muncă, chiar cu ajutorul calculatorului. „A fost un lucru bun acest curs de calculatoare. Cred că îmi oferă o șansă în plus la găsirea unui loc de muncă, dar faptul că a fost gratuit m-a convins să vin aici și să învăț ce știu acum mai toți copiii”, a declarat Dumitrița Călin, o altă tânără de 28 de ani.

„Cursul de lucrător în comerț se va derula la centrul PAPI. Aici avem toate condițiile pentru cursanți, iar la final, aceștia vor face practică chiar la noi în comună”, a mai explicat Diana Corbuţiu, managerul RECL Diosig.

De câteva zile au sosit diplomele pentru absolvenții unui curs IT, prin programul eCULTURA. Proiectul a permis inițierea în tehnologii IT pentru viticultori din Diosig și Recaș. „Prin acest proiect, un număr de 40 de persoane provenite din grupul țintă, 20 de la Diosig și 20 din Recaș, au fost instruite în TIC printr-un curs Operator procesare text și imagine, cu certificare CNFPA. În plus, prin seminarul tematic organizat, grupul țintă a acumulat și informații necesare pentru a putea accesa fonduri structurale, inițiativă care sperăm să stimuleze astfel creșterea producției de vin autohton și a culturilor de viță de vie”, a conchis managerul RECL.

Schimburile de experiență continuă

Și lucrurile nu se vor opri aici, întrucât la Diosig, proiectele inițiate de EBC continuă. Astfel, RECL Diosig a încheiat un parteneriat cu Fundația româno-americană, prin intermediul căruia viticultorii din Diosig se vor întâlni cu cei din podgoria arădeană Pâncota. Această acțiune reprezintă urmarea firească a schimburilor de experiență organizate pentru antreprenorii din domeniul viticol din Diosig și Recaș (județul Timiș), după ce toți aceștia au urmat cursurile și au participat la toate celelalte seminarii și evenimente organizate în mod special pentru ei, prin programele derulate de cele prin proiectul ”Economia Bazată pe Cunoaștere”.

Articole similare:

PAPI Schela aduce locuri de muncă şi cursuri de calificare în comună

Voturi: 0

Cuvinte cheie: Diosigjudețul BihorRecașjudețul Timișcursuri calificareantreprenoriatviticultorischimb de experiențăFacebook

Ţăndărei11

Ţăndărei este un oraş din judeţul Ialomiţa, Muntenia, România. În anul 1968, prin Legea nr. 2 din 16.02.1968, emisă de Marea Adunare Naţională, localitatea Ţăndărei a fost declarată oraş, format prin contopirea a trei sate: Ţăndărei, Ţăndărei Gară şi Strachina.citeşte tot textul

poza