Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Nufăru

La poale de coline, pe mal de Dunăre, în briza departe de mare, aproape de ruşi, pe şosea, pe apă şi pe aer, în drumul pelicanilor şi-al tuturor călătoarelor, la început de deltă şi de linişte, dintotdeauna ferită de cutremure, ferită de războaie, de răutate şi de sete, cu oameni de toate felurile, de la tătari până la nemţi şi de la slavoni până la greci... rămăşi aici de mult ca buni români.

Peşte proaspăt, peisaje vii, vecinătăţi de vis, cetăţi statornice, copii frumoşi şi înotători, plante agăţătoare, uneori cu ceaţă de un metru înălţime, sălcii care plâng şi râd. Nu fum, nu zgomot, nu înghesuială.

poza

Satele Nufăru şi Ilganii de Jos sunt situate de o parte şi de alta a braţului Sf. Gheorghe al fluviului Dunărea. Dacă despre Nufăru se mai poate spune că este un sat aflat sub influenţa civilizaţiei urbane (la doar 12 Km depărtare de oraşul Tulcea), atunci Ilganii de Jos este influenţat de mirificul peisaj compus din bălţi, sălcii, pelicani, bărci pescăreşti, linişte, verde şi albastru, stuf, rătăcire şi regăsire.

De la Nufăru la Ilganii de Jos se poate trece cu barca sau cu bacul - Nufăru fiind astfel considerat poartă de intrare în Delta Dunării, pe apă şi pe uscat. Iar asta din cele mai vechi timpuri. În toată zona centrală a satului Nufăru şi în împrejurimile lui se pot observa vestigii al unui înfloritor secol X: cetatea Prislava.

Muzeul de Istorie şi Arheologie al judeţului Tulcea acordă o atenţie deosebită acestui sit astfel încât trecutul să coexiste armonios cu prezentul - multitudinea pensiunilor şi caselor de vacanţă, multitudinea necesităţilor cotidiene şi proiectele de viitor să respecte tradiţia păstrată până acum cu mândrie: Delta Dunării începe de aici!

Istoric

Dacă satele Malcoci, Victoria şi Ilganii de jos nu au un trecut spectaculos (au fost întemeiate în preajma sec. XIX), satul Nufăru are în subsolurile lui o puzderie de vestigii începând cu primele secole ale erei noastre.

mai multe detalii...

Resurse locale

Comuna Nufăru nu este renumită pentru un vreun anumit tip de resursă, umană sau materială. Nu există o anumită meserie predominantă în comună şi nici vreo tradiţie meşteşugărească căreia să-i atribuim un brand.

mai multe detalii...

Tradiţii

Cultură tradiţională a comunei Nufăru, sat dobrogean , se prezintă printr-o varietate remercabila de structuri, tipuri şi modele care au totuşi o specificitate comună.

mai multe detalii...

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza