Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Oameni de afaceri în concursul eAntreprenor, cu ajutorul RECL Sângeorgiu de Pădure

09.08.2011
Doi antreprenori din Sângeorgiu de Pădure şi unul din Păsăreni au format o echipă cu numele de „PixelByPixel” pe care au înscris-o în concursul eAntreprenor lansat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale prin proiectul “Economia Bazată pe Cunoaştere”. Cei trei oameni de afaceri nu vizează numai premiile puse în joc ci, mai ales, posibilitatea de a-şi face reclamă gratuită pentru produsele şi serviciile lor pe o importantă platformă de internet, www.ecomunitate.ro.

"Am aderat la această iniţiativă pentru că am considerat că poate contribui la dezvoltarea afacerii pentru cei trei întreprinzători. Echipa şi-a propus popularizarea unui produs inexistent până în prezent în comerţ, contribuind astfel nu numai la creşterea afacerii, dar şi la relansarea economică a anteprenorilor din regiune, şi nu numai, care activează în domeniul construcţilor civile", a spus Istvan Menyhart, managerul RECL Sângeorgiu de Pădure.

Produsul pe care îl promovează echipa este gletul decorativ Pixel-Dekor. "Din cele trei etape ale concursului au fost finalizate două. Este vorba despre popularizarea concursului şi crearea echipei, respectiv realizarea unei analize economice a punctelor tari şi slăbiciunilor firmei, dar şi analiza oportunităţilor şi ameninţărilor oferite de mediul în care activează societatea. De asemenea, a fost realizată prezentarea antreprenorilor în secţiunea Business a platformei eComunitate", a completat Istvan Menyhart.

Ultima etapă este realizarea planului de afaceri pentru fiecare dintre firmele participante în concurs.

Componenţa echipa participante, PixelByPixel

Cele trei firme care au format echipa PixelByPixel sunt S.C. ComFol S.R.L. Păsăreni, specializată în importul şi distribuirea folilor pentru construcţii civile şi industriale, S.C. Zarea Trans S.R.L. Sângeorgiu de Pădure, cu obiect de activitate în vânzarea şi distribuirea materialelor de construcţii şi Kozma Jeno, persoana fizică din Sângeorgiu de Pădure autorizată în domeniul construcţilor.

Concursul este popularizat şi pe site-ul PAPI, http://www.sgpadure.ro/index.php?lang=ro. În plus, managerul Istvan Menyhart a realizat şi un blog la adresa http://www.pixel-dekor-ro.blogspot.com/, unde vor fi postate permanent fotografiile realizate cu ocazia utilizării gletului decorativ, oferind, astfel, idei pentru cei care doresc în viitor să folosească această tehnică inovativă.

"Participarea la acest concurs este o ocazie unică pentru noi de a ne promova activitatea şi noul produs la nivel naţional. Firma a fost înfiinţată în anul 2008 şi se află într-un permanent proces de perfecţionare şi colaborează îndeaproape cu arhitecţi, designeri, ingineri, furnizori şi producători de materiale de construcţii. Materialele comercializate sunt importate din Slovacia, Ungaria şi China", a spus Babinszky Zsolt Csaba, reprezentantul firmei ComFol SRL Păsăreni.

"Avem o experienţă acumulată de peste 20 de ani în construcţii. Ne desfăşurăm activitatea în raza administrativă a judeţului Mureş, dar în cazul unor solicitări ferme putem executa lucrări şi în alte zone ale ţării. Suntem autorizaţi să executăm lucrări de construcţii, amenajări, renovări şi finisări. Faptul că ne-am unit într-o echipă ne oferă posibilitatea de a fi mai puternici pe piaţă, iar ideea de a ne înscrie în concurs este excelentă în perspectiva dezvoltării afacerii", a afirmat Kozma Jeno, antreprenor din Sângeorgiu de Pădure.

Profilele complete ale celor trei membri ai echipei „PixelByPixel” pot fi vizualizate în secţiune Business a site-ului ecomunitate.ro, unde pot fi şi votate. O porţiune de beton din faţa PAPI Sângeorgiu de Pădure a fost acoperită cu glet decorativ, iar un filmuleţ care promovează produsul a fost postat de managerul RECL pe youtube.

Despre „eAntreprenor”

Competiţia “eAntreprenor”, parte a Programului “Economia Bazată pe Cunoaştere” (EBC), este o competiţie iniţiată de către Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în calitate de organizator.

Concursul se adresează antreprenorilor locali din cele 255 de localităţi participante la acest program şi urmăreşte promovarea serviciilor specifice, oferite de personalul RECL în cadrul PAPI.

Competiţia şi-a propus să iniţieze o campanie de promovare a serviciilor pe care personalul RECL le poate oferi întreprinzătorilor din comunităţile EBC în vederea asigurării unei dezvoltări locale sustenabile. Competiţia eAntreprenor îşi propune să devină un veritabil concurs adresat mediului de business local, participanţii fiind încurajaţi să dezvolte activități inovative prin care propriile lor afaceri, dar și mediul de afaceri local pot deveni mai competitive prin utilizarea resurselor TIC.

Pe baza punctajului obţinut în urma evaluării, vor fi oferite 3 premii în valoare de 1900 USD fiecare şi 3 laptop-uri Dell Inspiron pentru managerii RECL (valoarea totală a fiecărui premiu fiind 2500 USD). Premiul în valoare de 1900 USD va susţine implementarea acţiunilor identificate şi planificate în cadrul proiecţiei bugetare din planul de afaceri şi se va împărţi între membrii echipelor câştigătoare în funcţie de activităţile planificate pentru a fi realizate.

Articole similare:

RURAL – Antreprenor, o nouă ocazie de instruire și consultanță personalizată pentru întreprinzătorii din mediul rural

Centrul PAPI din Cacica – gazda unui curs de antreprenoriat pentru femei

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Sângeorgiu de PădurePăsărenieAntreprenorcompetiţieplanuri de afaceriproiectul EBC

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza