Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

PAPI Sângeorgiu de Pădure câștigă proiecte pentru mureșenii din întregul județ

07.12.2013
La Sângeorgiu de Pădure, județul Mureș, PAPI reprezintă o poveste de succes. Numai în ultima perioadă au fost câștigate cinci proiecte cu finanțare europeană și personalul PAPI a contribuit la întocmirea întregii documentații atât pentru Sângeorgiu de Pădure, cât și pentru localitățile din județ sau din județele învecinate.

Finanțarea centrului PAPI, asigurată până în anul 2017

PAPI Sângeorgiu de Pădure, județul Mureș a reușit câștigarea pentru a treia oară a proiectului Centru de informare Europe Direct. „Proiectul este finanțat de Comisia Europeană și prevede înființarea de centre de informare Europe Direct în toate țările UE. Misiunea centrului este de a răspunde la întrebările cetățenilor legate de UE și de a informa cetățenii despre politicile UE. Implicarea PAPI este 100% deoarece Centrul nostru a fost creat pe structura PAPI”, a explicat Istvan Menyhart, managerul RECL Sângeorgiu de Pădure.

PAPI Sângeorgiu de Pădure a aplicat de 3 ori în cadrul acestui program. „Am câștigat prima dată în 2008, a doua oară în perioada 2009-2012, iar proiectul recent câștigat este pe 5 ani, respectiv pentru perioada 2013-2017”, a declarat Istvan Menyhart.

Prin proiectul câștigat pentru a treia oară se va obține o finanțare de aproximativ 20.000 euro pe an și vor fi organizate, anual în mediu 17 evenimente.

Astfel, Centrul PAPI a ajuns unul dintre cele mai importante locuri din comună. „Suntem foarte vizibili în comunitate. În afara activităților noastre, deoarece prin acest proiect am reușit să completăm substanțial dotarea inițială al PAPI, majoritatea evenimentelor socio-culturale din comunitatea noastră au loc în PAPI. Sunt ferm convins că existența acestor proiecte au contribuit la dezvoltarea societății civile din comunitatea noastră”, a explicat managerul RECL.

Desigur, un proiect de comunicare nu are aceeași vizibilitate ca rezolvarea unor probleme de infrastructură, cum ar fi de exemplu, construirea sau reabilitarea unui drum sau introducerea de rețele de apă. Cu toate acestea, el reprezintă un punct de pornire și de sprijin pentru comunitățile care într-adevăr doresc să se dezvolte.

Vecinii cer ajutorul

Acest lucru s-a aflat în întreaga zonă și au venit și reprezentanți ai localităților din apropiere care au cerut ajutorul pentru a le fi întocmită documentația pentru proiecte. Astfel că, prin implicarea personalului PAPI din Sângeorgiu de Pădure au fost depuse șase proiecte, dintre care, patru au fost acceptate. Dintre acestea unul este pentru Sângeorgiu de Pădure, iar celelalte trei pentru alte comunități din zonă: Sângeorgiu de Mureș și Sărăteni din județul Mureș și Vărșag din Harghita.

Istvan Menyhart, managerul RECL a explicat situația: „PAPI din Sângeorgiu de Pădure se implică atât în scrierea proiectelor, cât și în implementarea lor. Și atunci rezultatele sunt clare și vizibile. Vecinii noștri au văzut aceste lucruri și ne-au cerut să-i învățăm și pe ei ce să facă. De fapt, le dăm o mână de ajutor pentru ca și comunitățile lor să se dezvolte”, a concluzionat Istvan Menyhart.

Proiectele au fost depuse în urma apelului pentru proiecte din cadrul programului Europa pentru Cetățeni. „Noi am sprijinit comunitățile să elaboreze proiecte în cadrul acțiunii „Înfrăţirea între oraşe”, a declarat Istvan Menyhart, managerul RECL.

La aceste acțiune pot aplica primarii care au cel puțin o comunitate înfrățită dintr-o țară UE sau au planificat semnarea unui acord de înfrățire și pot fi finanțate costurile reclamate prin întâlnirea cetățenilor

„Deoarece aceste întâlniri de regulă sunt programate în perioada în care au loc zilele comunităților, acest program este de un real ajutor, dacă acea comunitate reușeste să dea o relevanță europeană acestui eveniment”, a precizat managerul RECL Sângeorgiu de Pădure.

Suma maximă finanțabilă este de 25.000 euro, iar comunitatea locală de la Sângeorgiu de Pădure a obținut finațări în medie de 17.000 euro pentru un proiect.

Istvan Menyhart spune că la Sângeorgiu de Pădure vor sosi, datorită acestui proiect câștigat, reprezentanți din localitățile înfrățite, Varades, Franța, Plan les Ouates, Elveția, Celldömölk și Baja, Ungaria și Kovačica, Serbia. „Acțiunea va coincide cu Zilele localității noastre. Vom organiza diverse evenimente, cu ocazia cărora fiecare comunitate înfrățită, parte în proiect, să se poată prezenta în fața locuitorilor din Sângeorgiu de Pădure”, a explicat Istvan Menyhart, managerul RECL Sângeorgiu de Pădure.

Acestea sunt doar câteva din proiectele câștigate de către centrul PAPI din Sângeorgiu de Pădure. Numărul lor este mult mai mare, ceea ce i-a adus faima nu numai în oraș, ci și în întreaga zonă.

Articole similare:

”La Prundeni, aproape toate proiectele care se scriu sunt câştigătoare”

Voturi: 0

Tormac0

Comuna Tormac se situează în sud-estul judeţului Timiş, în câmpia cu acelaşi nume.Comuna are în administrare localităţile Cadăr, Şipet şi centrul administrativ – Tormac. Din punct de vedere al formei principale de relief comuna Tormac se încadrează în categoria câmpie.citeşte tot textul

poza