Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

PAPI Ştefan cel Mare, locul unde se formează viitori antreprenori

26.04.2012
La începutul lunii aprilie, Punctul de Acces Public la Informaţie din Ştefan cel Mare (jud. Călăraşi) a fost gazda unui seminar informativ destinat, în primul rand, tinerilor din localitate. Cu acest prilej, participanţii au obţinut mai multe informaţii despre accesarea fondurilor nerambursabile aferente măsurilor 1.1.2, 1.4.1 şi 3.1.2.

Seminarul a fost organizat în data de 6 aprilie, în cadrul proiectului rurACT - ”Stimularea dezvoltării antreprenoriale în mediul rural şi schimb de experienţă cu întreprinzătorii austrieci”, cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ,,Investeşte în oameni!”. Tinerii au aflat despre această întâlnire de la managerul RECL Gina Vasilescu. Aceasta a conceput din timp invitaţii, pe care le-a înmânat mai multor localnici. Atraşi de tema seminarului, 13 dintre ei s-au prezentat la PAPI unde, interesaţi de fondurile nerambursabile pe care le-ar putea accesa de la Uniunea Europeană, i-au asaltat cu întrebări pe cei doi formatori.

“La eveniment au participat 13 persoane din mai multe categorii sociale: tineri antreprenori, potenţiali antreprenori, angajaţi, şomeri şi persoane inactive. A fost un seminar informativ şi interactiv totodată, pentru că au intervenit şi ei cu întrebări, la care au primit răspunsuri de la consultanţii din cadrul proiectului rurAct”, arătat managerul RECL Gina Vasilescu.

Dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale, principalul obiectiv

Principalul obiectiv al proiectului rurAct îl reprezintă dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale pentru tinerii din mediul rural, angajaţi sau inactivi, cât şi pentru tinerii antreprenori, care doresc să îşi dezvolte şi să îşi consolideze activitatea existentă în vederea creşterii oportunităţilor pe piaţa muncii.

Printre acesştia se numără şi Ionuţ Poteleanu, un tânăr din Ştefan cel Mare, care la 28 de ani deţine deja o firmă de producţie şi montaj pentru geam termopan.

Intenţioneaă să îşi extindă afacerea şi ştie că acest lucru nu va fi posibil decât cu ajutorul fondurilor europene, motiv pentru care a luat deja legătura cu o firmă de consultanţă, care îl va ajuta la scrierea proiectului.

“Atelierul pe care îl deţin în prezent este prea mic pentru activitatea nostră. Vreau să accesez fonduri pe măsura 312. Cu cei 100 de mii de euro pe care sper să îi obţin, voi construi o hală mai mare, de peste 200 de metri pătraţi, voi achiziţiona câteva utilaje şi voi mai angaja câţiva muncitori”, a explicat Ionuţ Poteleanu.

În cadrul aceluiaşi seminar, tânărul antreprenor a aflat informaţii noi şi despre măsura 1.4.1 care se adresează în special fermierilor.

“Seminarul mi-a fost util, chiar mă bucur că am aflat despre măsura 1.4.1 “Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă”. Deţin împreună cu un rudă o mică fermă de 30 de animale şi vrem să ne extindem. Sperăm ca prin accesarea de fonduri europene, anul acesta să reuşim să ajungem la un efectiv de 100 de animale”, a adăugat tânărul.

Schimb de experienţă în Austria

Dintre cei 13 cursanţi, 2 vor fi selectaţi pentru a participa la un schimb de experienţă ce va avea loc în Austria pentru a învăţa din experienţa micilor întreprinzători din această ţară.

“Criteriile care vor sta la baza selectării celor două persoane, ţin de cunoaşterea unei limbi străine şi de dorinţa acestora de a-şi deschide propria afacere aici în Ştefan cel Mare sau de a o extinde pe cea pe care o deţin deja. Vizita va dura 14 zile şi cu acest prilej vor învăţa lucruri utile din experinţa austriecilor”, a conchis managerul RECL Gina Vasilescu.

Articole similare:

În 2011, două mari proiecte pentru antreprenori au fost derulate la PAPI Ştefan cel Mare

“Femeia Antreprenor în Rural”, un proiect de succes al comunității Letca Nouă

Cursurile antreprenoriale de la PAPI Dalboşeţ, premiză pentru accesarea fondurilor europene

Vreau sa devin fermier, un vis posibil cu ajutorul PAPI Mircea Vodă

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Ştefan cel Marejud. Călăraşiseminar antreprenoricursuri antreprenoriatfonsuri europeneschimb de experienţăproiectului rurAct

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza