Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Parcelele agricole vor putea fi identificate online

11.12.2009
Fermierii îşi vor putea identifica parcelele agricole prin intermediul Internetului, astfel încât nu vor mai comite erori la completarea cererilor pentru subvenţiile pe suprafaţă. În prezent, procesul de acordare a avansului din subvenţiile agricole este întârziat din cauza erorilor depistate prin controalele cu teledetecţie ale parcelelor pentru care se solicită sprijin. Cele mai frecvente erori sunt identificarea greşită a parcelelor şi absenţa culturilor pentru care se solicită subvenţiile.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va demara, în luna ianuarie 2010, o campanie de instruire a fermierilor privind modalitatea de identificare online a parcelelor agricole (IPA online), a anunţat conducerea instituţiei, printr-un comunicat. Aplicaţia IPA-online va permite fermierilor identificarea parcelelor agricole prin intermediul internetului, principalul avantaj fiind scăderea numărului de erori care pot bloca sau întârzia acordarea subvenţiilor pe suprafaţă. Această aplicaţie, care permite măsurarea exactă a suprafeţei de teren agricol, a fost pusă la dispoziţia fermierilor încă din campania SAPS 2009. S-a constatat că, în cazul fermierilor care au apelat la această modalitate de identificare a parcelelor, nu au fost înregistrate erori iar subvenţiile au putut fi plătite. Pe baza unui nume de utilizator si a unei parole furnizate de APIA, fermierii pot accesa aplicaţia la adresa http://lpis.apia.org.ro.

Conducerea APIA a precizat că plata subvenţiilor în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă ( SAPS) este posibilă doar după soluţionarea tuturor erorilor identificate în urma controalelor prin teledetecţie cu privire la parcelele pentru care se solicită sprijin. Astfel, din cei aproximativ 101.000 de fermieri selecţionaţi pentru acest tip de control, un număr de 69.000 de fermieri au fost notificaţi să se prezinte la centrele APIA pentru clarificarea datelor din cererile de plată. Principalele erori constate în urma controlului prin teledetecţie au fost identificarea greşită a parcelor şi absenţa culturilor menţionate în cererile de plată. La controlul prin teledetecţie este important ca parcela să fie amplasată în blocul în care este în realitate în teren şi să fie cultivată cu acea cultură declarată de fermier. Prin urmare, dacă în urma controalelor prin teledetecţie au fost relevate neconformităţi, fermierii sunt notificaţi să prezinte documente de clarificare a datelor din cererea de plată. De asemenea, în cazul în care mai mulţi fermieri au solicitat sprijinul financiar pentru aceeaşi suprafaţă şi în aceleaşi bloc fizic, fermierii sunt excluşi de la plată până la soluţionarea litigiului.

Săptămâna trecută, APIA achitase avansul din plata unică pe suprafaţă pentru 778.979 fermieri (72,75%) şi anunţa continuarea procesului de autorizare a dosarelor pentru plată pe măsură ce discrepanţele identificate în urma controalelor vor fi soluţionate.

" Procesul de autorizare a dosarelor continuă, însă efectuarea plăţii este condiţionată de soluţionarea tuturor discrepanţelor identificate în urma controalelor, în special a celui prin teledetecţie ", a precizat Melinda Kerekeş, directorul general al APIA.

Potrivit oficialului Agenţiei de Plăţi, instituţia a gestionat zilnic câte 17.000 de dosare ale fermierilor, plătind sprijinul pe suprafaţă pentru 778.000 de persoane.

Metodologia de control a parcelelor

Parcelele agricole pentru care se solicita subvenţii sunt verificate nu numai prin teledetecţie, ci şi pe teren, conform procedurilor europene. Astfel, inspectorii verifică la faţa locului: tipurile de culturi pentru care se solicită plăţile; limitele parcelelor, modul în care sunt utilizate terenurile, precum şi respectarea bunelor condiţii agricole şi de mediu. Scopul controalelor pe teren este acela de a verifica datele declarate de către fermier în cererea de sprijin, precum şi de a verifica respectarea condiţiilor de eligibilitate, pe baza examinării situaţiei efective de pe teren şi, în consecinţă, de a asigura o plată adecvată a fondurilor alocate pentru plăţile pe suprafaţă.

Voturi: 1
Cuvinte cheie: APIAfermierisubvenţii pe suprafaţăcontroale prin teledetecţieidentificarea online a parcelelor agricole
Adaugă comentariul tău

constientizare

Dată: 14.12.2009 Autor: ionel.lita
Si daca nu invata chiar tot, macar sa inteleaga de unde i se trage, ca nu poti pacali calculatorul. Sa fie constienti ca e vorba de un nou mecanism.

Fermierul si satelitul

Dată: 11.12.2009 Autor: costin.zdrangea
Eu cred ca fermierul ar trebui sa inceapa sa invete sa lucreze cu calculatorul si cu satelitul daca nu vrea sa comita greseli impardonabile si sa astepte subventiile pana la Sfantu Asteapta din cauza acestor greseli.

Produlesti0

Comuna Produleşti este situată la 47,7 grade latitudine nordică şi 25,5 grade longitudine estică, la o altitudine de 150 m faţă de nivelul mării. Se compune din satele Produleşti, Broşteni şi Costeşti din Deal. Aşezarea este tipică Câmpiei Române, se află la 24 km de Târgovişte, la 9 km de Titu şi 55 km de Bucureşti, fiind situată în apropierea râurilor Dâmboviţa şi Argeş.citeşte tot textul

poza