Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Premii pentru elevii din Sărmașu implicați în proiectele EBC

08.12.2013
Proiectele desfășurate prin programul Economia Bazată pe Cunoaștere în cursul anului trecut au stimulat elevii din Sărmașu (jud. Mureș) și i-au îndreptat înspre educație, cultură și literatură. Unii copii au întocmit chiar lucrări proprii, meritele fiindu-le recunoscute în cadrul unor concursuri locale, județene și chiar naționale.

În acest an, mai mulți elevi care învață la Liceul Teoretic „Samuil Micu” din Sărmașu au obținut rezultate deosebite în cadrul unor concursuri locale, județene și naționale. Un exemplu ar fi Concursul de creaţie literară, care se desfăşoară la nivel de ţară, an de an în oraşul Luduş, „Primăveri luduşene”.

„Unii dintre elevii noştri din cadrul proiectului „Literatura în şezătoare”, ce a făcut parte din programul EBC, au obţinut rezultate foarte bune în cadrul acestui concurs. La nivel gimnazial, elevii clasei a V-a, Daniel Camară, a obţinut locul I la secţiunea poezie, respectiv Anelize Oroian locul III, tot secţiunea poezie, iar Bobiş Vlad Andrei, menţiune, la aceeaşi secţiune. La nivel liceal s-au evidenţiat elevele Elena Nicoleta Bîndeanu, din clasa a X-a, cu locul I la secţiunea poezie şi locul II la secţiunea eseu, dar şi Ghizela Sălăgean, tot elevă a clasei a X-a, menţiune la secţiunea poezie. Talentul elevilor a fost răsplătit la Luduş cu premii în cărţi, iar lucrările lor au fost publicate într-o carte la Editura Mega, Cluj-Napoca, sub titlul „Zece ani prin lumea poeziei”, deoarece a fost a zecea ediţie a acestui concurs.” a spus prof. Hilda Oroian.

Mărturiile elevilor

Copiii ne-au împărtășit din entuziasmul lor, încercând să transmită ce anume i-a motivat să se implice în aceste proiecte educaționale.

„În cadrul proiectului „Literatura în șezătoare am învățat cât de importantă este lectura pentru noi elevii, chiar dacă în zilele noastre se pune accentul mai mult pe calculatoare și informatică. Atunci când citesc intru într-o lume nouă, în care pot să mă pun în pielea personajului mai mult decât în lumea pixelilor. Nu mi s-a părut greu să particip în cadrul acestui proiect și nici în cadrul concursului de la Luduș pentru că după ce am descoperit mai mult literatura am făcut totul din plăcere. Ne-a ajutat proiectul EBC”, ne-a povestit eleva Nicoleta Bîndeanu.

” Acolo am citit poezia dedicată pentru Eminescu pentru prima dată şi profesorii au ascultat-o, mi-au dat indicaţii şi totul a fost ca un impuls. Și anul trecut am participat la concursul de la Luduş, dar am luat premiul doi la secţiunea poezie şi după proiectul EBC m-am ambiţionat să iau premiul I. Şi am reuşit. Am câștigat cu poezie nu neapărat de dragoste, ci de suflet şi patriotică”, a adăugat Nicoleta Bîndeanu.

În 2012 au avut loc în oraşul Sărmaşu mai multe întâlniri în cadrul proiectului „Literatura în şezătoare”, organizat în cadrul competiției de granturi eCULTURA, ce face parte din programul Economia Bazată pe Cunoaştere (EBC).

„Scopul întâlnirilor din cadrul proiectului a fost stimularea curiozităţii elevilor faţă de lectură, literatură şi încurajarea acestora spre creaţii literare proprii. Din acest punct de vedere, proiectul „Literatura în şezătoare” a dat dovadă de sustenabilitate, deoarece în anul şcolar 2012-2013 elevii înscrişi la proiect au participat la diferite concursuri de creaţie literară, obţinând rezultate frumoase”, a completat managerul proiectului, prof. Fekete Elisabeta Iuliana.

Articole similare:

Elevii din Sărmaşu şi Cătina vor crea un blog literar

Biblioteca, lectura şi calculatorul, trei cuvinte cheie în comunitatea Hangu

Voturi: 0

Cuvinte cheie: SărmașuLudușconcursuri literarepremiieCulturaliteratura

Tormac0

Comuna Tormac se situează în sud-estul judeţului Timiş, în câmpia cu acelaşi nume.Comuna are în administrare localităţile Cadăr, Şipet şi centrul administrativ – Tormac. Din punct de vedere al formei principale de relief comuna Tormac se încadrează în categoria câmpie.citeşte tot textul

poza