Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Premiul I „e-Vacanţă”, câştigat de 30 de copii şi un computer

04.09.2009

Şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Eminescu” din localitatea Buhuşi, judeţul Bacău, a câştigat locul I la ediţia 2009 a competiţiei naţionale „e-Vacanţă”.
Fluturi pe câmp

„Suntem foarte bucuroşi că am obţinut locul întâi la această competiţie. Nu ne gândeam că o să ieşim primii. Copiii au fost foarte entuziasmaţi. Au muncit o lună şi jumătate”, ne-a declarat profesor Judit Păduraru, coordonatorul de proiect.

Aceasta a mai precizat că activităţile s-au desfăşurat în laboratorul de informatică al unităţii de învăţământ, la un singur calculator. Elevii au avut acces la o singură cameră web.
Cu toate acestea, echipa Şcolii „Mihai Eminescu” a participat la toate cele 12 activităţi din cadrul proiectului „e-Vacanţă”. „Aceste activităţi au putut fi realizate numai printr-o organizare foarte bună, mai ales că şi perioada de derulare a fost destul de scurtă, a adăugat profesoara. S-au format grupe de lucru, unii au rămas în laborator iar alţii au plecat pe teren. S-au făcut foarte multe fotografii, capturi, desene, s-au creat conturi pe diferite site-uri, s-au montat filmuleţe, s-au realizat pliante şi broşuri”.

Circ

Practic, un număr de 30 de elevi s-au implicat activ în proiectul şcolii. „ Pe site s-au încărcat în total 181 de materiale. Şi, de asemenea, s-a remarcat şi interesul comunităţii faţă de proiect şi materialele distribuite, noi bucurându-ne de colaborarea cu părinţii şi membrii comunităţii”, a conchis coordonatorul echipei câştigătoare.

În tabără la Poiana Pinului

Un impediment în desfăşurarea proiectului a fost căldura, neexistând ventilaţie corespunzătoare în laborator. Oraş de provincie, cu aproape 19.000 de locuitori, Buhuşiul are nevoie de cât mai multe programe de dezvoltare comunitară, modernizarea unităţilor de învăţământ şi proiecte integrate.

În aceste condiţii, iniţiativa şcolii „Mihai Eminescu” este benefică. Unitatea şcolară din Buhuşi a participat pentru prima dată la competiţia „e-Vacanţă” anul trecut. Prima participare a fost un plus la capitolul experienţă, şcoala obţinând o menţiune, după care, în 2009, a venit şi premiul cel mare. Elevii din Buhuşi, coordonaţi de profesorii Judit Păduraru şi Oana Malinici, au totalizat 117, 60 de puncte şi vor pleca în tabără. „Cum oraşul nu oferă posibilităţi variate de petrecere a timpului liber, activităţile proiectului „e- Vacantă” au dat o turnură inedită timpului liber al copiilor", consideră profesorul coordonator.

Aceasta a menţionat că a fost dificil să-i selecteze pe copii care vor beneficia de un loc de cazare în tabăra „Poiana Pinului” din judeţul Buzău şi că pe viitor ar dori ca numărul celor care vor merge la munte să fie mai mare. Şase elevi, cu vârste cuprinse între 12 şi 13 ani îşi vor petrece sfârşitul vacanţei mari la poalele muntelui, unde vor face drumeţii montane, sport şi excursii la diferite obiective turistice din Buzău.

În timpul conferinţelor

Şcoala are propria revistă

Şcoala „Mihai Eminescu” a fost fondată în 1970 şi este una dintre cele mai active în domeniul cunoaşterii. Mica unitate de învăţământ dispune de 18 clase, patru laboratoare dintre care două de informatică, acces la internet şi o bibliotecă cu peste 14.000 de volume.
Şcoala are propria revistă, „Planeta Micului Prinţ”, unde elevii participă la redactarea materialelor.

Printre activităţile extraşcolare în care este implicată unitatea de învăţământ se numără şi colaborări şi schimburi de experinţă cu instituţii similare din străinătate.

118 unităţi de învăţământ, la « e-Vacanţă »

Revenind la „e-Vacanţă”, un număr de 118 unităţi de învăţământ s-au înscris la ediţia 2009, dintre care 77 de şcoli au încărcat materialele conform regulamentului de concurs. În total au fost realizate şi încărcate aproape 1.000 de materiale şcolare.
Competiţia a fost acerbă, între participanţii clasaţi pe primele 15 locuri existând diferenţe de câteva puncte şi chiar zecimi.


Resurse online

E-Vacanţă

Tabăra Poiana Pinului

Ce spun copiii de naţionalitate română din Serbia despre tabăra Poiana Pinului

Voturi: 5
Adaugă comentariul tău

Felicitari !

Dată: 03.12.2010 Autor: GRVARDIACONUM
Meritati pe deplin acest premiu !

Idei bune

Dată: 13.09.2009 Autor: marin.pascu
Asteptam cu nerabdare aparitia altor proiecte de acest tip, daca se poate cu o amploare mai mare

motivati

Dată: 13.09.2009 Autor: gica.iliescu
Un premiu modest pentru altii a fost o motivatie teribila pentru acesti copii

30 de copii si un computer

Dată: 12.09.2009 Autor: anca.ionescu
Judetul lor trebuie sa le cumpere mai multe computere daca sunt atat de valorosi.

felicitari premiantilor!

Dată: 12.09.2009 Autor: teodora.iancu
Felicitari copiilor ca au renuntat la joaca pentru a invata ceva util!

Educatie

Dată: 12.09.2009 Autor: alina.mares
Decat sa bata mingea pintre blocuri toata vacanta si sa se organizeze in gasti de cartier, copiii ar trebui sa stea toata ziua la scoala. Parintii ar fi mai linistiti. Insa dascalii trebuie recompensati, platiti pentru orele suplimentare.

Dascali speciali

Dată: 11.09.2009 Autor: petru.popescu
Dascalii acestia care au muncit cu copiii peste vara cand tot profesorul se retrage in vacanta lui platita sunt speciali. Este meritul copiilor dar si al lor.

M-am lamurit

Dată: 11.09.2009 Autor: andrei.maruc
Copiii din localitatile mici pot sa participe, numai sa se gaseasca si profesori inimosi care sa stea cu ei toata vacanta la scoala ceea ce nu prea cred ca se poate in Romania unde dascalii au salarii mici.

felicitari

Dată: 09.09.2009 Autor: persunaru.gratiela
Felicitari pentru locul I. Dar am si eu o intrebare, daca spun ca scoala are 2 laboratoare de informatica si acces la internet de ce s-a lucrat la un singur calculator?

sanse

Dată: 05.09.2009 Autor: dorina.velicu
Doamne, cu asa copii, chiar ca avem mai multe sanse in viitor. Felicitari lor si multa putere de intelegere parintilor! Parca ii si vad pe copilasii astia, ce bucurosi au fost dupa ce au luat premiul I! Si atata munca!

ce fel de ?

Dată: 05.09.2009 Autor: costin.zdrangea
Ce fel de copii vor sa stea si vara la scoala? Ca al meu nu vrea sa se duca nici atunci cand e scoala (toamna, iarna, primavara).

locuri

Dată: 05.09.2009 Autor: andrei.maruc
cate locuri o avea tabarea asta? primesc si copii obisnuiti? fara sa participe la concursuri?

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza