Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Prezentarea comunităţii: Predeal


În oraşul Predeal, statusul social al locuitorilor este distribuit între nivelul ridicat de trai pentru proprietarii de afaceri în special turistice şi de construcţii, care reprezintă aproximativ 10% din totalul locuitorilor locali, şi nivelul mediu-scăzut pentru lucrătorii comerciali din turism şi serviciile conexe.

Din punct de vedere educaţional, în oraşul Predeal aproximativ 30% din populaţia adultă a terminat o facultate, 5% sunt masteranzi, iar restul sunt pregătiţi cu studii medii sau postliceale de profil.Specializările pentru care optează locuitorii oraşului sunt în cea mai mare proporţie de ordin economic şi marketing, turism şi în foarte mică măsură tehnic.Domeniile în care sunt angajaţi adulţii din zonă sunt: turism (aprox. 60%), comerţ (aprox. 20%) şi alte servicii (20%).

Este orasul romanesc situat la cea mai mare altitudine (intre 1000 si 1600 m). Statiunea Predeal se gaseste la o distanta de 142 km de Bucuresti, pe DN1 la 25 km de Sinaia si la 25 km de Brasov.


Cu ce ne mândrim

Concursurile culinare din Predeal, prezintă o atracţie nemaipomenită deoarece, la toate acestea, maiştri culinari specializaţi în ţară, dar şi în străinătate, încântă privirile, gusturile şi simţirile, cu preparate care îmbie orice gurmand.Turismul este principalul obiectiv cu care ne mândrim şi vrem să facem din acesta o artă.

De asemenea, prin aşezarea sa între munţi, prin frumuseţea locurilor şi a aerului curat şi ozonat, prin apropierea de capitală, Predealul a fost din totdeauna ca un magnet şi pentru oamenii de seamă ai ţării noastre ce au găsit aici un loc de linişte, un loc de odihnă. Amintim pe câţiva dintre ei, care au avut case în oraşul Predeal: familia Brătianu, prof. Zelea Codreanu, mareşalul Ion Antonescu, familia industriaşului Mociorniţă, Casa Regală, Gheorghiu Dej şi Nicolae Ceauşescu.

SqlException : Failed to initialize the Common Language Runtime (CLR) v2.0.50727 due to memory pressure. Please restart SQL server in Address Windowing Extensions (AWE) mode to use CLR integration features.