Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Prin EBC, 4 obiective culturale vor prinde contur în 2013 în localitatea Vărăşti

31.01.2013
Nici nu a început bine anul 2013, că managerul RECL Vărăşti (jud. Giurgiu), Cosmin Constantin, şi-a trasat direcţiile de activitate pentru perioada următoare. Cu ajutorul mijloacelor moderne IT&C, puse la dispoziţie prin intermediul programului „Economia Bazată pe Cunoştere”, derulat de MCSI, acesta vrea să ducă la îndeplinire 4 obiective majore, toate de natură culturală: înfiinţarea Centrului Cultural “Vasile Militaru”, implicit a unei asociaţii culturale cu acelaşi nume, amenajarea unui muzeu al comunităţii locale, precum şi construirea şi dotarea unui amfiteatru de vară, unde vor fi susţinute conferinţe pe diverse teme şi spectacole culturale.

Pentru RECL Vărăşti, anul 2012 a marcat o multitudine de realizări. Printre acestea se numără locul III câştigat în cadrul competiției ”e-Vacanță!“, implementarea cu succes a proiectului eCULTURĂ „Lectura dăunează grav inculturii ”, promovarea prin sute de materiale a comunităţii EBC în mediul on-line, organizarea de conferinţe pe teme culturale în sediul PAPI precum şi punerea în scenă a unui spectacol de colinde intitulat “La săvârşitu’ lumii, Hristos se naşte, Slăviţi-l!”.

De formaţie cadru didactic, managerul RECL Cosmin Constantin a înţeles cel mai bine că viitorul unei comunităţi stă în promovarea valorilor, iar proiectele EBC l-au ajutat să pună în valoare tot ce are mai bun comunitatea vărăşteană.

“Anul 2012 înseamnă, cu părere de rău, capătul de linie în proiectul Economia Bazată pe Cunoaștere, dar, în același timp, și o imensă bucurie că am fost printre comunitățile de frunte în acest proiect. Mulțumim Economia Bazată pe Cunoaștere şi Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale! Personal, din punct de vedere managerial, sunt un produs al acestui proiect. Cea mai mare realizare a RECL pe 2012 este o definire a strategiei de dezvoltare a reţelei locale, a viziunii acesteia. Viziunea RECL Vărăști este aceea de a dezvolta și de a promova comunitatea locală prin oameni, educație, cultură, tradiție și credință ortodoxă. Punem în lumină valoarea“, a spus managerul Cosmin Constantin.

Obiective pentru 2013

Ca produs al EBC, Cosmin Constantin este hotărât să ducă idealurile proiectului european mai departe. De aceea, vrea să transforme comuna Vărăşti într-o localitate aparte, care să deţină un centru cultural, lucru mai puţin obişnuit în mediul rural. Acesta va fi amenajat în clădirea PAPI şi va cuprinde Punctul de Acces Public la Informaţie, Biblioteca Publică Locală Vasile Militaru, Centrul de documentare şi informare, precum şi un muzeu al tradiţilor locale ce va fi amenajat în mansardă. Pentru ca viaţa culturală vărăşteană să fie cât mai animată, în curtea pe care PAPI şi biserica o deţin împreună va fi construit un teatru de vară.

“În vederea amenajării teatrului de vară am făcut deja primele demersuri, pentru celelalte proiecte încercăm să identificăm surse de finanţare De derularea activităţilor culturale se vor ocupa membrii Asociaţiei Culturale pe care vrem să o înfiinţăm şi care va purta numele poetului nostru local Vasile Militaru. Aceasta va fi mai exact o organizaţie non-guvernamentală care va prelua de la administraţia locală toate aspectele care ţin de cultură şi educaţie”, a arătat managerul RECL.

Proiectul care a schimbat mentalităţi

Înfiinţarea PAPI la nivel de comunitate în anul 2007 a însemnat un suflu nou pentru vărăşteni. În toată această perioadă angajaţii primăriei s-au perfecţionat sub îndrumarea personalului RECL în domeniul IT, elevii au învăţat să utilizeze calculatorul în laboratorul EBC al şcolii, şi au avut bucuria să participe la proiectele “E-Vacanţă!” şi” eCULTURĂ”, localnicii au urmat cursuri de antreprenoriat şi formare profesională, iar manifestorile culturale s-au ţinut lanţ în localitatea Vărăşti.

“Locuitorii percep PAPI ca pe un spaţiu al schimbării mentalităţii în comuna Vărăşti, ca pe ceva nou, un model de instituţie la nivel comunitar. Expresia “la PAPI” a devenit un brand local. Punctul de Acces Public la Informaţie a început să facă cam tot ceea ce fac celelalte instituţii, implicându-se în detaliu atât în aspectele administrative cât şi în cele educaţionale, sociale şi culturale. Beneficile pe care EBC le-a adus la nivelul comunităţilor cuprinse în proiect ne fac să dorim ca acesta să continue. Spun asta, deoarece românii au talentul de a distruge ceea ce au construit şi cred că în unele comunităţi există pericolul ca, în momentul în care nu se vor mai afla sub oblăduirea MCSI, aceste reţele să dispară”, a concluzionat Cosmin Constantin.

Articole similare:

EBC dezvoltă pasiunea pentru teatrul românesc şi internaţional

Club de teatru, înfiinţat la Ţăndărei în cadrul programului “e-Cultură”

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Vărăştijud. Giurgiuproiecte localeCentrul Cultural Vasile Militaruasociaţie culturalemuzeuamfiteatru de vară

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza