Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

eAntreprenor


Competiţia “eAntreprenor”, parte a Programului “Economia Bazată pe Cunoaştere” (EBC), este o competiţie iniţiată de către Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în calitate de organizator care se adresează antreprenorilor locali din localităţi participante la acest program şi urmăreşte promovarea serviciilor specifice, oferite de personalul RECL în cadrul PAPI (Punct de Access Public la Informaţie).

Competiţia şi-a propus să iniţieze o campanie de promovare a serviciilor pe care personalul RECL le poate oferi întreprinzătorilor, potenţialilor întreprinzători sau fermierilor din comunităţile EBC în vederea asigurării unei dezvoltări locale sustenabile. Competiţia eAntreprenor îşi propune să devină un veritabil concurs de idei, participanţii fiind încurajaţi să promoveze idei inovative prin care mediul de afaceri local poate deveni mai competitiv prin utilizarea resurselor TIC.

Prin creşterea vizibilităţii şi a notorietăţii serviciilor oferite în PAPI se urmăreşte consolidarea relaţiei dintre personalul RECL şi membrii comunităţii implicaţi în desfăşurarea unor variate activităţi economice. Toate activităţile desfăşurate în cadrul acestei competiţii se vor axa pe iniţiative inovative, bazate pe utilizarea instrumentelor TIC şi pe generarea de rezultate şi beneficii concrete pentru micii întreprinzători din comunităţile EBC, precum şi pe generarea de profit şi atragerea de fonduri în comunitate.

Competiţia urmăreşte de asemenea crearea, sprijinirea, consolidarea şi promovarea unei culturi antreprenoriale la nivel rural si mic urban capabile să accelereze iniţierea de afaceri de succes şi să mărească competitivitatea la nivel local. Vor fi încurajaţi să participe şi potenţiali întreprinzători care vor avea ocazia de a-şi promova şi materializa ideile de afaceri spre a deveni adevarate poveşti de succes.


Competiţia eAntreprenor 2011

Regulamentul competiției Câștigători

Competiţia eAntreprenor 2012

Regulamentul competiției Câștigători

Tormac0

Comuna Tormac se situează în sud-estul judeţului Timiş, în câmpia cu acelaşi nume.Comuna are în administrare localităţile Cadăr, Şipet şi centrul administrativ – Tormac. Din punct de vedere al formei principale de relief comuna Tormac se încadrează în categoria câmpie.citeşte tot textul

poza