Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Proiect social pentru romii săraci din Ghindari

20.11.2009
Comunitatea de romi din comuna mureşeană Ghindari este beneficiara unui proiect social în valoare de peste 120.000 de euro. Acest proiect va îmbunătăţi sensibil nivelul de trai al săracilor din localitate, 220 de suflete care circulă pe uliţe pline de noroi, beau apă nepotabilă şi lucrează cu ziua sau cu ora pe unde apucă.

Proiectul social presupune asfaltarea drumului lung de circa 760 de metri care străbate de la un capăt la altul cartierul locuit de romi şi extinderea sistemului de alimentare cu apă, a explicat Csaba Jakab, reprezentantul autorităţilor locale. Astfel, romii din Ghindari nu vor mai fi nevoiţi să străbată uliţele care devin râuri de noroi la fiecare ploaie mai serioasă, şi vor putea bea apă curată. „În prezent, din nefericire, oamenii se aprovizionează cu apă din pârâul care trece prin apropiere. Evident, apa nu este tocmai potabilă, nivelul sanitar este unul scăzut, iar acest mod de a-şi asigura apa de băut poate provoca apariţia unor boli. Pentru că întreaga comunitate de romi are aceeaşi sursă de apă, este probabilă apariţia unor epidemii”, a mai spus Csaba Jakab. În această situaţie se află 35 de familii din cel mai sărac cartier al comunei Ghindari care numără 220 de persoane.

« Proiectul finanţat de Uniunea Europeană, de Fondul Român pentru Dezvoltare Socială şi de administraţia locală va presupune asfaltarea drumului lung de circa 760 de metri care străbate de la un capăt la altul cartierul locuit de romi şi extinderea sistemului de alimentare cu apă »
Csaba Jakab

„Este foarte bine că autorităţile investesc în îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale romilor. Acest cartier este o ruşine, este mai degrabă un ghetou. Sigur, în sat există şi oameni care spun că nu doar romii trebuie să beneficieze de astfel de investiţii, ci şi restul oamenilor, însă este bine că se începe de undeva”, a spus unul dintre săteni. Deocamdată, autorităţile au realizat studiul tehnic pentru acest proiect. Infrastructura de alimentare cu apă şi drumul prin cartierul romilor ar urma să fie gata, conform proiectului finanţat de Uniunea Europeană, în luna octombrie 2010. Valoarea totală a proiectului este de 126.966 de euro. Finanţarea este asigurată din banii europeni şi din cei ai Fondului Român pentru Dezvoltare Socială. Administraţia locală a oferit, la rândul ei, o cofinanţare în valoare de 8.147 de euro.

Reintegrare socială

Planurile autorităţilor locale nu se rezumă la realizarea infrastructurii edilitare. În cadrul proiectului referitor la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale romilor din Ghindari, oamenii se vor alege şi cu acte de stare civilă. Mulţi dintre ei nu au nici măcar un certificat de naştere. Astfel că autorităţile locale vor asigura întocmirea acestor certificate de naştere, dar şi a cărţilor de identitate pentru locuitorii cartierului. Sătenii din Ghindari spun că doar o treime din romi au acte de stare civilă. În condiţiile în care autorităţile îi vor ajuta pe oameni să îşi facă acte, ar putea creşte şansele ca ei să-şi găsească locuri stabile de muncă.

În prezent, cei mai mulţi dintre locuitorii cartierului romilor lucrează cu ziua pe ogoarele sătenilor; alţii lucrează cu ora în exploataţiile de lemn din zona Sovata. Puţini sunt cei care au terenuri proprii şi încearcă să practice o agricultură de subzistenţă. Cei mai mulţi dintre romii din Ghindari s-au stabilit în comună pe vremea comunismului. Ei au lucrat în cadrul fostei cooperative agricole de producţie din comuna mureşeană.


Resurse online

Despre Ghindari

Elevii romi, implicaţi în ecologizarea Deltei Dunării

Soluţii pentru integrarea persoanelor dezavantajate pe piaţa muncii

Voturi: 2
Adaugă comentariul tău

Nepotabila

Dată: 04.12.2009 Autor: viorel.pantea
Dan, cred ca te gandeai la portabilitatea telefoanelor mobile nu la apa .))) Dar in rest si eu cred ca este inadmisibil.

Oameni necajiti

Dată: 23.11.2009 Autor: dan.husi
Este inadmisibil ca in Romania europeana cineva sa mai bea apa neportabila, cu urme de noroi si bacterii in ea!

actele

Dată: 23.11.2009 Autor: teodora.iancu
asa e! actele de stare civila sunt foarte importante! ei nu le au si de aceea nimeni nu-i baga in seama pentru o eventuala angajare. de aceea sunt condamnati la munca zilnica si la negru.

Iara21

Comuna Iara este situată în sud-vestul judeţului Cluj, la limita dintre Depresiunea Transilvaniei şi Munţii Apuseni. Depresiunea de contact Iara, situată în partea centrală şi nordică a comunei, este sculptată în sedimente dominant paleogene ale „golfului Iara-Băişoara” şi este conturată în amonte de defileul Surduc. Masivul Muntele Mare este prezent prin extremitatea estică a sa în zona Ocoliş, iar Munţii Trascău sunt prezenţi prin prelungirile din partea estică, sud-estică şi sudică a comunei.citeşte tot textul

poza