Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Proiecte: Dobrin

Construirea unei baze sportive in satul Doba, comuna Dobrin

Tematică: Educaţie
CONSTRUCTIE BAZA SPORTIVA, SAT DOBA, COMUNA DOBRIN, JUDETUL SALAJ
 

CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI DOBRIN, JUDETUL SALAJ
 

 
Tara: Romania
Judetul: Salaj
Comuna: Dobrin
 
Toate documentele semnate de ministrii sportului din tarile CE evidentiaza importanta "implicarii autoritatilor administrative in sustinerea activitatilor sportive, conform legilor si ordonantelor elaborate in concordanta cu normativele ONU, UNESCO".
Asadar Primaria Dobrin, Judetul Salaj a luat initiativa constructiei bazei sportive situata in satul Doba. Ca punct de reper, localitatea Dobrin se situeaza la contactul Depresiunii Salaj cu Culmea Salajului. Cu o suprafata de 40 km2, comuna este alcatuita din 6 localitati: Dobrin - sat resedinta de comuna situat la o distanta de 19 km fata de municipiul Zalau, Deleni, Doba, Naimon, Sancraiu Silvaniei si Verveghiu.
Daca pentru turisti, localitatile comunei sunt cunoscute doar in tranzit, pentru cunoscatori, relieful si flora Depresiunea Salaj si Culmea Salajului sunt un vast teritoriu de studiu. Pentru iubitorii de arhitectura trebuie mentionate biserica de lemn "Sfintii Arhangheli" din Doba, monument istoric si de arhitectura construit in secolul al XVII-lea si biserica de lemn cu turnul clopotnita "Sfintii Arhangheli" din Dobrin, constructie datata in anul 1720.
Terenul pe care se propune Constructia bazei sportive se afla in intravilanul comunei, in proprietatea Consiliului Local al comunei Dobrin si este absolvit de orice obligatie.
In cadrul prezentului studiu de fezabilitate se propune constructia bazei sportive din localitatea Dobrin, Sat Doba, Judetul Salaj. Tema de proiectare este in conformitate cu Programul de dezvoltare a infrastructurii unor baze sportive din spatiul rural ce a fost instituit prin Ordonanta Guvernului nr. 7/ 2006 privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 71/ 2007.
Proiectul respecta suprafetele si principalele dimensiuni ale constructiilor, fiind cele stabilite de federatiile sportive nationale pentru licentierea sporturilor pentru care se amenajeaza baza sportiva.
Modelul Tip 2 pentru teren omologabil se refera la constructia de baze sportive, ale caror dimensiuni si dotari minime pentru aceasta baza sportiva multifunctionala sunt conforme cu prevederile cuprinse in regulamentele de joc ale federatiilor sportive nationale, astfel incat terenul de sport este omologabil pentru competitii desfasurate la nivel national (handbal, baschet, tenis etc.).
 
Cu privire la baza sportiva actuala se are in vedere amenajarea terenului de sport (teren de handbal, baschet, tenis) si constructii anexe, aceasta vor fi prevazute cu vestiare, tirbune, nocturna, imprejmuire si parcare.
 
DESCRIEREA TEHNICA
 
Dimensiunile terenului vor fi in conformitate cu prevederile UEFA, minim 33 m X 43m, indeplinind standardul necesar pentru jocul de handbal (de regula la nivel scolar), baschet si tenis. Suprafata terenului de sport trebuie sa fie de cca. 1010,5 mp, acesta facand parte din categoria de importanta C, clasa de importanta III.
 
Suprafata de joc va fi compusa din:
- strat de uzura - pardoseala sportiva de exterior din cauciuc reciclat;
- strat suport - placa beton slab armat;
- strat drenat din pietris sau balast;
- pamant compactat.
 
Constructiile anexe au in componeta vestiare cu un regim de inaltime de 3,25 m, pe o suprafata construita de 196 mp si prevazute cu instalatii sanitare, electrice, termotehnice si de incalzire. Imprejmuirea terenului si a tribunelor se va realiza din gard de plasa metalica vopsita, cu fundatii izolate de beton simplu si stalpi metalici10 cm x 50 cm x 5 cm.
Instalatia de iluminat (nocturna) se va realiza din stalpi metalici cu sectiunea de 22 cm, protejati anticoroziv, cu inaltimea de 9 m, echipati cu lampi de tip proiector cu ioduri metalice.
 
Se vor amenja spatii de parcare auto pentru 8 autoturisme.
 
 
 
 
 PRINCIPALELE UTILAJE DE DOTARE A CONSTRUCTIILOR. INSTALATII
 AFERENTE CONSTRUCTIILOR
 
 INSTALATII ELECTRICE – Se va proiecta instalatia de iluminat local-normal, iluminatul de siguranta cu luminoblocuri cu acumulatori si instalatia de prize. Instalatia electrica pentru centrala termica va fi proiectata in functie de caracteristicile si parametrii acesteia. Tabloul general de distributie va tine cont de marirea puterii instalate cu noi consumatori (centrala termica si iluminatul exterior).
 
 INSTALATII APA-CANAL - Alimentarea cu apa a grupului sanitar se va face din reteaua existenta in zona. Canalizarea va avea o rezolvare de incinta pentru ape provenite de la grupul sanitar in fosa septica proiectata. Apele pluviale se vor dirija catre spatiul verde.
 
INSTALATII TERMICE - Cladirea este prevazuta cu instalatie de incalzire cu corpuri statice. Agentul de incalzire este preparat in centrala termica proprie.

 INSTALATII ELECTRICE
Prezentul proiect in faza de studiu de fezabilitate trateaza solutiile tehnice si evaluarea lucrarilor principale pentru instalatiile electrice specifice unui astfel de obiectiv.
 
Lucrarile de instalatii electrice pentru aceasta investitie constau in:
- Lucrari de instalatii electrice interioare
- Lucrari de instalatii electrice exterioare
 
Lucrarile de instalatii electrice interioare structurate pe fiecare nivel cuprind urma-toarele instalatii:
- Instalatii electrice de iluminat general
- Instalatii electrice de iluminat de siguranta
- Instalatii electrice de forta si prize
 
Lucrarile de instalatii electrice exterioare cuprind urmatoarele instalatii:
- Iluminat exterior alei, trotuare si perimetral
- Instalatia de protectie prin legare la pamant
- Racorduri subterane de distributie a energiei electrice. 
 
 
SOLUTII TEHNICE ADOPTATE
 
Instalatiile electrice de iluminat general si iluminat de siguranta
 
 Iluminat general se va realiza prin corpuri de iluminat tip Spoturi 1 x 100 W, Spoturi 1 x 50 W, FIRI 2 x 20 W, FIRI 4 x 20 W echipate cu lampi fluorescente si circuite realizate cu cablu CYY 3 x 2,5 mm² pe traseele existente si proiectate protejat in tub PVC 16 mm. Alimentarea cu energie electrica a circuitelor de iluminat se va realiza din tablouri de distributie amplasate in zone cu acces liber. Iluminatul de siguranta se va realiza cu corpuri de iluminat de siguranta prevazute cu acumulator.
 
Instalatiile electrice pentru prize monofazice
 
Se vor avea in vedere instalatiile electrice (prize monofazice) pentru realizarea unui sistem optim de prize, in functie de consumatorii prevazuti si puterea pe fiecare circuit. Alimentarea cu energie electrica a acestor circuite se va realiza din tablourile de distributie a energiei electrice amplasate in zone cu acces liber.
 
Instalatiile electrice pentru curenti slabi – Nu este cazul
 
Instalatia de protectie prin legare la pamant 
 
Se va realiza instalatia de protectie prin legare la pamant pentru cladire si se va proiecta instalatia de protectie prin legare la pamant pentru iluminatul exterior. Aceasta se va realize cu banda din OLZn 40 x 4 mm la care vor fi racordate toate lampile de iluminat exterior.
 
 
 
 
 
Instalatia de paratrasnet     
 
Se va proiecta instalatia pentru protectia impotriva trasnetului si a tensiunilor atmosferice.
 
Instalatia de protectie prin legare la pamant
 
Instalatia pentru protectia impotriva tensiunilor accidentale si pentru captarea si dispersarea electricitatii atmosferice va fi astfel incat sa fie asigurata protectia conform normativelor in vigoare.
La priza de pamant se vor lega :
-instalatiile de impamantare aferente cladirii.
-instalatiile de protectie contra trasnetelor.
-stalpii iluminatului exterior.
Toate aceste racorduri se vor realiza cu platbanda OLZn 40 x 4mm sau conductor flexibil de cupru de 16- 50 mm² cu papuci la ambele capete.
Executia prizei se va face conform STAS 12604/5
Avand in vedere ca priza este de tip comun (folosita si pentru instalatiile de paratrasnet) valoarea rezistentei trebuie sa fie mai mica de 1 ohm.
 
 
 INSTALATII APA - CANAL
 
Alimentarea cu apa pentru viitoarea baza sportiva se va face din reteaua comunala.
Pentru producerea apei calde manajere a fost prevazut un boiler electric cu o capacitate de 100 l, amplasat in zona grupurilor sanitare
Evacuarea apelor uzate se face in fosa septica proiectata, aceasta fiind in conformitate cu normele in vigoare. Apele pluviale vor fi dirijate pin jgheaburi si burlane spre spatiul verde.
 
S-au prevazut doua grupuri sanitare diferentiate pe sexe. Grupurile sanitare au fost dimensionate si dotate conform prevederilor STAS 1478/90 (Alimentarea cu apa la constructii civile si industriale – Prescriptii fundamentale de proiectare ) . S-au respectat de asemenea prevederile Normativului I.9/1994 – Normativ pentru proiectarea si executarea instalatilor sanitare.
 
Tinind cont de normativele enumerate s-au proiectat grupuri sanitare pentru barbati si separat femei. Dotarea grupurilor sanitare se va face cu urmatoarele obiecte :
 
·         Vas closet din portelan sanitar cu rezervor din fonta montat la inaltime – buc.2
·         Lavoar din portelan sanitar buc. 2
·         Pisuar din portelan sanitar : buc. 1
 
Amplasarea obiectelor sanitare, armaturilor si acesoriilor s-a facut respectind prevederile STAS 1504 -85 ( Distante de amplasare a obiectelor sanitare , armaturilor si accesoriilor lor )
 
Conductele de canalizare interioara au fost proiectate in asa fel incat sa respecte prevederile STAS 1795-87 ( Instalatii sanitare – Canalizare interioara – Prescriptii fundamentale de proiectare )
 
Pentru prevenirea si stingerea incendilor se vor aproviziona si amplasa urmatoarele dotari :
·         Stingator portativ cu pulbere
·         Stingator portativ cu CO2
 
Mijloacele de prima interventie pentru stingerea incendiilor se vor amplasa tinind cont de urmatoarele criterii :
-sa se afle in imediata apropiere a locurilor celor mai vulnerabile de incendiu
-sa se asigure accesul usor si rapid al personalului de interventie
-sa nu stinjeneasca circulatia si activitatea de productie
-mijlocul de stingere sa fie adecvat (compatibil) cu eventualul focar de incendiu.
 
 DIMENSIONAREA INSTALATIEI
 
Determinarea debitului de calcul pentru apa rece s-a facut conform STAS 1478 -90 .
 
 MATERIALE
 
 -Conductele de distributie a apei reci potabile si a apei calde de consum se vor executa din tevi din polipropilena – PPR pentru apa rece si PPR- Al (cu inserctie de aluminiu) pentru apa calda. Acestea vor fi insotite de certificatul de calitate al furnizorului .
 
2.2.2 DOTARI -Echiparea cu obiecte sanitare si acesorii se va face conform prevederilor STAS 1478-990 .Obiectele sanitare vor avea forma si marimea functionarii normale , rezistente la variatii de temperatura , la actiunea mecanica si sa aiba un aspect placut.
 
Grupurile sanitare au fost prevazute cu urmatoarele obiecte :
·         Closete din portelan sanitar albe , cu rezervor montat la semiinaltime.
·         Lavoare de 550 mm din portelan sanitar cu picior
·         Pisoar din portelan sanitar
·         Robineti coltar de ½”si racorduri flexibile
·         Sifoane de pardoseala cu iesire laterala
·         Baterii stative pentru lavoare (rezistente la actionari repetate )
·         Oglinda sanitara 600 x600
·         Suport pentru hirtia igienica
 
Obiectele sanitare vor fi pozate conform STAS 1504-85 , asigurindu-se conditii normale de functionare si utilizare .
 
 INSTALATII TERMICE
 
 GENERALITATI
 
·          Prezentul capitol a fost intocmit avand la baza necesitatea de asigurare a unui microclimat corespunzator in conformitate cu normele in vigoare.
 
Instalatiile prevazute sunt:
·         Instalatie de incalzire echipata cu corpuri statice, radiatoare din otel, inspatiile de la parter.
·         Sursa de producere a agentului termic de incalzire este o centrala termica pe combustibil solid avand capacitatea de 45 KW, amplasata in cu aceasta destinatie a cladirii.
 
 DIMENSIONAREA INSTALATIEI
 
Pierderile de caldura ale constructiei s-au calculat conform SR 1907-1-97. Temperaturile interioare conventionale de calcul s-au luat conform SR 1907-2-97 si anume intre 15 si 20 gr.C, functie de destinatia incaperilor.
 
          Rezistenta termica pentru elementele de constructie :
o   Ferestre – 0,33 mpk/kw
o   Perete exterior – 1,3 mpk/w
 
Calculul elementelor de siguranta (vas de expansiune deschis , conducta de siguranta ducere , conducta de siguranta intoarcere) s-au facut conform prevederilor STAS 7132 si a prescriptiilor ISCIR C31.
Reteaua de distributie interioara va fi de tip bitubular , arborescent (doua ramuri echilibrate termic si hidraulic), cu distributie inferioara , in conformitate cu recomandarile normativului I 13-2002 .
Conductele vor fi din teva de cupru imbinate prin fitinguri prin lipira ( sau teava de otel –tevi de otel sudate longitudinal pentru instalatii –STAS 7656-90).
In cazul solutiei cu tevi de otel conductele vor fi protejate impotriva coroziunii prin aplicarea unui strat de baza anticoroziv (dupa curatirea de rugina a suprafetei protejate).
Conductele vor fi montate cu panta care sa asigure golirea si dezaerisirea, panta fiind de    3    0/00 (I.13 -2002)
Pentru golirea apei din instalatie au fost montati robineti de golire.
Echilibrarea hidraulica a instalatiei a fost luata in calcul la dimensionarea ramurilor si a diametrelor conductelor si se va realiza si cu ajutorul robinetilor montati pe cele trei ramuri.
Dezaerisirea instalatiei se va realiza prin montarea, in punctele cele mai inalte ale instalatiei, de vase de dezaerisire, ce se vor monta in centrala termica. De asemenea pe fiecare radiator se vor monta ventile manuale de desaerisire .
Corpurile de incalzire proiectate au fost : radiatoare tip panou din otel, cu doua suprafete de incalzire.
Racordarea corpurilor de incalzire la coloane se va efectua cu respectarea prevederilor normativului I 13 -2002..
Fiecare corp de incalzire va fi echipat cu robinet de dublu reglaj de colt ( pe tur ) , robinet de reglaj( pe retur ) , ventil de desaerisiresi robinet de golire.
Montarea corpurilor de incalzire se va face cu respectarea prevederilor I.13 -2002.
 
Dimensionarea corpurilor de incalzire s-a facut conform prescriptiilor :
·         SR 1907-1-97 Instalatii de incalzire.Necesarul de caldura. Prescriptii de calcul.       SR 1907-2-97 Instalatii de incalzire.Necesarul de caldura de calcul. Temperaturi interioare conventionale de calcul.
·         I13-2002 Normativ pentru proiectarea si executarea instalatiilor de incalzire centrala.
 
Proiectarea instalatiei s-a facut ca acestea sa corespunda calitativ cel putin la nivelurile minime de performanta, referitoare la cerintele definite de Legea 10/1995 privind calitatea in constructii
·         Rezistenta mecanica si stabilitate
·         Securitate la incendiu
·         Igiena , sanatate si mediu
·         Siguranta in exploatare
·         Protectie impotriva zgomotului.
·         Economie de energie si izolare termica.
 
 CENTRALA TERMICA
 
Dimensionarea centralei termice s-a facut conform prescriptiilor GP 051 – 2000, normativului I 13 – 2002, prescriptiilor ISCIR C31.
 
Centrala termica este amplasata intr-o incapere separata.
 
Combustibilul utilizat este combustibilul solid (lemne)
 
Pentru producerea apei calde s-a prevazut un cazan din fonta , functionind cu combustibil solid (lemne). Daca producatorul utilajelor va solicita aceasta in mod expres, cazanul va fi prevazut si cu o pompa de recirculatie a apei in cazan , cu caracteristicile Q=1,0 mc/h , H=3mca .( conform prevederilor GP051)
 Model de referinta pentru cazan : Cazan LEGNO.
 
Pentru prepararea apei calde menajere se va prevede un boiler electric de 100 l.
 
Circulatia apei se realizeaza cu o pompa pe circuitul de incalzire cu parametrii Q=3,0mc/h si H=5,0mca .
 
Asigurarea instalatiei se face cu vas de expansiune deschis cu o capacitate de 50l, intrucit majoritatea firmelor producatoare de astfel de cazane recomanda ( atunci cind este posibil) folosirea vaselor de expansiune deschise. Vasul de expansiune deschis se va monta in podul constructiei si va fi izolat termic cu saltele din vata minerala.
Calculul capacitatii , amplasarea vasului de expansiune deschis, legarea acestuia la instalatie s-a facut conform prescriptiilor STAS 7132.
Pe conducta de retur s-a prevazut un filtru de impuritati , conf. Cerintelor I 13 / 2002
 
Umplerea instalatiei se face din reteaua de apa rece , printr-un racord in retur , pe care s-au prevazut robineti , filtru de impurutati , filtru anti calcar , ventil de retinere .
 
Evacuarea gazelor arse se face printr-un cos metalic, izolat termic cu saltele de vata minerala de 60mm. Cosul de fum se va monta cu respectarea prevederilor normativului I 13 – 2002 .
Cosul va fi izolat termic fata de elementele de constructie conform prevederilor STAS 6793.
 
Asigurarea aerului necesar arderii se face printr-o priza de aer practicata in peretele exterior al cladirii.( dimensiunea prizei : 10 x 10 cm. ), prevederilor normativului I 13 -2002.
 
De asemenea, se vor prevede guri de evacuare a aerului viciat , a caror suprafata libera va fi cel putin egala cu sectiunea cosului de fum, conform prevederilor normativului I13 -2002. 
   FINANTAREA INVESTITIEI
 

Finantarea se va realiza prin intermediul Fondurilor guvernamentale si anume prin "PROGRAMUL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII UNOR BAZE SPORTIVE DIN SPATIUL RURAL" .

Identificarea investitiei si definirea obiectivelor, inclusiv specificarea perioadei de referinta
 
Prin realizarea proiectului se intentioneaza realizarea unei baze sportive in comuna Dobrin. Proiectul urmareste imbunatatirea situatiei sportive a locuitorilor din zona, cu urmatoarele obiective:
a) cresterea nivelului de educatie, de socializare si a starii de sanatate a tuturor cetatenilor (copii, tineri, adulti, varstnici si persoane cu handicap) prin practicarea exercitiilor fizice si sportului in cadrul activitatilor de educatie fizica si sport;
b) revigorarea activitatilor sportive si in special a jocului de fotbal;
c) dezvoltarea activitatilor sportive in mediul rural in corelatie cu programele nationale de dezvoltare rurala.
Beneficiarul proiectului este comunitatea locala. 
       
Prin implementarea acestui proiect, se are in vedere ameliorarea efectelor sociale si economice negative existente in prezent.
Avantajele economice asteptate se refera la:
-          reducerea costurilor de exploatare pentru echipele si asociatiile sportive din localitatea Dobrin si localitatile invecinate;
-          reducerea costurior de exploatare pentru echipele sportive ale unitatilor de invatamant din localitate;
 
Realizarea proiectului va aduce o serie de beneficii sociale:
-          Beneficiile cu caracter educational au in vedere posibilitatea utilizarii de catre unitatile de invatamant din localitate a terenului pentru desfasurarea de activitati sportive;
-          Promovarea sportului in randul locuitorilor comunei si comunelor invecinate.

 

Dezvoltarea comunelor Dobrin şi Sălăţig din cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Valea Sălajului prin reabilitarea infrastructurii tehnico-edilitare şi culturale şi înfiinţarea de servicii sociale

Tematică: General
FIŞĂ DE PREZENTARE 
 
1.Denumirea autorităţii contractante:  Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara “Valea Salajului” cu sediul în Dobrin, nr.12, telefon/fax 0260668941, fax 0260668803, e-mail: adivaleasalajului@yahoo.com; înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice sub numărul 5 din 2008, C.I.F. 22963940.
 
2.Obiectul contractului: Servicii de proiectare (studii de teren: geo şi topografice, proiect tehnic, detalii de execuţie, documentaţii pentru obţinerea acordurilor, avizelor, autorizaţiilor, asistenţă tehnică din partea proiectantului pe durata de execuţie a lucrărilor) pentru obiectivele de investiţii:
·         „Sistem de alimentare cu apă potabilă şi sistem de canalizare ape uzate menajere” în comunele Dobrin şi Sălaţig
·         „Modernizare ulite in comuna Dobrin, judeţul Sălaj” 
·         „Modernizarea şi Amenajarea Căminului cultural din satul Dobrin”,
·         „Amenajare clădire pentru înfiinţare centru de zi în sat Doba, comuna Dobrin”
 
Coduri CPV:
71322000-1 Servicii de proiectare tehnică pentru construcţia de lucrări publice
71321000-4 Servicii de proiectare tehnică a instalaţiilor mecanice şi electrice                               pentru construcţii
71311100-2 Servicii de asistenţă în domeniul lucrărilor publice 
3.Valoarea estimată a contractului 387.000 lei, fără TVA, echivalent a 98.149 Euro (curs B.C.E. din 06.10.2009, 1Euro=3,9430 lei)
 
4.Tipul şi dimensiunea autorităţii contractante, respectiv activitatea principală a autorităţii contractante:
Ministere ori alte autorităţi publice centrale, inclusiv cele subordonate la nivel regional sau local
|___|
Servicii publice centrale
|___|
Agenţii naţionale
|___|
Apărare
|___|
Autorităţi locale
|___|
Ordine publică / siguranţă naţională
|___|
Alte instituţii guvernate de legea publică
|___|
Mediu
|___|
Instituţie europeană / organizaţie internaţională
|___|
Construcţii şi amenajarea teritoriului
|___|
Agent economic
|___|
Sănătate
|___|
Alte tipuri de autorităţi contractante
| X |
Economic-financiar
|___|
 
Protecţie socială
|___|
Cultură, religie şi activităţi recreative
|___|
Educaţie
|___|
Activităţi relevante:
|___|
- energie
|___|
- apă
|___|
- poştă
|___|
- transport
|___|
Altele: Asociatii de dezvoltare intercomunitara
|X|
 
 

Economia Bazată pe Cunoaştere (2007)

Tematică: General
Comuna Dobin participă în cadrul proiectului "Economia Bazată pe Cunoaştere″ (2007 – 2010) care va sprijini mediul rural şi mic urban în vederea dezvoltării sectorului privat, a stimulării utilizării tehnologiei informaţionale în şcoli şi în mediul întreprinderilor mici şi mijlocii, a consolidării capitalului uman şi a reducerii decalajului rural-urban, în conformitate cu programul de integrare europeană.

Programul Anual al Achizitiilor Publice 2008

Tematică: Administraţie
Data proiect: 2008
Obiective:
1            Reabilitare sediu Primaria Dobrin
2            Asfaltare Drum Comunal DC 6-B
3            Asfaltare Drum Comunal DC-20 A Vervghiu      
4            Reablitare Cămin Dobrin + sediu PAPI    
5            Reabilitare sediu Şcoala cu clasele I-IV Doba 
6            Reabilitare sediu Şcoala cu clasele I-IV Sancraiu Silvaniei         
7            Achizitii servicii salubrizare    
8            Achizitii servicii paza  
Reabilitare sediu Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitare Valea Sălajului - în sediul Dispensarului Uman Dobrin

Reabilitare Cămin Culturăl localitatea Deleni, comuna Dobrin

Tematică: Administraţie
Data proiect: 2006 - 2007
LOCALIZARE: jud. Sălaj. Comuna Dobrin, sat Deleni
 
COSTURI ELIGIBILE ALE PROIECTULUI:
1. CONTRIBUŢIA CONSILIULUI JUDEŢEAN - 59 MIL.= 47,9%
2.CONTRIBUŢIA LOCALĂ - 64 MIL.= 52,1%
TOTAL: 123 MIL.
COSTURI ELIGIBILE ALE PROIECTULUI:
1. CONTRIBUŢIA CONSILIULUI JUDEŢEAN - 59 MIL.= 47,9%
2.CONTRIBUŢIA LOCALĂ - 64 MIL.= 52,1%
TOTAL: 123 MIL.
 
REZUMAT:
a) Scopul proiectului este să contribuie la revigorarea vieţii culturale a locuitorilor din satele Deleni şi Naimon din comuna Dobrin redând folosinţei Căminul Culturăl din sat şi transformândul într-un mic centru de renaştere a tradiţiilor şi obiceiurilor culturale.
b)Grupuri ţintă:
-locuitorii satelor Deleni şi Naimon precum şi locuitorii întregii comune Dobrin
c)Activităţi principale:
-pregătirea activităţilor de execuţie a reabilitării
-înlocuirea ţiglelor sparte sau lipsă
-înlocuire şarpantă
-lucrări de finisaje interioare a căminului cultural
 
Obiective generale:
-dezvoltarea capacităţii instituţionale de absorbţie a fondurilor nerambursabile
-dezvoltarea unei capacităţi de management financiar modern
-abordarea nevoilor şi priorităţilor comunităţii prin consultarea şi implicarea cetăţenilor la luarea deciziilor care privesc comunitatea
-dezvoltarea unei reţele de promotori locali şi unităţi pentru managementul de proiecte
 
Obiective specifice:
-asigurarea funcţionării Căminului Culturăl din satul Deleni
-asigurarea premiselor pentru conservarea patrimoniului cultural existent
-asigurarea condiţiilor de climat şi mediu
-îmbunătăţirea condiţiilor din centru pentru a putea fi transformat într-un adevărat centru multifuncţional
 
Beneficiar: Primăria comunei Dobrin
Proiectant: Consiliul Judeţean Sălaj-Direcţia Tehnică
SqlException : Failed to initialize the Common Language Runtime (CLR) v2.0.50727 due to memory pressure. Please restart SQL server in Address Windowing Extensions (AWE) mode to use CLR integration features.