Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Proiecte educaţionale şi de investiţii la şcolile din Şimian

02.10.2009
Instituţiile de învăţământ de pe raza comunei Şimian din judeţul Bihor sunt, în prezent, implicate activ atât în proiecte educaţionale destinate profesorilor şi elevilor cât şi în proiecte de investiţii.

Sala de sport, finalizată până la sfârşitul anului

Dintre investiţiile derulate la ora actuală, cea mai importantă este construirea unei săli de sport, cu 150 de locuri, aflată acum într-un stadiu avansat de execuţie. Reprezentanţii Şcolii generale cu clasele I-VIII „Kazinczy Ferenc” speră ca noua sală de sport să fie gata până la iarnă. “Clădirea principală a şcolii a fost renovată în 2007, când s-a făcut şi mansardarea acesteia", a spus Gazsi Sandor, directorul şcolii care reprezintă şi centrul bugetar al comunei. "Iar, Şcoala din Şilindru este în renovare, adică în reabilitare totală. Am schimbat geamurile şi acoperişul”.

Tot în Şimian se efectuează lucrări de modernizare şi la clădirea grădiniţei. “La grădiniţă, la parter, avem două săli şi grupuri sanitare în funcţiune, iar în lucru sunt sala de mese, bucătăria şi vestiarul, precum şi grupul sanitar pentru cadrele didactice. La etaj, sunt efectuate lucrări în două săli de curs, dormitor, grup sanitar şi vestiar”, a completat directorul Gaszi Sandor.

Cursuri de formare pentru profesori

Cadrele didactice de la aceste unităţi de învăţământ participă, periodic, la diferite cursuri de formare. Unul dintre acestea este şi „Dezvoltarea profesională a cadrelor didactice prin activităţi de mentorat”. Este vorba despre un sistem de formare a cadrelor didactice din mediul rural.

„Proiectul este finanţat din Fondul Social European, fiind implementat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, prin unitatea de management”, a declarat Raluca Şereş, mentor în cadrul proiectului.

Proiectul are o durată de 36 de luni, începând cu 1 noiembrie 2008, şi are ca principal obiectiv asigurarea accesului la un învăţământ de calitate pentru elevii din localităţile defavorizate, prin intermediul dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice.

De asemenea, proiectul îşi propune să desfăşoare activităţi de mentorat la nivelul şcolii, contribuind astfel în mod direct la îmbunătăţirea calificării cadrelor didactice şi a formatorilor (mentorilor) şi acordându-le acestora un sprijin semnificativ în carieră. Prin participarea la aceste activităţi de mentorat, cadrele didactice dobândesc câte 60 de credite transferabile sau de formare profesională.
Potrivit legislaţiei în vigoare, profesorii sunt obligaţi să obţină între 90 şi 100 de credite prin participarea la cursuri de perfecţionare profesională, o dată la cinci ani.

"În semestrul I al acestui an şcolar, la aceste activităţi de mentorat vor participa cadre didactice de la Grupul Şcolar Agroindustrial „Tamasi Aron” din Borş, precum şi de la şcolile gimnaziale din Cherechiu, Roşiori, Mihai Bravu şi Şimian," a anunţat Raluca Sereş. "La Şimian cursurile s-au desfăşurat joi, 24 septembrie 2009, şi vor avea loc şi în 1 octombrie, respectiv în perioada 6 octombrie – 5 noiembrie 2009".

Cursul "Info-pitici", la PAPI

În cele şase şcoli şi grădiniţe din comuna Şimian, învaţă în acest an şcolar 384 de elevi şi aproximativ 150 de preşcolari. În incinta şcolii generale din Şimian există şi un Punct de acces public de informare (PAPI), dotat cu calculatoare performante, asemănător centrului similar din comună. Acest centru a oferit posibilitatea elevilor de a participa la cursuri de iniţiere în utilizarea calculatorului. De exemplu, elevii clasei a IV-a au urmat cursul denumit sugestiv “Info-pitici”.


Resurse online

Şcolile şi grădiniţele din Şimian

Mai multe despre Fondul Social European

Şcoala cu clasele I-VIII "Kazinczy Ferenc" Şimian

Voturi: 1

Cuvinte cheie: Şimianjudeţul Bihorşcolieducaţieformare continuăinvestiţiiprofesori

Adaugă comentariul tău

Ancheta

Dată: 21.10.2009 Autor: nora.roman
Faptul ca un gard costa miliarde de lei trebuie anchetat si dupa aceea executate miliardele constructorului. E bataie de joc, intr-adevar.

Un caz izolat

Dată: 18.10.2009 Autor: liviu.maier
Ceea ce povestiti voi aici este un caz izolat, insa nu mai putin grav. Trebuie facute investitii masive in scoli si urmarita destinatia banilor. Nu este posibil ca un gard sa coste 3 miliarde de lei.

Inadmisibil

Dată: 14.10.2009 Autor: teodora.iancu
Este inadmisibil asa ceva au dat si la PRO TV. Dupa ce ca acea fetita s-a acoperit de penibil in fata colegilor a mai fost si trimisa acasa murdara. Macar s-o fi consolat cineva ca sa nu ramana marcata pe viata, sa-i zica ca va avea o soarta buna si o viata frumoasa daca a cazut in WC!

Podea rupta

Dată: 12.10.2009 Autor: costin.zdrangea
Am vazut apropos de toalete ca podeaua uneia s-a rupt si copilul a cazut in mizerie dupa care a fost trimis acasa murdar de profesori. Ce rusine, o palma pe obrazul scolii!

Modernizare

Dată: 07.10.2009 Autor: costin.zdrangea
Ce ma intriga pe mine sunt toaletele scolilor unde elevii nu au sapun sa se spele, hartie iar conditiile sunt insalubre mai ales la tara. Oare nu s-ar putea ca modernizarile sa includa si aceste toalete?

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza