Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Proiectul MedPlaNet, sprijint de PAPI Ştefan Cel Mare, se apropie de final

10.02.2012
Primii paşi în derularea Proiectului MedPlaNet au fost făcuţi în centrul PAPI Ştefan cel Mare, acolo unde localnicii au aflat informaţii utile despre avantajele cultivării plantelor medicinale, de la specialiştii Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Ştiinţele Biologice din Bucureşti. Un nou succes în derularea proiectului a fost înregistrat în data de 13 ianuarie, când a fost tăiată panglica oficială a centrului de informare ce vizează zona pilot de plante medicinale, amplasată în această regiune a judeţului Călăraşi.

Încă de la implementarea proiectului MedPlaNet, localnicii s-au arătat interesaţi de acest domeniu. Au participat cu interes la seminariile de informare găzduite de PAPI Ştefan Cel Mare, iar în timpul liber au accesat prin intermediul calculatoarelor de la centru, site-ul oficial al proiectului. Şi pentru că lotul demonstrativ, pe care inginerul Aurel Petruş a cultivat 16 tipuri de plante medicinale a fost un real succes, coordonatorii proiectului au decis ca, în firma acestuia să fie înfiinţat un centru de informare. Aici, cei interesaţi, pot afla noutăţile direct de la sursă, şi pot cere sfaturi de la cei care au deja o experienţă vastă în acest domeniu. Panglica oficială a centrului a fost tăiată în prezenţa autorităţilor locale şi a managerului de proiect, Manuela Sidoroff, iar evenimentul a fost mediatizat şi de presa locală.

“Este un proiect care a fost în valoare totală de 1,4 milioane de euro, cu cofinanţare proprie a partenerilor de 31.079,40 euro şi o cofinanţare de la bugetul de stat de 185.335,80 euro. Durata proiectului este de 18 luni, ne apropiem de final în luna aprilie 2012. Este un succes şi, din ceea ce se creionează până în momentul de faţă, sperăm că implementarea acestuia va continua mulţi ani de acum încolo. În urma acestui proiect vom putea crea o identitate a zonei Călăraşi- Silistra",a declarat managerul de proiect Manuela Sidoroff.

Lotul demonstrativ, un succes

Pentru inginerul Aurel Petruş, cultivarea plantelor medicinale nu este o noutate. Pentru că are în spate o experienţă de peste 9 ani în domeniul cultivării plantelor cu efecte benefice asupra organismului uman, nu i-a fost greu să câştige licitaţia ce a avut loc la începutul demarării proiectului MedPlaNet. A cultivat 16 plante pe suprafeţe de câte 250 de metri pătraţi, iar acum, la ora bilanţului, se poate declara mulţumit de rezultatele obţinute.

“Lotul demonstrativ, din punctul nostru de vedere, a fost un succes. Am reuşit prin acesta să punem la punct tehnologiile de cultură pentru aceste plante medicinale, anumite particularităţi de fapt. Ceea ce am realizat este această coeziune între agricultura ecologică şi plantele medicinale”, a spus inginerul Aurel Petruş.

Autorităţile locale, implicate în proiect

Primarul localităţii Ştefan Cel Mare doreşte să le facă cunsocute rezultatele proiectului şi celorlalte autorităţi locale din judeţul Călăraşi. De aceea, a declarat că îşi propune ca, următoarea adunare a Filialei judeţene a Asociaţiei Comunelor pe care o conduce, să se desfăşoare chiar în noul centru de informare.

“Plantele medicinale sunt foarte importante, am neglijat această parte a agriculturii, sau, de ce nu, până la urmă, a vieţii. De fapt noi am avut grijă să distrugem, de cele mai multe ori ceea ce merge bine. Cred că ceea ce s-a realizat în acest an prin intermediul institutului în cele două zone, poate fi un exemplu pentru multiplicare. Dacă acest proiect sau altele vor continua, sigur la Ştefan cel Mare veţi găsi multe uşi deschise", a declarat Nicolae Pandea, primarul comunei Ştefan Cel Mare.

Plantele medicinale, studiate şi de elevi

MedPlaNet se desfăşoară în parteneriat cu două institute naţionale din Bucureşti (IMMA şi ICCF) şi două entităţi din Bulgaria (ARCI-Silistra şi New Century), având ca zonă de implementare regiunea transfrontalieră Călăraşi - Silistra.

Pe parcursul derulării sale, au fost înfiinţate laboratoare în două şcoli, unul la Colegiul Agricol "Sandu Aldea" Călăraşi şi unul în Silistra, pentru ca elevii să poată studia plantele medicinale cu aparatură modernă.

Proiectul MedPlaNet - reţea de plante medicinale pentru creşterea avantajelor comparative ale zonei tranfrontaliere Călăraşi - Silistra se derulează în perioada 22 octombrie 2010 – 22 aprilie 2012 şi are o valoare totală de 1.425.660 euro.

Articole similare:

Fermierii din Nistoreşti vor să obţină bani europeni pentru agricultură

PAPI Cătina, Viişoara şi Sânger promovează agricultura ecologică

Agricultura ecologică îi scapă de la faliment pe locuitorii din Jijila

Voturi: 1
Cuvinte cheie: Ştefan cel Marejudeţul Călăraşiagricultură ecologicăplante medicinaleMedPlaNetservicii PAPI

Vlăsineşti5

Comuna Vlăsineşti, este situată în partea central estică a judeţului Botoşani, a cărei localităţi sunt aşezate pe cursul mijlociu a râului Başeu. Comuna Vlăsineşti se mândreşte cu cadrul natural generos şi terenurile agricole fertile. Satul Vlăsineşti, a fost atestat documentar în anul 1446, satul Sârbi în anul 1603 şi în anul 1992 satul Miron Costin. Dintre tradiţiile comunei Vlăşineşti un loc important îl ocupă Hramul bisericii Adormirea Maicii Domnuluiciteşte tot textul

poza