Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

RECL Jurilovca, pe podiumul de la Bruxelles pentru „Premiul european de excelență pentru turism accesibil”

07.12.2013
Jurilovca, destinație europeană de excelență, a fost premiată pentru turismul accesibil, iar distincția i-a fost înmânată oficial la Bruxelles, în 11 noiembrie, managerului RECL, Paul Condrat. Cu această ocazie, acesta a semnat și actul de aderare la rețeaua EDEN, care aduce o serie de avantaje comunei. Activitatea de promovare constantă a comunității Jurilovca a început prin 2006 prin înființarea Punctului de Informare Turistică în cadrul proiectului Economia Bazată pe Cunoaștere, derulat și finanțat de Ministerul pentru Societatea Informațională.

Luni, 11 noiembrie 2013 s-a desfășurat ceremonia de decernare a trofeului și semnarea privind aderarea la rețeaua EDEN. Cel căruia i s-a înmânmat premiul a fost managerul RECL, Paul Condrat, promotorul participării comunei în acest concurs european.

Comisia Europeană acordă de 6 ani premiul EDEN localităților care au deschis turismul pentru cât mai mulți vizitatori, cu scopul de a încuraja și alte destinații din Europa să le urmeze exemplul.

Jurilovca este singura localitate din ţara noastră premiată ]n 2013, alături de alte 18 din Europa. Distincția a fost acordată pentru turismul accesibil persoanelor în vârstă și celor cu nevoi speciale. Pentru că turismul destinat acestor categorii de persoane reprezintă una dintre ramurile turistice din Europa ale cărei resurse nu sunt suficient valorificate, reprezentanții Comisiei Europene și-au dorit să sprijine oportunitățile în mod egal și să îmbunătățească oferta și calitatea destinațiilor de vacanță. Acestea sunt considerentele pentru care au și hotărât să acorde „Premiul european de excelență pentru turism accesibil.”

„Jurilovca este situată într-un peisaj de basm în apropiere de Marea Neagră şi de Delta Dunării, o zonă umedă unică şi o localitate aflată în patrimoniul mondial al UNESCO pentru biodiversitatea și peisajele sale uimitoare. Se fac eforturi pentru ca toţi vizitatorii, în egală măsură, să petreacă o vacanţă plăcută aici. Centrul local pentru turişti îi ajută pe toţi vizitatorii să găsească răspunsuri la orice întrebări au pe parcursul șederii lor în regiune”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Marți, în următoarea zi a avut loc și întânirea între cei care fac parte din această rețea, unde au fost prezenți peste 200 de participanți din Europa.

„Pe de o parte este o recunoaștere a activității pe turism în comună, pentru dezvoltare de servicii turistice, facilitarea accesului turiștilor în Jurilovca și mai ales la serviciile turistice din comună. Activitatea aceasta a început chiar în cadrul proiectului EBC prin 2006 prin înființarea Punctului de Informare Turistică.”, a spus managerul RECL, Paul Condrat.

Muncă și în viitor

„Mai departe înseamnă multă muncă, tot în sensul de a crea facilități pentru turiști, de la lărgirea ofertei de cazare și până la creearea de trasee turistice, într-un cuvânt, lărgirea ofertei turistice și dacă tot vorbim de accesibilitate, facilități pentru turiști. Facilități însemnând de la infrastructură cum ar fi rampele, lifturile persoane cu dizabilități până la programe speciale, cum ar fi cele cu tentă socială, spre exemplu, reducerile în extrasezon”, a adăugat managerul RECL Jurilovca.

„Ne gândim să extindem miniportul inaugurat anul trecut realizat din bugetul local. De asemenea, avem depuse proiecte de finanţare pentru îmbunătăţirea infrastructurii de transport. Iar un important proiect al primăriei pentru anul viitor este cel de amenajare a unei zone de campare pentru rulote şi pentru corturi, în apropierea Capului Doloşman”, a declarat, la rândul său, primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion.

Unul dintre avantajele obținerii acestei distincții a fost și participarea la târgul de turism care s-a derulat între 14 și 17 octombrie 2013 în București, unde Jurilovca a avut un stand la Autoritatea Națională de Turism. Aici a fost prezentată oferta turistică a comunei, făcând astfel un pas în plus în acțiunea promovare. De asemenea, comuna a fost premiată și la nivel național.

Articole similare:

Staţiunea Geoagiu Băi, apreciată la nivel european

Comunităţile din Mărginimea Sibiului şi Delta Dunării se mobilizează pentru a-i oferi României "un viitor turistic enorm, care poate fi strălucitor"

Voturi: 0

Tormac0

Comuna Tormac se situează în sud-estul judeţului Timiş, în câmpia cu acelaşi nume.Comuna are în administrare localităţile Cadăr, Şipet şi centrul administrativ – Tormac. Din punct de vedere al formei principale de relief comuna Tormac se încadrează în categoria câmpie.citeşte tot textul

poza