Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

RECL Vaideeni ajută 140 de șomeri tineri să devină antreprenori

07.12.2013
Localnicii din comunitatea EBC Vaideeni și localitatea vecină Costești (jud. Vâlcea) participă la un curs de antreprenoriat, organizat la Centrul PAPI Vaideeni, beneficiind astfel de dotările moderne puse la dispoziţie prin programul „Economia Bazată pe Cunoaştere”, derulat de Ministerul pentru Societatea Informațională. 30 dintre ei vor fi ajutați să-şi deschidă propriile afaceri, după ce vor participa la un concurs de idei fezabile. În acest sens, în cele două localități s-au înființat două Centre de Suport Antreprenorial.

Fundația Societatea Civila pentru Educație și Informatizare din București, în parteneriat cu Primăria Comunei Vaideeni, Primaria Comunei Costești și S.C. Logicons S.A. implementează în județul Vâlcea, începând cu data de 2.04.2012, proiectul “Promovarea antreprenoriatului în mediul rural”.

Obiectivul general al proiectului constă în promovarea antreprenoriatului, cu scopul îmbunătăţirii calităţii resurselor umane în zonele rurale şi în vederea facilitării accesului la ocupare în activităţi non-agricole.

Concurs pentru identificarea a 30 de idei de afaceri fezabile

„În acest sens, am informat şi consiliat 140 de şomeri tineri din cele două comunități cu privire la importanţa calificării, importanţa continuării studiilor şi importanţa iniţiativelor antreprenoriale în funcţie de oportunităţile zonei”, a declarat Alin Statie, managerul RECL Vaideeni, cel care a avut inițiativa de a atrage acest proiect european în comunitate.

”De asemenea, am organizat informări privind potenţialul zonei şi privind avantajele unor iniţiative antreprenoriale prin organizarea de vizite de informare la firme private cu activitate profitabilă, în scopul de a cunoaşte modul de organizare şi funcţionare al acestora”, a declarat, la rândul său, managerul de proiect, Loredana Predescu. ”De cursul de formare de competenţe comune - competenţe antreprenoriale au beneficiat 46 de şomeri, selectaţi conform cerinţelor minime privind nivelul de cunoştinţe. Cursul a fost compus din parte teoretică şi din workshopuri care au cuprins informaţii despre motivaţie şi atitudine antreprenorială, cum planificăm o afacere, fezabilitatea ideii, studiu de fezabilitate, surse de finanţare şi informaţii despre dezvoltarea durabilă”.

Toţi şomerii vor participa la vizitele de informare la firmele locale şi la seminariile de orientare în carieră şi de promovare a antreprenoriatului. De asemenea, toţi cursanții vor participa la concursul de planuri de afacere, care le va oferi tuturor oportunitatea de a le fi evaluate planurile, iar pentru 30 dintre aceştia, care vor avea idei de afaceri fezabile, li se vor acoperi costurile de înfiinţare ale propriei firme pentru punerea în practică a acestor idei .

De asemenea, cursanţii vor primi certificate de calificare profesionale, diplome care sunt recunosute la nivel naţional.

Centre de Suport Antreprenorial şi Ghid de bune practici

Proiectul prevede şi înfiinţarea a două Centre de Suport Antreprenorial prevăzute pentru sprijinirea persoanelor din mediul rural în vederea dezvoltării unor activităţi în acest domeniu. În aceste două centre se va asigura promovarea culturii antreprenoriale pe termen lung, se vor distribui materiale pentru promovarea iniţiativelor antreprenoriale, se vor realiza baze de date, iar cei interesaţi să iniţieze o afacere vor avea acces la informaţii. Se va elabora şi edita şi un Ghid de bune practici în antreprenoriat care să le fie de ajutor, pe termen lung.

"În cadrul proiectului, se va realiza un ghid de bune practici în promovarea culturii antreprenoriale. Acesta va fi distribuit participanţilor la proiect prin centrele de suport antreprenorial ce vor fi înfiinţate în cadrul proiectului. Conţinutul ghidului se va axa pe dezvoltarea de competenţe antreprenoriale şi va aborda teme precum: Motivaţie şi atitudine antreprenorială, Creativitate şi inovaţie în identificarea oportunităţilor existente pe plan local şi generarea ideilor de afaceri, Elaborarea unui plan de afaceri, Principii de marketing-identificarea populaţiei ţintă, Analiza resurselor şi costurilor necesare, Elemente de finanţe şi investiţii, Strategii de asumare şi management al riscului, Etică antreprenorială, Dezvoltare durabilă", a completat Loredana Predescu.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 19 luni, are o valoare de 1 682 000 lei și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investeste in oameni!”. Proiectul este construit în cadrul Axei Prioritare 5, „Promovarea masurilor active de ocupare”, pe Domeniul Major de Interventie 5.2 „Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca”.

Articole similare:

EBC i-a ajutat pe localnicii din Dalboşeţ să devină antreprenori

Viitorii antreprenori se formează la Homocea la iniţiativa mangerului RECL

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Vaideenijudețul Vâlceacursuri antreprenoriatFundația Societatea Civila pentru Educație și Informatizaredezvoltare competențeservicii PAPI

Tormac0

Comuna Tormac se situează în sud-estul judeţului Timiş, în câmpia cu acelaşi nume.Comuna are în administrare localităţile Cadăr, Şipet şi centrul administrativ – Tormac. Din punct de vedere al formei principale de relief comuna Tormac se încadrează în categoria câmpie.citeşte tot textul

poza