Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Fermierii care au completat greşit cererile de plată, invitaţi la APIA

23.12.2009

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) le cere fermierilor notificaţi pentru clarificarea datelor declarate în cererile pentru subvenţii să se prezinte în cel mai scurt timp la centrele de care aparţin, în caz contrar nefiind posibilă acordarea fondurilor în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă ( SAPS).

Până la data de 18 decembrie 2009, din cei 80.609 fermieri notificaţi doar 10.086 s-au prezentat la centrele locale ale APIA pentru clarificarea declaraţiilor din cererea de plată. Potrivit datelor publicate de APIA, din totalul de 7.929 de fermieri din judeţul Mehedinţi, până în prezent, la centrele APIA nu s-a prezentat nici o persoană. În acelaşi timp, în judeţul Neamţ din cele 7.029 persoane care trebuie să se prezinte la APIA, au venit numai 653. Aceeaşi situaţie este şi în judeţul Olt, din 6.863 fermieri, prezentându-se doar 765. Cei mai mulţi fermieri veniţi la centrele APIA pentru clarificarea erorilor detectate au fost în judeţul Vâlcea, din 1.502 prezentându-se 1.104 fermieri. De asemenea, în judeţul Suceava au venit la centrele 1.055 fermieri din 5.201, iar în Vaslui, 962 fermieri din 5.422.

Totodată, APIA solicită sprijinul autorităţilor locale în vederea mobilizării fermierilor pentru ca aceştia să se prezinte cât mai urgent la centrele APIA pentru corectarea erorilor identificate în cereri.

APIA reaminteşte că, potrivit legislaţiei europene şi naţionale, acordarea sprijinului pe suprafaţă este condiţionată de finalizarea tuturor tipurilor de controale impuse de regulamentele europene. În ceea ce priveşte controlul prin teledetecţie, principalele erori constate au fost identificarea greşită a parcelor şi/sau absenţa culturii menţionate în cererea de plată. La controlul prin teledetecţie este important ca parcela să fie amplasată exact în locul în care este în realitate în teren şi să fie cultivată cu acea cultură declarată de fermier.

Voturi: 1
Cuvinte cheie: APIAfermierisubvenţiigreşelisubsidyerrors
Adaugă comentariul tău

Atentie

Dată: 08.01.2010 Autor: andrei.maruc
Este buna procedura, poate ca la anul cand vor completa cererile de subventii fermierii acestia vor fi mai atenti si nu vor mai face greseli. S-a terminat politica lui "lasa ca merge si asa".

Ţăndărei11

Ţăndărei este un oraş din judeţul Ialomiţa, Muntenia, România. În anul 1968, prin Legea nr. 2 din 16.02.1968, emisă de Marea Adunare Naţională, localitatea Ţăndărei a fost declarată oraş, format prin contopirea a trei sate: Ţăndărei, Ţăndărei Gară şi Strachina.citeşte tot textul

poza