Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Responsabilizarea tinerilor și implicarea lor în probleme sociale și civice, preocuparea RECL Pătârlagele

07.12.2013
Bazându-se pe experiența proiectului „Păstrarea tradițiilor și obiceiurilor locale în noul context european” implementat în vara anului trecut, managerul RECL Pătârlagele (jud. Buzău) lucrează acum la un nou proiect, „Noi facem diferența”, pe care urmează să îl depună în sesiunea din toamnă, din luna octombrie, prin Programul „Tineret în acțiune”, finanțat de Comisia Europeană.

”Scopul proiectului este acela de a dinamiza comunitatea noastră locală prin antrenarea tinerilor în diverse activități și acțiuni, de a găsi soluții la o serie de probleme cu care ei se confruntă, de a participa la luarea deciziilor, de a valoriza talentele și abilitățile tinerei generații”, își explică inițiativa prof. Constantin Mircică, manager RECL Pătârlagele.

Prin acest proiect se dorește creșterea gradului de conștientizare la tânăra generație cu privire la riscurile la care se supun prin consumul de alcool și tutun, precum și eficientizarea unui parteneriat viabil între actorii publici locali (primărie, școală și tineri). Un alt obiectiv reprezintă participarea tinerei generații, prin reprezentanți și participanți la acest proiect, la luarea unor decizii sau cel puțin infuențarea lor, în domenii ce îi privesc direct. Se urmărește și creșterea gradului de informare cu privire la rolul instituțiilor europene, inclusiv în domeniul tineretului.

Prin proiect, se vor putea păstra și promova tradițiile și obiceiurile locale prin diferite activități și acțiuni. În final, proiectul va fi cunoscut și exploatat de către un număr de 30 de organizații neguvernamentale, administrații locale, școli, instituții publice.

„Intitulat "Noi facem diferența", proiectul e unul de acțiune comunitară, având ca obiective responsabilizarea tinerilor și implicarea lor în probleme sociale și civice, cum ar fi ajutorarea unor persoane nevoiașe, monitorizarea activității Consiliului Local Pătârlagele și transparentizarea acestei activități, precum și formarea unui consiliu alternativ al tinerilor”, spune Mircică Constantin, coordonatorul proiectului.

” În calitate de președinte al Asociației Sudcarpatica am o experiență îndelungată cu tinerii, mai ales că profesia mea de bază este cea de profesor de liceu. De-a lungul celor 18 ani de "catedră" și a celor 8-9 ani de coordonator de proiecte pentru tineret am cunoscut nevoile, problemele, riscurile, dorințele, aspirațiile tinerei generații. În permanență, eu și colegii mei, chestionăm tinerii, avem discuții libere, le cerem părerea, îi încurajam să participe la activități și acțiuni care le pot influența viața în bine, le modelează comportamentul, le formează caracterul. Acest lucru s-a întamplat și în cazul acestui proiect, iar Programul Tineret în Acțiune reprezintă o oportunitate de a ne atinge scopul propus. Prin analiza nevoilor lor, prin sugestiile primite de la ei, inclusiv cu ocazia derulării altor proiecte, s-a născut acest proiect. Tinerii sunt supuși zilnic unor riscuri specifice vârstei, la care cu greu fac față. Ei înșiși recunosc că poate o mai bună informare i-ar ajuta atunci când iau decizii sau fac alegeri. Nu cunosc foarte multe aspecte care țin de drepturile lor, nu știu că pot influența decizii la nivelul școlii sau a comunității locale, cel puțin în ceea ce-i privește. Nu cunosc și nu știu foarte multe aspecte despre instituțiile europene, nu știu ce rol are Parlamentul European și ce importanță au alegerile europarlamantare. Începe să se piardă tradiția națională culturală, au uitat care sunt cu adevărat obiceiurile locale, lucru observat și cu ocazia implemetării proiectului intercultural finanțat prin sub-acțiunea 1.1. E foarte important însă că există o mare dorință, din partea lor, de implicare în acțiuni comunitare de și pentru tineret, în acțiuni de responsabilizare socială, în activități nonformale”, a adăugat prof. Mircică Constantin.

Proiectul depășește granițele comunității Pătârlagele

În Pătârlagele se regăsesc două licee: unul tehnologic și unul teoretic.

„Liceul teoretic este unul de tradiție, fiind o instituție preuniversitară căutată de tinerii din zece localități învecinate, de aceea identificarea nevoilor, găsirea soluțiilor la problemele tinerilor, inclusiv prin implementarea unui astfel de proiect, depășesc cu mult „granițele” comunității noastre. De fiecare dată participanții în astfel de proiecte provin și din comunitățile învecinate, unele izolate din punct de vedere geografic, dar care păstrează și uneori ascund adevărate valori de cultură, tradiție românească sau moralitate. Toate aceste nevoi, probleme, aspecte, vor fi cel puțin ameliorate prin implementarea acestui proiect, cel puțin la nivelul comunității noastre”, a completat coordonatorul proiectului.

Proiectul urmează să fie depus în cadrul acțiunii 1.2 privind inițiativa tinerilor, la data de 1 octombrie.

Folositoarea experiență din trecut

În perioada 18-29 iulie 2012 s-a desfășurat în Pătârlagele proiectul „Păstrarea tradițiilor și obiceiurilor locale în noul context european”, iar întreaga activitate s-a dovedit a fi utilă pentru comunitate, marcând un succes. Parteneriatul care a vizat o comunitate din Turcia a implicat 30 de tineri turci și români și a fost finanțat de Comisia Europeană tot prin Programul „Tineret în acțiune”, de data aceasta sub-acțiunea 1.1. „schimb de tineri”.

Articole similare:

Comuna Roata de Jos, inclusă în programul “Tineri pentru România”

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Pătârlagelejudețul BuzăuProgramul „Tineret în acțiune”

Tormac0

Comuna Tormac se situează în sud-estul judeţului Timiş, în câmpia cu acelaşi nume.Comuna are în administrare localităţile Cadăr, Şipet şi centrul administrativ – Tormac. Din punct de vedere al formei principale de relief comuna Tormac se încadrează în categoria câmpie.citeşte tot textul

poza