Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Sărbătoare în Bănia, transmisă pe internet

23.06.2010
Comuna Bănia, judeţul Caraş-Severin, a găzduit cea de a XIII-a ediţie a Festivalului Văii Almăjului, sărbătoare de tradiţie la care au fost invitaţi reprezentanţi ai comunelor limitrofe, dar şi oaspeţi din alte zone. Programul manifestării a cuprins un simpozion cu tematică culturală, parade ale portului popular, spectacole şi concerte de muzică tradiţională. Pentru prima dată în istoria festivalului, cele două zile de sărbătoare au fost transmise şi pe internet, cu ajutorul personalului Punctului de Acess Public la Informaţie (PAPI), astfel încât evenimentele au putut fi vizionate şi de almăjenii stabiliţi pe alte meleaguri sau de cei aflaţi la muncă în străinătate.

Festivalul Văii Almăjului este una din tradiţiile care marchează viaţa comunităţii din Bănia, alături de alte obiceiuri precum “Ruga satului”, “Lunea cornilor”, “Măsuratul oilor”, “Sărbătoarea rusaliilor” ori “Boboteaza”. Această manifestare, la care participă cei mai îndrăgiţi cântăreţi de muzică populară din zonă, este un prilej de bucurie nu doar pentru locuitorii Băniei, ci şi pentru cei ai comunelor învecinate care se adună cu mic cu mare la petrecere.

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Văii Almăjului, desfăşurată în zilele de 19 şi 20 iunie, a marcat o premieră, deoarece a fost transmisă pe internet, atât pentru creşterea notorietăţii manifestării, cât şi pentru ca persoanele aflate peste graniţă să poată urmări recitalurile de muzică populară din zona lor. Asistenţa tehnică pentru filmări şi transmisii video a fost asigurată de personalul PAPI, respectiv de Liliana Albu şi Marius Şuşară. Transmisiile au putut fi urmărite în direct pe siteul www.justin.tv, iar înregistrările acestora sunt disponibile pe canalul Youtube. De asemenea, informaţiile despre Festivalul Văii Almajului au fost postate pe blogul http://comunabania.blogspot.com/.

La festivalul cultural-artistic al Văii Almăjului au participat formaţiile reprezentative din comunele Bănia, Bozovici, Dalboşeţ, Eftimie Murgu, Lăpuşnicul Mare, Prigor şi Şopotu Nou.

“Printre invitaţi s-au numărat Ansamblul Folcloric Timişul, al Casei de Cultură a Municipiului Timişoara, Ansamblul Folcloric Semenicul, al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, precum şi soliştii vocali Dumitru Stoicănescu, Carmen Popocici Dumbravă, Luminiţa Jucu Pascu, Doriana Talpeş, Ramona Viţa, Răfăilă Vincu, Cătălina Pâşlea şi Ghiţă Călţun Brancu”, a precizat managerul Reţelei Electronice a Comunităţii Locale (RECL), Liliana Albu.

Viaţă culturală intensă

Comuna Bănia are o viaţă culturală intensă. Valorile localităţii sunt reprezentate şi transmise mai departe de către ansamblul de dansuri ”Cununiţa”, precum şi de fanfarele de copii şi adulţi ale comunei.

De asemenea, în comună funcţionează un muzeu al satului unic în zonă, cu multe exponate rare şi de o valoare deosebită. Istoricul acestui muzeu este legat de numele regretatului profesor Mircea Achim. Din dorinţa de a conserva unele din obiectele din gospodăria ţărănească tradiţională, dascălul a iniţiat, în perioada anilor 1972-1974, cercul de elevi ”Căutătorii de comori”. Cu ajutorul elevilor au fost adunate multe obiecte, în ideea de a înfiinţa un punct muzeistic. La început, punctul muzeistic a funcţionat pe lângă biblioteca din comună, profesorul Achim fiind şi bibliotecar. Ulterior, cu sprijinul autorităţilor locale, punctul muzeistic a devenit “Muzeul satului Bănia”, în care pot fi admirate acum costume populare vechi de peste o sută de ani, monede vechi, dotări din gospodăria ţărănească, unelte perfect conservate, arme şi multe alte obiecte adunate de la localnici.

Pe aceeaşi temă:

La şcoala din Bănia, tehnologiile moderne iau locul caietelor

Cornii se adună la Bănia

Voturi: 2
Cuvinte cheie: BăniaDalboşeţLăpuşnicul MareŞopotu Noujudeţul Caraş-SeverinFestivalul Văii Almăjuluisărbătoare
Adaugă comentariul tău

o idee foarte buna

Dată: 05.12.2010 Autor: celatrif
oare e complicat de realizat transmisia? cat de performante trebuie sa fie camera video si conexiunea la Internet? E o idee buna pentru evenimente din toata tara...

Sarbatori

Dată: 05.12.2010 Autor: ElenaC
In Banie intotdeauna se gasesc motive de a organiza un festival sau orice sarbatoare,sunt genul de oameni petrecareti.

Traditile trebuiesc pastrate

Dată: 04.12.2010 Autor: mondi
Un loc ca multe altele in care nu se intampla nimic, incepe sa prinda viata

Un lucru inedit

Dată: 02.12.2010 Autor: cristinelM
Nu prea am auzit de astfel de festivaluri transmite webcast pe internet,dar aceasta este chiar o idee foarte buna.Va felicit pentru aceasta idee si am vrea sa vedem si din alte localitati transmisiune de tip webcast.

Un adevarat succes

Dată: 01.12.2010 Autor: Liliana
Evenimentul a fost vizionat si de catre persoanele din comuna plecate la munca in strainatate.

Mai multa atentie la linkuri!

Dată: 30.11.2010 Autor: Maier
In acest articol linkuri sufera de relativitate, cam ca-n teoria cu acelasi nume. Se spune in articol ca transmisia s-a facut prin www.justin.tv, poate era mai bine sa introduceti linkul direct http://ro.justin.tv/comunabania. Apoi se spune ca inregistrarea este disponibila pe canalul youtube. Gresit nu exista niciun canal comunabania http://www.youtube.com/results?search_type=search_users&search_query=comunabania&uni=3. Inregistrarile sunt disponibile tot pe justin.tv la http://ro.justin.tv/comunabania. Pe viitor ar fi bina sa aveti ceva mai multa grija cu linkuri. Succese!

Comuna Bănia-un exemplu

Dată: 26.11.2010 Autor: calugarita
“Muzeul satului Bănia” , prin raritatea lui, trebuie pretuit si intretinut pentru ca si copii nostri sa mai aiba o farama din cultura stramosilor.

Da si tu cautare

Dată: 08.07.2010 Autor: andrei.maruc
Da si tu cautare, eu le-am gasit

inregistrari video

Dată: 02.07.2010 Autor: ionel.lita
Inregistrarile video sunt postate pe undeve, pe internet?

SqlException : Failed to initialize the Common Language Runtime (CLR) v2.0.50727 due to memory pressure. Please restart SQL server in Address Windowing Extensions (AWE) mode to use CLR integration features.